Mikä on influensseri? Ja miten työskennellä niiden kanssa

influensseri on henkilö, jolla on vaikutusvaltaa kohdeyleisöösi omalla toimialallasi.

Vaikuttajilla on erityistietämystä, auktoriteettia tai näkemystä tietystä aiheesta. Heidän jo olemassa oleva läsnäolonsa tietyllä markkinasektorilla tekee heistä hyödyllisen lähtökohdan uskottavuutta etsiville tuotemerkeille. 85 prosenttia markkinoijista harjoitti vaikuttajamarkkinointia vuonna 2017, ja 92 prosenttia sanoi kampanjoidensa olleen tehokkaita.

mikä on influensseri
mikä on influensseri

influensseri auttaa yrityksiä ”vaikuttajamarkkinoinnissa”, joka on mainonnan muoto, jossa brändin auktoriteettia rakennetaan toisen henkilön maineen varaan.

Tyypit influensseri

On olemassa monia erilaisia influensseri-tyyppejä, joilla kullakin on oma ainutlaatuinen tyylinsä ja lähestymistapansa. Seuraavassa on joitakin yleisiä vaikuttajatyyppejä:

 1. Muoti- ja kauneusvaikuttajat: Nämä vaikuttajat keskittyvät muotiin, kauneuteen ja tyyliin. He saattavat jakaa meikkiohjeita, muotivinkkejä ja tuotearvosteluja.
 2. Ruokavaikuttajat: Ruokavaikuttajat jakavat reseptejä, ravintolasuosituksia ja ruoanlaittovinkkejä. He voivat myös jakaa kuvia ja videoita aterioistaan ja ruokaan liittyvistä tapahtumista.
 3. Fitness-vaikuttajat: Fitness-vaikuttajat jakavat harjoitusrutiinit, kuntoiluvinkkejä ja terveellisiä ruokailutottumuksia. He voivat myös jakaa oman kuntoilumatkansa ja edistymisensä.
 4. Matkavaikuttajat: Matkavaikuttajat jakavat matkakokemuksiaan, suosituksiaan ja vinkkejään. He voivat myös jakaa kuvia ja videoita seikkailuistaan.
 5. Lifestyle-vaikuttajat: Lifestyle-vaikuttajat jakavat monenlaista sisältöä kodin sisustuksesta kasvatusneuvoihin ja henkilökohtaisiin tarinoihin. He voivat keskittyä tiettyyn markkinarakoon tai jakaa monipuolisempaa sisältöä.
 6. Pelivaikuttajat: Pelivaikuttajat keskittyvät videopeleihin ja jakavat pelivideoita, arvosteluja ja opetusohjelmia. He voivat myös jakaa omia pelikokemuksiaan ja vinkkejä.
 7. Tekniikkavaikuttajat: Teknologia influensseri jakavat tietoa ja arvosteluja uusista teknologiatuotteista, kuten älypuhelimista, kannettavista tietokoneista ja muista vempaimista.
 8. Yritysvaikuttajat: Yritysvaikuttajat jakavat neuvoja ja näkemyksiä yrittäjyydestä, markkinoinnista ja johtamisesta. He voivat myös jakaa omia yrityskokemuksiaan ja vinkkejä.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä monista eri vaikuttajatyypeistä. Viime kädessä vaikuttaja voi olla kuka tahansa, jolla on merkittävä seuraajamäärä ja joka voi vaikuttaa seuraajiensa käyttäytymiseen ja mielipiteisiin.

Esimerkki vaikuttajamarkkinoinnista

Yksi esimerkki vaikuttajamarkkinoinnista on muotimerkki H&M:n ja muotivaikuttaja Chiara Ferragnin yhteistyö. H&M teki yhteistyötä Ferragnin kanssa mainostaakseen ”H&M Loves Coachella” -mallistoaan Instagramissa.

Ferragni, jolla on Instagramissa yli 23 miljoonaa seuraajaa, julkaisi sarjan kuvia, joissa hän pukeutui H&M:n festivaalihenkisiin vaatteisiin ja asusteisiin Coachella-musiikkifestivaaleilla. Hän myös jakoi seuraajilleen alennuskoodin, jonka voi käyttää H&M:n verkkosivuilla.

Yhteistyö onnistui lisäämään H&M:n festivaalimalliston tunnettuutta ja myyntiä sekä lisäämään brändin tunnettuutta Ferragnin suuren ja sitoutuneen yleisön keskuudessa. Kampanja osoitti myös H&M:n sitoutumista kestävään muotiin, sillä Ferragni korosti joitakin mallistossa käytettyjä ympäristöystävällisiä materiaaleja.

