Mikä on banneri? Määritelmä, merkitys ja esimerkkejä

Banneri on graafinen tai tekstinäyttö, joka näkyy verkkosivustolla, sosiaalisen median alustalla tai muulla digitaalisella alustalla viestin välittämiseksi tai tuotteen, palvelun, tapahtuman tai tuotemerkin mainostamiseksi. Bannerit voivat vaihdella kooltaan, muodoltaan ja sisällöltään, mutta tyypillisesti ne sijaitsevat näkyvästi verkkosivulla tai sovelluksen käyttöliittymässä, ja ne on suunniteltu herättämään käyttäjän huomio ja kannustamaan häntä tiettyyn toimintaan, kuten linkin napsauttamiseen tai ostoksen tekemiseen.

Bannerit voivat olla staattisia tai animoituja, ja ne voidaan kohdentaa tietyille kohderyhmille demografisten tai käyttäytymistietojen perusteella. Niitä käytetään usein osana digitaalista markkinointistrategiaa liikenteen lisäämiseksi, tuotemerkin tunnettuuden lisäämiseksi ja liidien tai myynnin tuottamiseksi.

Bannerityypit

Display-mainoskampanjoissa käytetään monenlaisia bannereita, joista osa on seuraavia:

  • Suorakulmainen: se sijoitetaan yleensä ylä- tai alareunaan (468×90, 728×90 ).
  • Pilvenpiirtäjät: ne sijoitetaan yleensä vasempaan tai oikeaan palstaan (120×600, 160×600 ).
  • Page stealer: se on yleensä integroitu artikkeleihin, ja sen tavallinen leveys on 300 px.
  • Laajennettava: responsiivisen suunnittelun laajentuessa ne ovat yleistymässä. Sen koko mukautuu laitteen tyypin ja näytön resoluution mukaan.
  • Interstitial: Avataan ennen sivun lataamista. Niitä pidetään yleensä tungettelevina, mutta niiden tehokkuus käyttäjän huomion kiinnittämisessä on tärkeää.
  • Kerros: Pidetään myös tungettelevina, ja ne sijoittavat lopulliselle sivulle kerroksen, joka on suljettava pikaisesti tai jonka on odotettava suunniteltua altistumisaikaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta mikä on banneri

Mitä on bannerit ja esimerkkejä?

Banneri voi olla pitkä kangaspala tai lippu, jossa on iskulause, logo, symboli, mainos tai muunlainen viesti. Niitä käytetään markkinoinnissa, mielenosoituksissa, julkisissa tapahtumissa ja mielenosoituksissa.

Miten tehdä banneri?

Kuinka tehdä banneri 4 askeleessa
Valitse tarpeisiisi sopiva esikokoinen bannerimalli tai avaa tyhjä kangas.
Lisää banneriin grafiikkaa tai kuvia antaaksesi sille tyylikkään taustan.
Kirjoita viesti banneriin helppokäyttöisillä tekstityökaluilla.
Jaa valmis tuote sosiaaliseen mediaan tai lataa se tietokoneellesi.

Mikä on bannerien tarkoitus?

Bannerit ovat luovia suorakulmaisia mainoksia, joita näytetään verkkosivuston ylä-, sivu- tai alareunassa siinä toivossa, että ne ohjaavat liikennettä mainostajan omalle sivustolle, luovat tietoisuutta ja lisäävät brändin yleistä arvostusta. Tällainen visuaalinen bannerityyppinen verkkomainonta on eräänlaista display-mainontaa.

Mihin banneria käytetään?

Bannereita käytetään ensisijaisesti mainostarkoituksessa mainostajan tuotteiden tai palveluiden mainostamiseen. Yleisimmin sitä käytetään tuotemerkkien, tapahtumien, tuotteiden tai verkkosivustojen mainostamiseen.

Mitä eroa on displayin ja bannerin välillä?

Display-mainokset ovat mainoksia, joita on esiintynyt useimmilla verkkosivustoilla digitaalisen mainonnan alusta lähtien. Bannerimainokset ovat yleisimpiä display-mainoksia. Ne vaihtelevat muodoltaan ja kooltaan niin, että ne mahtuvat verkkosivun eri kohtiin, myös sisällön sisään.

Kuinka monta erilaista bannerisuunnittelua on olemassa?

Edellä luetellut ja ylivoimaisesti yleisimmät kolme bannerimainostyyppiä – Flash, animoitu GIF ja staattiset bannerit – hallitsevat verkkomaailmaa. Näiden kolmen ensisijaisen bannerimainostyypin lisäksi on olemassa myös erilaisia asetteluja, formaatteja ja esitystyylejä, joilla banneri voidaan näyttää.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.