Mikä on adapteri? Määritelmä & merkitys

adapteri on elektroninen laite, jota käytetään kahden tai useamman erityyppisen liittimen tai liitännän yhdistämiseen. adapteri voidaan käyttää liittimen fyysisen muodon tai koon muuttamiseen tai signaalin sähköisten ominaisuuksien muuttamiseen.

adapteri käytetään yleisesti elektroniikassa, televiestinnässä ja tietokoneverkoissa, jotta eri laitteet voivat kommunikoida keskenään. Esimerkiksi USB-Ethernet-sovittimella voidaan liittää tietokone verkkoon Ethernet-kaapelilla, kun taas VGA-HDMI-sovittimella voidaan liittää tietokone televisioon tai näyttöön, jossa on HDMI-tulo. adapteri voi olla eri muotoisia, kokoisia ja mallisia sovelluksesta riippuen, ja ne on usein suunniteltu kannettaviksi ja helppokäyttöisiksi.

Tyypit adapteri

Eri sovelluksiin on saatavana monia erilaisia adapteri tyyppejä, mutta tässä on joitakin yleisiä tyyppejä:

  • Virta adapteri: Näitä sovittimia käytetään muuntamaan pistorasiasta tuleva sähkövirta laitteen tarvitsemaksi erityisjännitteeksi ja -virraksi. Yleisiä esimerkkejä ovat kannettavien tietokoneiden virtasovittimet, puhelinlaturit ja akkulaturit.
  • Audio-/video adapteri: Näitä sovittimia käytetään muuntamaan erityyppisten audio- ja videoliittimien välillä. Esimerkkejä ovat HDMI-VGA-sovittimet, RCA-3,5 mm:n liittimiin tarkoitetut sovittimet ja DisplayPort-HDMI-sovittimet.
  • Verkko adapteri: Näitä sovittimia käytetään laitteiden liittämiseen verkkoon. Esimerkkejä ovat Ethernet-USB-sovittimet, langattomat verkkosovittimet ja valokaapelisovittimet.
  • USB adapteri: Näitä sovittimia käytetään muuntamaan erityyppisten USB-liittimien välillä. Esimerkkejä ovat USB-mikro-USB-sovittimet, USB-Lightning-sovittimet ja USB-Ethernet-sovittimet.
  • SIM-kortti adapteri: Näitä sovittimia käytetään SIM-kortin koon tai muodon muuttamiseen niin, että se sopii eri laitteeseen. Esimerkkejä ovat mikro-SIM-sovittimet tavallisiin SIM-kortteihin ja nano-SIM-sovittimet mikro-SIM-kortteihin.
  • Matka adapteri: Näitä sovittimia käytetään eri maissa käytettävien erityyppisten pistorasioiden vaihtamiseen. Niiden avulla laitteita voidaan käyttää paikoissa, joissa on erilaiset sähköjärjestelmät.

Kaiken kaikkiaan adapteri on suunniteltu helpottamaan sellaisten eri laitteiden tai järjestelmien yhdistämistä, jotka eivät välttämättä ole yhteensopivia keskenään.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta mikä on adapteri

Mikä on sovitin yksinkertaisin adapteri?

muunnelmia myös adapteri. ə-ˈdap-tər. : joku tai jokin, joka mukautuu. : laite, jolla liitetään yhteen yleensä suuremman laitteen kaksi osaa (esimerkiksi eri halkaisijaltaan). : lisälaite, jolla laite mukautetaan muuhun kuin alun perin tarkoitettuun käyttöön.

Mikä on adapteri ja sen käyttötarkoitukset?

Androidissa adapteri on silta käyttöliittymäkomponentin ja tietolähteen välillä, joka auttaa meitä täyttämään tietoja käyttöliittymäkomponenttiin. Se pitää tiedot ja lähettää tiedot Adapter-näkymään, jonka jälkeen näkymä voi ottaa tiedot Adapter-näkymästä ja näyttää tiedot eri näkymissä, kuten ListView, GridView, Spinner jne.

Mikä on tietokoneen adapteri?

adapteri voi olla yksinkertainen piiri, joka muuntaa yhden signaalijoukon toiseksi; termi viittaa kuitenkin usein laitteisiin, joita kutsutaan tarkemmin ”ohjaimiksi”. Esimerkiksi näytönsovittimet (näytönohjaimet) ja verkkosovittimet (NIC) suorittavat laajaa prosessointia. Katso isäntäsovitin ja laajennusväylä.

Miksi tarvitset adapteri?

Vaikka adapteri tarkoituksena on yksinkertaisesti auttaa elektroniikkalaitteidesi pistokkeita sopimaan (tai paremmin sanottuna sopeutumaan) vieraisiin pistorasioihin, muuntimen tehtävänä on muuttaa pistorasiassa oleva jännite vastaamaan laitteidesi jännitettä.

Mikä on esimerkki sovittimesta?

adapterimallin avulla muuten yhteensopimattomat luokat voivat toimia yhdessä muuntamalla yhden luokan rajapinnan asiakkaiden odottamaksi rajapinnaksi. Pistorasia-avaimet tarjoavat esimerkin Adapterista. Pistorasia kiinnittyy räikkävääntimeen edellyttäen, että aseman koko on sama.

Mikä on yleisin adapteri?

A-tyypin liitin on tällä hetkellä ehkä suosituin USB-liitin, ja sitä tavataan sovelluksissa, joissa tarvitaan 5 Vdc:n tasoa kuormitusvirran ollessa alle noin 2 A. USB Type-A-liittimen muunnelmat

Miksi sitä kutsutaan adapteri?

t-RNA sitoutuu ribosomaaliseen m-RNA-kompleksiin initiaatio- ja elongaatiotekijöiden välityksellä, mikä helpottaa oikean aminohapon lisäämistä polypeptidiketjuun sen spesifisen antikodonin avulla m-RNA:n koodoniin. Tämän vuoksi t-RNA:ta kutsutaan ”adapteri”.

Mitä eroa on portin ja adapterin välillä?

Portti on jokin, joka on vuorovaikutuksessa ulkomaailman kanssa: käyttöliittymät, viestijonot, tietokannat, tiedostot, komentorivin kehotteet ja niin edelleen. Portit muodostavat rajapinnan muuhun maailmaan, kun taas sovittimet toimivat porttien ja sovellusmallin välillä.