Tämä on loistava esimerkki siitä, miten brändi voi hyödyntää vaikuttajan ulottuvuutta ja vaikutusvaltaa tavoittaakseen laajemman yleisön ja lisätäkseen myyntiä. Kumppanuus oli molempien osapuolten etu, sillä Ferragni pystyi mainostamaan rakastamaansa tuotemerkkiä ja ansaitsemaan samalla korvauksen työstään.

Miten tunnistaa influensseri?

influensseri tunnistaminen riippuu siitä, millaista vaikuttajaa etsit ja mitä alustaa käytät. Seuraavassa on joitakin yleisiä vaiheita, joita voit noudattaa vaikuttajan tunnistamiseksi:

 • Määritä kohdeyleisösi ja markkinarako, johon haluat keskittyä. Tämä auttaa sinua tunnistamaan vaikuttajia, joilla on samanlainen yleisö ja jotka tuntevat alasi.
 • Etsi vaikuttajia sosiaalisen median alustojen avulla käyttämällä hashtageja, avainsanoja tai toimialaan liittyviä aiheita. Jos esimerkiksi etsit fitness-vaikuttajaa, voit etsiä Instagramissa tai Twitterissä hakusanoilla #fitness tai #workout.
 • Katso, kuinka paljon seuraajia vaikuttajalla on. Vaikka seuraajien määrä ei ole ainoa huomioon otettava tekijä, se on tärkeä mittari, jonka avulla voit arvioida vaikuttajan sisällön mahdollista tavoittavuutta.
 • Arvioi vaikuttajan julkaisujen sitoutumisaste. Korkea sitoutumisaste osoittaa, että vaikuttajalla on sitoutunut yleisö, joka on vuorovaikutuksessa hänen sisältönsä kanssa.
 • Analysoi vaikuttajan sisältöä varmistaaksesi, että se on linjassa brändisi arvojen ja viestien kanssa. Näin voit varmistaa, että vaikuttajan yleisö sopii hyvin brändiisi.
 • Ota huomioon vaikuttajan uskottavuus ja maine alalla. Etsi vaikuttajia, joilla on hyvä maine ja jotka ovat työskennelleet brändien kanssa ammattimaisesti.

Näitä vaiheita noudattamalla voit tunnistaa influensseri, jotka sopivat hyvin brändiisi ja voivat auttaa sinua saavuttamaan kohdeyleisösi.

Miten työskennellä vaikuttajan kanssa?

influensseri kanssa työskentely voi olla loistava tapa tavoittaa laajempi yleisö ja lisätä brändin tunnettuutta. Seuraavassa on muutamia vaiheita, joita voit noudattaa työskennelläksesi vaikuttajan kanssa tehokkaasti:

 • Määrittele päämäärät ja tavoitteet: Ennen kuin lähestyt vaikuttajaa, määrittele kampanjan päämäärät ja tavoitteet. Tämä auttaa sinua viestimään odotuksistasi ja varmistamaan, että vaikuttaja sopii hyvin brändiisi.
 • Etsi oikea vaikuttaja: Käytä edellisessä kysymyksessä esitettyjä vaiheita löytääksesi vaikuttajan, joka sopii hyvin brändiisi ja kohdeyleisöösi.
 • Ota yhteyttä vaikuttajaan: Kun olet tunnistanut vaikuttajan, ota häneen yhteyttä selkeällä ja ytimekkäällä ehdotuksella. Selitä, miksi olet kiinnostunut työskentelemään hänen kanssaan ja miten hänen sisältönsä vastaa brändiisi.
 • Neuvottele ehdoista: Kun vaikuttaja on kiinnostunut yhteistyöstäsi, neuvottele kumppanuuden ehdoista. Tähän sisältyy työn laajuus, aikataulu, korvaus ja muut asiaankuuluvat yksityiskohdat.
 • Anna ohjeita ja luovia toimeksiantoja: Anna vaikuttajalle ohjeet ja luova toimeksianto, jotta voit varmistaa, että hänen sisältönsä on linjassa brändisi arvojen ja viestien kanssa.
 • Seuraa ja mittaa kampanjaa: Seuraa vaikuttajan sisältöä koko kampanjan ajan varmistaaksesi, että se vastaa odotuksiasi. Käytä analytiikkatyökaluja kampanjan onnistumisen mittaamiseen ja mukauta strategiaasi sen mukaisesti.
 • Ylläpidä suhdetta: Kun kampanja on päättynyt, ylläpidä myönteistä suhdetta vaikuttajaan. Tämä voi johtaa tulevaan yhteistyöhön ja pitkäaikaiseen kumppanuuteen.

