5 Kannettava tietokone kuvankäsittelyyn

Paras Kannettava tietokone kuvankäsittelyyn ei ole täydellinen työkalu vain valokuvaajille, jotka tarvitsevat kuvankäsittelyä. Nopealla prosessorilla, runsaalla RAM-muistilla ja suurella tallennusasemalla varustettu kone on myös ihanteellinen kotityöskentelyyn – nämä ohuet ihmeet päihittävät todennäköisesti toimistosi pölyttyneen vanhan pöytätornin!

Lisäksi laadukas näyttö, jossa on tasaiset värit ja kontrasti, ei ainoastaan herätä kuvia eloon, vaan se voi myös auttaa vähentämään silmien rasitusta ja väsymystä.

Kannettava tietokone kuvankäsittelyyn
Kannettava tietokone kuvankäsittelyyn

Paras Kannettava tietokone kuvankäsittelyyn vuonna 2023

Windows ja Apple tekevät molemmat erinomaisia kannettavia tietokoneita kuvankäsittelyyn. Luovien alojen ihmiset suosivat usein Macbookeja. Mutta myös Windows-kannettavissa on riittävästi prosessointitehoa ammattimaiseen kuvankäsittelyyn.

Suoritin, RAM-muisti ja näytönohjain ovat kaikki tärkeitä komponentteja hyvässä muokkauskannettavassa. Lisäksi on mietittävä näytön laatua ja kokoa. Tallennustila ja akun kesto ovat käytännöllisiä ominaisuuksia, joita sinun on myös mietittävä.

Apple MacBook Pro M1 Max

Kuvankäsittelijät eivät voi tehdä paljon parempaa kuin Apple Macbook Pro M1. Ne ovat kilo kilolta parhaat kannettavat tietokoneet, joita nykyään löytyy kuvankäsittelyyn. Se ei ole listan halvin vaihtoehto. Mutta se on yksi Applen parhaista kannettavista tietokoneista.

 • 32 gigatavua RAM-muistia, edellisen mallin 16 gigatavusta enemmän.
 • 32-ytiminen näytönohjain tarjoaa uskomattoman visuaalisen kokemuksen.
 • Erinomainen valikoima portteja, kuusi sisäänrakennettua kaiutinta ja natiivin Full HD -kamerakuvauskamera.

Vuoden 2022 MacBook Pro on iso edistysaskel edelliseen malliin verrattuna. Niin sulavaa ja miellyttävää kuin sen käyttö olikin, se kaipasi tehon päivitystä. Juuri sen uusin MacBook Pro M1 tarjoaa. Edellisessä mallissa RAM-muistia oli maksimissaan 16 gigatavua. Tässä mallissa se on kaksinkertaistettu 32 gigatavuun. Voit tuntea parantuneen suorituskyvyn, kun käytät kuvankäsittelyohjelmia. Tämä pätee erityisesti Photoshopin kaltaisiin suuriin ohjelmiin.

Myös grafiikkasuorituskyky on parantunut. Vanhemmassa mallissa oli 16-ytiminen näytönohjain. Mutta Apple on jälleen kaksinkertaistanut sen 32-ytimiseksi GPU:ksi. Saat kauniin näytön. Ja saat entistäkin enemmän tarkkuutta valokuvien muokkauksessa. Näet pienimmätkin säädöt. Eikä tule yllätyksiä, jos tulostat tai katsot töitäsi toisella laitteella.

ASUS ArtPro StudioBook 16″ OLED Laptop

ASUS ProArt Studiobook 16 OLED on erinomainen työasema. Sen Intelin 11. suorittimet ja NVIDIAn erilliset näytönohjaimet ovat riittävän tehokkaita vaativiin työtehtäviin, kuten videoeditointiin ja 3D-grafiikkaan. Siinä on 4k OLED-näyttö, jossa on täysi sRGB- ja DCI P3 -peitto, mukava näppäimistö ja laaja porttivalikoima, johon kuuluu Thunderbolt 4 ja HDMI 2.1 -portti.

