Mikä on go nepton? | 15.4 – 30.4.2023

go nepton on kattava työvoimanhallintaratkaisu, joka on suunniteltu auttamaan organisaatioita hallinnoimaan työvoimaansa tehokkaasti. Alusta tarjoaa useita ominaisuuksia, kuten työajan ja läsnäolon seurannan, aikataulutuksen, poissaolojen hallinnan ja palkanlaskennan. Organisaatiot eri toimialoilla, kuten terveydenhuollossa, vähittäiskaupassa ja teollisuudessa, käyttävät Neptonia työvoimanhallintaprosessiensa tehostamiseen.

mikä on go nepton
Mikä on go nepton?

Kuinka kirjautua sisään go nepton?

Jotta voit käyttää Neptonia, tarvitset työnantajasi antamat kirjautumistiedot. Seuraavassa on ohjeet Neptoniin kirjautumiseen:

  • Vaihe 1: Avaa Neptonin kirjautumissivu selaimessasi. Kirjautumissivulle pääset osoitteessa https://app.nepton.com/.
  • Vaihe 2: Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi asianmukaisiin kenttiin.
  • Vaihe 3: Klikkaa ”Kirjaudu sisään” -painiketta päästäksesi Nepton-tilillesi.

Jos olet unohtanut salasanasi, napsauta kirjautumissivun ”Unohditko salasanasi?” -linkkiä ja noudata ohjeita salasanasi palauttamiseksi.

Jos sinulla on ongelmia Neptoniin kirjautumisessa, voit pyytää apua työnantajasi henkilöstöosastolta tai Neptonin tukipalvelusta.

Nepton mobiilisovellus

Nepton tarjoaa mobiilisovelluksen liikkeellä olevia käyttäjiä varten. Nepton mobiilisovelluksen avulla voit käyttää Nepton-tiliäsi mistä tahansa ja milloin tahansa. Sovellus tarjoaa monia samoja ominaisuuksia kuin Neptonin työpöytäversio, mukaan lukien työajan ja läsnäolon seuranta, aikataulutus, poissaolojen hallinta ja palkanlaskenta. Voit ladata Nepton mobiilisovelluksen App Storesta tai Google Play Storesta mobiililaitteellasi.

Nepton tila

Neptun Status on Neptonin ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat tarkastella työvoimansa tilaa reaaliajassa. Neptune Statusin avulla näet, kuka on parhaillaan töissä, kuka on tauolla ja kuka on vapaalla. Tämä ominaisuus auttaa esimiehiä seuraamaan työvoimaansa ja tekemään tietoon perustuvia päätöksiä aikataulutuksesta ja resurssien jakamisesta.

Nepton Oy

Nepton Oy on yritys Neptonin takana. Suomessa sijaitseva Nepton Oy perustettiin vuonna 2008, ja sen tehtävänä on tarjota kattava työvoimanhallintaratkaisu kaikenkokoisille organisaatioille. Tänä päivänä Neptonia käyttävät organisaatiot eri toimialoilla, kuten terveydenhuollossa, vähittäiskaupassa ja teollisuudessa, tehostamaan työvoimanhallintaprosessejaan.

Nepton työajanseuranta Kirjaudu sisään

Nepton työajanseurannan kirjautumisominaisuuden avulla käyttäjät voivat seurata työaikaansa reaaliaikaisesti. Tämän ominaisuuden avulla työntekijät voivat kirjautua sisään ja ulos töistä, seurata taukojaan ja tarkastella kokonaistyöaikaansa. Ominaisuus auttaa työntekijöitä pysymään työaikansa ajan tasalla ja varmistaa, että heille maksetaan tarkka palkka.

Neptunuksen pikakuvake

Jos käytät Neptonia usein, voit luoda työpöydällesi pikakuvakkeen, josta pääset helposti käsiksi. Voit luoda pikakuvakkeen vetämällä Neptonin kuvakkeen verkkoselaimesi osoiteriviltä työpöydällesi. Näin luot pikakuvakkeen, jota napsauttamalla pääset nopeasti Neptoniin.

Neptonin tuki

Jos sinulla on ongelmia Neptonin kanssa, Neptunen tuki auttaa sinua. Voit ottaa yhteyttä Neptonin tukeen Neptonin verkkosivuston tuki-osiossa. Sieltä voit lähettää tukipyynnön, keskustella tukihenkilön kanssa tai selata tietopohjaa, josta löydät hyödyllisiä artikkeleita ja oppaita.

Johtopäätös

go nepton on tehokas työvoimanhallintaratkaisu, joka voi auttaa organisaatioita tehostamaan työvoimanhallintaprosessejaan. Jotta voit käyttää alustaa, tarvitset työnantajasi antamat kirjautumistiedot. Seuraa edellä kuvattuja vaiheita kirjautuaksesi Nepton-tilillesi. Jos kirjautumisessa on ongelmia, ota yhteyttä työnantajasi henkilöstöosastoon tai Neptonin tukeen saadaksesi apua.