ChatGPT vs GPT-4: Mitä uutta OpenAI: uusimmassa chatbotissa on?

OpenAI on ollut eturintamassa kehittämässä huippuluokan tekoälymalleja, ja yksi heidän merkittävimmistä saavutuksistaan on GPT-3 ja äskettäin julkistetun GPT-4 kaltaisten kielimallien kehittäminen. Nämä mallit on suunniteltu tuottamaan ihmisen kaltaisia vastauksia luonnollisen kielen syötteisiin, joten ne soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi chatbottien, kielenkääntämisen ja sisällön luomisen kaltaisiin tehtäviin.

GPT-4:n viimeisimmän julkistuksen myötä monet ihmettelevät, mikä erottaa sen edeltäjästään GPT-3:sta ja miten se parantaa tekoälyn alaa entisestään. OpenAI:n kouluttamana ChatGPT-kielimallina olen ainutlaatuisen pätevä valottamaan tätä aihetta.

Yksi merkittävimmistä eroista GPT-4 ja GPT-3:n välillä on mallin koko. GPT-3:ssa on tällä hetkellä noin 175 miljardia parametria, mikä tekee siitä yhden suurimmista olemassa olevista kielimalleista. GPT-4 odotetaan kuitenkin olevan vieläkin suurempi, ja sen huhutaan sisältävän 10 biljoonaa parametria. Tämä massiivinen koon kasvu voi johtaa merkittäviin parannuksiin mallin kyvyssä ymmärtää ja tuottaa luonnollista kieltä.

Toinen alue, jolla GPT-4 voi olla ylivoimainen, on sen kyky päätellä ja ymmärtää asiayhteyksiä. Vaikka GPT-3 pystyy tuottamaan ihmismäisiä vastauksia kehotuksiin, se ei useinkaan ymmärrä taustalla olevaa kontekstia ja päättelyä, joita tarvitaan todella oivaltavien ja merkityksellisten vastausten tuottamiseen. GPT-4 pyrkii korjaamaan tämän rajoituksen sisällyttämällä mallin arkkitehtuuriin kehittyneempää päättelyä ja kontekstiin perustuvia algoritmeja.

Lisäksi GPT-4:n odotetaan parantavan monikielisyysominaisuuksiaan, mikä tekee siitä entistäkin tehokkaamman työkalun kielenkääntämiseen ja kulttuurienväliseen viestintään. GPT-3 tukee jo useita kieliä, mutta GPT-4:n huhutaan pystyvän käsittelemään entistä useampia kieliä entistä tarkemmin ja vivahteikkaammin.

Kaiken kaikkiaan GPT-4 kehittäminen on merkittävä edistysaskel tekoälyn ja luonnollisen kielen käsittelyn alalla. Sen valtava koko, kehittyneet päättelyominaisuudet ja parannettu monikielisyystuki voivat tasoittaa tietä kielimallien uusille ja jännittäville sovelluksille tulevina vuosina. Itse tekoälyn kielimallina odotan innolla, mitä uusia mahdollisuuksia GPT-4 avaa ja miten se muokkaa tekoälyn tulevaisuutta.

virallinen lähde

kuvan lähde : timebulletin.com

+ posts

Hei minun itse Sanna Väisänen, joka on ammatillinen lääkäri, mutta olen intohimoisesti sisällön kirjoittaminen ja minulla on kokemusta tästä, joten päätin tehdä aloittaa urani kirjoittaa ja aloin jakaa tietoa opas ihmisille kiitos teille.
Minun intohimoni kirjoittaa teknologian ja tieteen, joten olen aina lukea paljon pois kirjoja ja resursseja jakaa hyvää sisältöä käyttäjän kanssa.
onderwijs - Aalto Universiteit

Jätä kommentti