 • ASUS Dial säästää aikaa vaihtamalla ohjelmien ja työkalujen välillä
 • Suuri pikselimäärä (3840 x 2400) antaa kirkkaan ja tarkan LCD-näytön
 • 32 Gt RAM-muistia ja tehokas näytönohjain takaavat erinomaisen suorituskyvyn

Siinä on myös ainutlaatuinen valintakiekko, jolla voit käyttää erilaisia asetuksia ja toimintoja, kuten siveltimen koon muuttamista Photoshopissa tai aikajanalla navigointia Premiere Prossa. Suorittimessa on jonkin verran lämpöherkistystä kuormituksessa, mutta näytönohjaimessa ei ole. Sen huollettavuus on hyvä, sillä voit vaihtaa muistin, tallennustilan ja akun.

Dell XPS 15

 • 2 TB tallennustilaa vakiona tässä mallissa
 • 24 Mt Intel Smart Cache -välimuisti nostaa kellotaajuuden 4,6 GHz:iin
 • Sisäänrakennettu SD-kortinlukija helpottaa valokuvien siirtoa

Jos haluat Windows-kannettavan, suosittelemme Dell XPS 15 9520 -tietokonetta. Testaamistamme Windows-kannettavista se tekee vähiten kompromisseja ja tarjoaa lähes 4K-näytön, nopean prosessorin ja näytönohjaimen sekä mukavan näppäimistön. XPS 15:n RAM-muisti ja tallennustila ovat myös päivitettävissä, joten et ole jumissa samojen ominaisuuksien kanssa, jos haluat päivittää järjestelmääsi myöhemmin.

Lenovo Thinkpad X1

Lenovon ThinkPad-sarjaa pidetään monien mielestä yrityskannettavien tietokoneiden standardien määrittelijänä, ja X1 Carbon on sen huippu. ThinkPad X1 Carbon Gen 10:ssä on 14-tuumainen näyttö, 12. sukupolven Intel Core -suoritin, kosketusnäyttö ja uutuutena 1080p-kamerakamera. Lähtöhinta on 1 319,45 dollaria eli 1 549,99 puntaa (sis. alv) Isossa-Britanniassa, ja hinta nousee yli 2 500 dollariin eli 2 800 puntaan, joten kyseessä ei ole mikään edullinen ostos. Oikeuttaako se hintansa?

 • Kompakti koko tekee siitä hyvän vaihtoehdon matkoille
 • Intel-ytimessä on nopea 4,7 GHz:n kellotaajuus
 • Erinomainen akun kesto mahdollistaa tuntikausien keskeytymättömän työskentelyn

Muotoilun osalta ThinkPad X1 Carbon Gen 10 ei tarjoa yllätyksiä. Mustaa runkoa korostaa ThinkPad X1 -logo yhdessä kulmassa ja Lenovo-merkki vastakkaisessa kulmassa. ThinkPadin i-kirjaimen yläpuolella oleva piste palaa punaisena, kun kannettava tietokone on päällä, mikä kertoo, jos olet sulkenut kannen, mutta et ole sammuttanut sitä. Joissakin malleissa kannessa on hiilikuitukudosviimeistely, joka antaa sille kaksivärisen ulkonäön.

HP Spectre Luxury 14T x360

HP Spectre x360 14 (saatavana HP:ltä) on toinen vaikuttava 2-in-1-kannettava HP:n vahvassa premium-muunnettavien kannettavien sarjassa. Se lainaa joitakin parhaita ominaisuuksia tableteista ja tuottavuuskannettavista ja sulauttaa ne yhdeksi, kaikenkattavaksi kovaksi tekijäksi.