Seuraamalla näitä vaiheita voit työskennellä vaikuttajan kanssa tehokkaasti ja saavuttaa kampanjalle asettamasi tavoitteet.

influensseri kanssa työskentelyn edut

Vaikuttajien kanssa työskentely voi tarjota brändeille monenlaisia etuja. Seuraavassa on joitakin tärkeimpiä etuja:

Lisääntynyt tavoittavuus: Vaikuttajilla on suuri ja sitoutunut yleisö, mikä voi auttaa brändejä tavoittamaan laajemman yleisön ja lisäämään brändin tunnettuutta.

Kohdennettu yleisö: Vaikuttajilla on tietty markkinarako ja yleisö, jota he palvelevat, mikä voi auttaa brändejä saavuttamaan hyvin kohdennetun yleisön, joka on todennäköisesti kiinnostunut heidän tuotteistaan tai palveluistaan.

Aitous: Vaikuttajat ovat luoneet luottamuksen ja aitouden suhteen seuraajiinsa. Kun vaikuttaja suosittelee tuotetta tai palvelua, hänen yleisönsä luottaa todennäköisemmin hänen suositukseensa ja toimii sen mukaan.

Luova sisältö: Vaikuttajat ovat usein erittäin taitavia luomaan visuaalisesti houkuttelevaa ja mukaansatempaavaa sisältöä, jonka avulla brändit voivat erottua sosiaalisen median alustoilla.

Kustannustehokas: Vaikuttajien kanssa työskentely voi olla kustannustehokas tapa, jolla brändit voivat tavoittaa suuren ja kohdennetun yleisön verrattuna muihin markkinointimenetelmiin, kuten perinteiseen mainontaan.

Mitattavat tulokset: Seurantatyökalujen ja analytiikan avulla on mahdollista mitata vaikuttajakampanjoiden onnistumista ja mukauttaa strategioita sen mukaisesti.

Työskentelemällä influensseri kanssa brändit voivat hyödyntää vaikuttajamarkkinoinnin etuja ja saavuttaa markkinointitavoitteensa tehokkaammin.

TikTok: Mikä se on, miten se toimii ja miksi se on suosittu

Mitä on influensseri?

influensseri on henkilö, jolla on: valta vaikuttaa muiden ostopäätöksiin, koska hänellä on auktoriteetti, tietämys, asema tai suhde yleisöönsä. seuraajia tietyllä markkinaraolla, joihin hän on aktiivisesti yhteydessä.

Mitä influensseri tekee?

Toisin kuin jotkut luulevat, influensseri ei ole henkilö, joka viettää kaiken aikansa sosiaalisessa mediassa, ottaa selfieitä ja yrittää kuulostaa tärkeältä. Vaikuttajien on aidosti vaikutettava seuraajiensa käyttäytymiseen. He ovat luoneet maineen tietämyksestään ja asiantuntemuksestaan tietystä aiheesta. He julkaisevat säännöllisesti viestejä kyseisestä aiheesta haluamissaan sosiaalisen median kanavissa ja luovat suuria seuraajia innostuneista, sitoutuneista ihmisistä, jotka kiinnittävät huomiota heidän näkemyksiinsä.

Mikä on influensseri työ?

Brändivaikuttajana edistät tiettyjen tuotteiden tai erityistapahtumien myyntiä sosiaalisen median kautta. Tehtäväsi on auttaa rakentamaan kiinnostusta tai luottamusta brändejä kohtaan. Joissakin tapauksissa saatat selittää tuotteita tai esitellä tuotteiden käyttöä ja samalla kertoa henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ja kokemuksistasi.

Kuka on maailman suurin influensseri?

5 seuratuinta Instagram-kuuluisuusvaikuttajaa ovat:
Cristiano Ronaldo @cristiano (537 miljoonaa seuraajaa).
Lionel Messi @leomessi (422 miljoonaa seuraajaa).
Kylie Jenner @kyliejenner (378M seuraajaa).
Selena Gomez @selenagomez (372M seuraajaa).
Dwayne ”The Rock” Johnson @therock (359M seuraajaa)

+ posts

Hei minun itse Sanna Väisänen, joka on ammatillinen lääkäri, mutta olen intohimoisesti sisällön kirjoittaminen ja minulla on kokemusta tästä, joten päätin tehdä aloittaa urani kirjoittaa ja aloin jakaa tietoa opas ihmisille kiitos teille.
Minun intohimoni kirjoittaa teknologian ja tieteen, joten olen aina lukea paljon pois kirjoja ja resursseja jakaa hyvää sisältöä käyttäjän kanssa.
onderwijs - Aalto Universiteit

Jätä kommentti