Mikä koira allergiselle?

Mitä teet, kun rakastat koiria, mutta sinä tai joku perheenjäsenesi on allerginen? Teet sen, mitä monet ihmiset tekevät: Hankit jonkin monista koiraroduista, joita mainostetaan hypoallergeenisiksi. Niitä kuvataan parhaiksi koiratyypeiksi koira-allergikoille, koska ne yleensä vuodattavat vähemmän kuin muut rodut.

mikä koira allergiselle
mikä koira allergiselle

Lemmikkieläinten karva tai hilse on yleinen syy allergiseen nuhaan, krooniseen sairauteen, josta kärsii 40-60 miljoonaa amerikkalaista ja yli 600 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti. Allerginen nuha tunnetaan yleisesti heinänuhana, ja se syntyy, kun elimistö ylireagoi johonkin, joka ei aiheuta ongelmia muilla ihmisillä.

mikä koira allergiselle?

Afgaanikoira
Afgaanikoira on tunnettu siitä, että se on pidättyväinen ja arvokas. Ne vaativat säännöllistä liikuntaa ja hoitoa. Ne tulisi kylvettää ja harjata kahdesti viikossa.

Amerikankarvaton terrieri
Amerikankarvaton terrieri on vilkas ja älykäs seuralainen, jonka liikuntatarpeet ovat vähäiset. Säännölliset kävelylenkit ja sisäleikit riittävät, samoin kuin säännöllinen kylvetys ja kynsien leikkaaminen.

Bedlingtoninterrieri
Lempeä ja rakastettava bedlingtoninterrieri on tunnettu kiharasta, villaisesta turkistaan, joka muistuttaa karitsan turkkia. Rotu ei tarvitse intensiivistä liikuntaa – säännölliset leikit ja päivittäiset kävelyt riittävät.

Bichon Frise
Bichon Frise on luonnostaan lempeä, iloinen ja leikkisä koira, joka rakastaa toimintaa. Bichonin karva kasvaa jatkuvasti eikä irtoa, joten säännöllinen hoito on tärkeää mattojen ehkäisemiseksi.

Kiinanharjakoira
Kiinanharjakoira on valpas, leikkisä koira, joka viihtyy ihmisen seurassa. Ne ovat pieniä ja viihtyvät hyvin perheissä, joissa on lempeät lapset. Crestedit vuodattavat karvoja vain vähän tai eivät lainkaan.

Coton de Tulear
Coton de Tulear on pieni, sitkeä koira, joka on iloinen, ilonhaluinen ja uskollinen. Rotu tulee hyvin toimeen muiden koirien ja lasten kanssa. Sen pitkä turkki vaatii päivittäistä hoitoa.

Jättiläissnautseri
Jättiläissnautseri on älykäs ja voi olla reviirikoira, joka luonnostaan suojelee perhettään. Rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja rakastaa, kun sillä on tekemistä. Ne vaativat säännöllistä hoitoa.

Irlanninspanieli
Tämä vahva, älykäs rotu on spanieliperheen pelle. Irlanninspanielit ovat aktiivisia ja energisiä, ja ne tarvitsevat päivittäistä liikuntaa. Niiden vettä hylkivä kaksoisturkki vaatii harjausta muutaman viikon välein.

Kerry Blue -terrieri
Kerry Blue -terrieri on energinen ja hauska. Rotu viihtyy aktiivisessa perheessä, joka voi tarjota sille päivittäistä liikuntaa. Niiden turkki tarvitsee säännöllistä harjausta ja trimmausta.

Lagotto Romagnolo
Lagotto Romagnolo on iloinen ja energinen koira, joka tarvitsee paljon toimintaa. Ne ovat kiintyneitä ja omistajaansa omistautuneita. Niiden paksu kihara turkki muistuttaa villakoiran turkkia. Ne vaativat trimmausta ja säännöllistä harjausta mattojen estämiseksi.