 • Irrotettava näyttöosa toimii myös kosketusnäyttötablettina erinomaisia muokkausmahdollisuuksia varten
 • Luotettava akkukesto tuntien langattomaan työskentelyyn
 • Fantastinen suorituskyky ja tallennustila tämän kokoiselle verkkosivustolle

Tämä kannettava tietokone vakuuttaa vaikuttavan reagoivalla 4:3-näytöllä, vahvalla tuottavuussuorituskyvyllä, ilmiömäisellä näppäimistöllä ja ohjauslevyllä sekä pyöristetyllä kokometallirungolla. Etsitpä sitten upeaa kynäkokemusta, multimediajuhlaa silmille ja korville tai ihanteellista kahvilan kirjoituskumppania, HP tarjoaa Spectre 14:n.

Kuinka paljon RAM-muistia tarvitsen kuvankäsittelyyn?

Suosittelemme 16 Gt RAM-muistia, jos käytät uusimpia Creative Cloud -sovelluksia eli Photoshopia ja Lightroom Classicia.” RAM-muisti on toiseksi tärkein laitteisto, sillä se lisää suorittimen samanaikaisesti käsittelemien tehtävien määrää. Pelkästään Lightroomin tai Photoshopin avaaminen käyttää noin 1 Gt RAM-muistia kumpikin.

Kannettava tietokone ammattikäyttöön

Millaisen tietokoneen tarvitsen kuvankäsittelyyn?

Tavoittele neliytimistä, 3 GHz:n prosessoria, 8 Gt RAM-muistia, pientä SSD-levyä ja ehkä näytönohjainta, jotta saat hyvän tietokoneen, joka selviytyy useimmista Photoshopin tarpeista. Jos olet paljon käyttävä käyttäjä, jolla on suuria kuvatiedostoja ja paljon muokkausta, harkitse 3,5-4 GHz:n suorittinta, 16-32 GB RAM-muistia ja ehkä jopa kiintolevyjen hylkäämistä täyden SSD-paketin tilalle.

Mikä prosessori on paras kuvankäsittelyyn?

Valitse siis aina mieluummin Intelin Core-I-sarja kuin Celeron tai Pentium. Saat varmasti paremman suorituskyvyn esimerkiksi Core i5 -prosessorilla, joka toimii 3,8 GHz:n kellotaajuudella, tai Intel Core i7 -prosessorilla, joka toimii 4,2 GHz:n kellotaajuudella. Nämä prosessorit ovat usein edullisia verrattuna erittäin kalliisiin järjestelmiin, joissa on Core i9 -prosessori, joka toimii 3,2 GHz:n kellotaajuudella.

mikä on hyvä kannettava tietokone

Mikä kannettava tietokone on paras kuvankäsittelyyn?

Krediitit: Apple.com – MacBook Pro 16″ 2022.
Krediitit: Dell.com – Dell XPS 15 2021.
Krediitit: Microsoft.com – Surface Laptop Studio.
Krediitit: Gigabyte.com – Gigabyte Aero 17.
Krediitit: Apple.com – Macbook Air 13-tuumainen M2.
Krediitit: Razer.com – Razer Blade 15.

Tarvitsetko hyvän kannettavan tietokoneen kuvankäsittelyyn?

Teknisten ominaisuuksien osalta kannettavassa tietokoneessa on oltava vähintään 8 Gt RAM-muistia kuvankäsittelyyn, mutta mieluiten 16 Gt, sillä Lightroomin kaltaiset ohjelmat voivat kamppailla 8 Gt:n kanssa, jos käsittelet korkearesoluutioisia RAW-kuvia. Lisäksi tarvitset vähintään nykyaikaisen Intel Core i5 -prosessorin (tai AMD Ryzen 5 -prosessorin).

Onko i5 vai i7 parempi kuvankäsittelyyn?

Core i7 on tyypillisesti parempi monitehtävässä, mediankäsittelyssä ja -luomisessa, huippuluokan pelaamisessa ja vastaavissa vaativissa työtehtävissä.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.

Jätä kommentti