mikä on isä meidän rukous raamatussa?

Isä meidän -rukous, joka tunnetaan myös nimellä ”Isä meidän”, on peräisin Matteuksen evankeliumista, ja sen lyhyempi versio on Luukkaan evankeliumissa. Se on yksi – ellei jopa kristittyjen suosituimmista – rukouksista.

mikä on isä meidän rukous raamatussa?

Isä meidän -rukouksessa on seitsemän riviä, ja se on todennäköisesti alun perin kirjoitettu arameaksi. Rukouksen seitsemää riviä kutsutaan usein seitsemäksi anomukseksi. Pyhä Tuomas Akvinolainen kirjoittaa, että nämä anomukset eivät ainoastaan sisällä kaikkea, mitä voisimme koskaan toivoa, vaan ne on myös kirjoitettu siinä järjestyksessä, jossa niitä tulisi toivoa. Kolme ensimmäistä vetoavat meitä kohti Isän kirkkautta, antaen hänelle ylistystä. Nämä neljä viimeistä pyytävät hänen apuaan ja luovuttavat syntimme ja heikkoutemme hänen armolleen.

Contemporary

Isä meidän taivaassa,
pyhitetty olkoon sinun nimesi,
tulkoon sinun valtakuntasi,
tapahtukoon sinun tahtosi,
niin maan päällä kuin taivaassa.
Anna meille tänään jokapäiväinen leipämme.
Anna meille syntimme anteeksi
niin kuin mekin annamme anteeksi niille, jotka tekevät syntiä
meille.
Älä saata meitä kiusaukseen
vaan pelasta meidät pahasta.
Valtakunnan, voiman,
ja kunnia ovat sinun
nyt ja iankaikkisesti.
Aamen

Perinteinen

Isä meidän, joka olet taivaissa,
pyhitetty olkoon sinun nimesi;
tulkoon sinun valtakuntasi;
tapahtukoon sinun tahtosi;
niin maan päällä kuin taivaassa.
Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.
Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
niin kuin mekin annamme anteeksi niille, jotka rikkovat.
meitä vastaan.
Äläkä saata meitä kiusaukseen;
vaan päästä meidät pahasta.
Sillä sinun on valtakunta,
voima ja kunnia,
aina ja iankaikkisesti.
Aamen

Rukouksessa korostetaan, että on tärkeää tunnustaa Jumala taivaalliseksi Isäksi, ylistää ja kunnioittaa hänen nimeään ja pyrkiä siihen, että hänen tahtonsa tapahtuisi maan päällä. Siinä pyydetään myös, että Jumala antaisi jokapäiväisen leivän, antaisi synnit anteeksi ja suojelisi meitä kiusauksilta ja pahalta. Monet kristityt lausuvat tämän rukouksen säännöllisesti jumalanpalveluksen ja henkilökohtaisen hartauden muotona.

yllättävää faktaa pitkäperjantaista

hei hyviä uutisia sinulle Pitkäperjantai on tulossa Lue lisää tästä festivaalista!

Usein kysytty kysymys isä meidän rukous raamatussa

Milloin rukoilemme Isä meidän rukouksen?

Rukoilemme Isä meidän rukouksen yhteisönä messun aikana. Voimme myös lausua tämän rukouksen kaikkina aikoina – aloittaa tai lopettaa rukousaikamme, kun olemme stressaantuneita tai kiitollisia, ja kun heräämme tai ennen nukahtamista.

Mikä on Isä meidän rukous Matteuksen evankeliumissa?

miten sinun pitäisi rukoilla: Tulkoon sinun valtakuntasi, tapahtukoon sinun tahtosi niin maan päällä kuin taivaassa. Anna meille tänään meidän jokapäiväinen leipämme. Anna meille velkamme anteeksi, niin kuin mekin olemme antaneet anteeksi velallisillemme. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta.

Miksi rukoilemme Isä meidän rukouksen?

Joka kerta, kun rukoilemme Isä meidän -rukouksen, pyydämme Jumalaa ohjaamaan tahtomme luovuttamista ja asettamaan luottamuksemme täysin hänen varaansa. Kun toivomme Jumalan tahtoa oman tahtomme yläpuolelle, päästämme irti omasta hallinnastamme. Vasta antautumisen jälkeen meistä tulee enemmän oma itsemme kuin koskaan.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.