Maltalainen
Vaikka maltalainen on pieni, se tunnetaan rohkeana, leikkisänä ja pelottomana. Niillä on pitkä, silkkisen valkoinen karva, joka on harjattava päivittäin mattojen ehkäisemiseksi.

Kääpiösnautseri
Piennautserilla on luontainen suojeleva luonne, joka tekee siitä erinomaisen vahtikoiran. Rotu on älykäs ja iloinen, ja se sopeutuu hyvin erilaisiin elinympäristöihin. Niiden kaksoisturkki vaatii leikkaamista.

Perun Inka-orkidea (karvaton)
Peruvian Inca Orchid voi olla karvaton tai karvapeitteinen – karvaton lajike sopii hyvin allergikoille. Niitä on myös kolmea eri kokoa: pieni, keskikokoinen ja suuri. Rotu on uskollinen ja suojelee perhettään. Niillä on myös paljon energiaa, ja ne tarvitsevat säännöllistä toimintaa. Niiden hoitotarpeet ovat vähäiset.

Villakoira
Villakoiria on kolmea kokolajiketta – vakio-, kääpiö- ja lelu-koiraa. Rotu on poikkeuksellisen älykäs ja aktiivinen, ja se tarvitsee päivittäistä liikuntaa. Niiden tunnusomainen turkki vaatii säännöllistä ammattimaista hoitoa.

Portugalinvesikoira
Urheilullinen rotu, portugalilainen vesikoira tarvitsee reipasta päivittäistä liikuntaa, ja se sopisi parhaiten hyvin aktiivisen perheen kanssa. PWD-koirat ovat älykkäitä, uskollisia työntekijöitä. Niiden vedenpitävä turkki vaatii säännöllistä huoltoa.

Pehmeäkarvainen vehnäterrieri
Tämä iloinen koira on aktiivinen ja tarvitsee runsaasti liikuntaa päivittäin. Rotu sopeutuu hyvin kaupunki-, maaseutu- tai esikaupunkielämään, ja se tulee hyvin toimeen lasten kanssa. Sillä on silkkinen, pehmeä turkki, joka tarvitsee säännöllistä hoitoa mattojen ehkäisemiseksi.

Espanjanvesikoira
Espanjankielinen vesikoira on vilkas, ahkera koira, jolla on luontaiset suojeluvaistot. Se on erittäin energinen rotu, joka pärjää parhaiten aktiivisen perheen kanssa. Ne vaativat vain vähän hoitoa kiharaisen, villapeitteisen turkkinsa vuoksi. Harjausta ei tarvita, mutta vähintään kerran vuodessa ne tulisi ajella.

Standard snautseri
Standard snautseri on seurallinen, kiintymyksellinen rotu, joka on mieltynyt lapsiin. Ne ovat urheilullisia koiria, jotka tarvitsevat päivittäistä liikuntaa. Niiden parta- ja säärikarvat on harjattava usein mattojen ehkäisemiseksi.

Voinko ottaa koiran, jos olen allerginen?

Vaikka yksikään koira ei ole todella hypoallergeeninen, jotkin rodut sopivat allergikoille paremmin kuin toiset. Kun teet allergiatestin, voit määrittää paremmin, mikä koira sopii sinulle parhaiten. Koiran allergeeneja voi vähentää monin eri tavoin, esimerkiksi hoitamalla ja pitämällä kodin puhtaana.

Miten elän koirani kanssa, jos olen allerginen?

Kokeile hoitoja.
Lemmikkieläinten allergioiden lisähoitoja ovat muun muassa immunoterapia (allergiasuihkeet), steroideihin ja antihistamiiniin perustuvat nenäsuihkeet ja antihistamiinipillerit. On tärkeää löytää allergialääkäri, joka ymmärtää sitoutumisesi elämään lemmikkisi kanssa.

Kuinka viilentää koiraa? -7 parasta vinkkiä

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.