Mikä on chromecast? Vuoden 2023 opas siitä, miten se toimii

Google Chromecast on laitteisto ja järjestelmä, jonka avulla voit lähettää sisältöä yhdestä laitteesta toiseen. Se on helppo selvittää, asentaa ja käyttää.

Jotta oppisit, mikä Google Chromecast on, miten se toimii ja mitä sillä voi tehdä, olemme selittäneet kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää edullisesta HDMI-donglesta.

Keskeiset asiat:

 • Chromecast on Googlen edullinen, kevyt ja käyttäjäystävällinen suoratoistolaite, jossa on tuhansia sovelluksia, kuten Netflix, Hulu ja Spotify.
 • Valittavana on tällä hetkellä kaksi Chromecast-laitetta: Chromecast ja Chromecast with Google TV. Jälkimmäisessä on kehittyneemmät ominaisuudet, ja se on erittäin arvokas 15-20 euron lisämaksun arvoinen.
 • Chromecast-laitteilla on useita käyttötarkoituksia elokuvien, musiikin ja tv-ohjelmien suoratoistosta valokuvien näyttämiseen. Voit jopa käyttää televisiota toisena tietokonenäyttönä Chromecastin ja Chrome-selaimen avulla.

Mikä on chromecast?

Chromecast on Googlen suoratoistomediasovitin, jonka avulla käyttäjät voivat toistaa verkkosisältöä, kuten videoita ja musiikkia, digitaalisella televisiolla.

Sovitin on dongle, joka kytketään television HDMI-porttiin; kaapeli kytketään USB-porttiin laitteen virran saamiseksi. Mobiilisovelluksen avulla älypuhelinta, tablettia, kannettavaa tietokonetta tai pöytätietokonetta voidaan käyttää television kaukosäätimenä. Kun suoratoisto alkaa, sovellusta ei tarvitse pitää auki, ja laitetta voi käyttää muihin tarkoituksiin. Chromecast voi suoratoistaa sisältöä yhä useammasta lähteestä, kuten Netflixistä, Hulu Plusista, YouTubesta, Google Play -musiikista ja -elokuvista sekä Chrome-selaimesta.

Chromecast kilpailee muiden laitteiden kanssa, joilla voi suoratoistaa mediaa televisioon, kuten Rokun Streaming Stick ja Apple TV.

miten chromecast toimii?

Chromecast on Googlen kehittämä median suoratoistolaite, jonka avulla voit suoratoistaa ääni- ja videosisältöä älypuhelimesta, tabletista tai tietokoneesta televisioon. Chromecast toimii kytkemällä se television HDMI-porttiin ja kodin Wi-Fi-verkkoon.

Tässä ovat Chromecastin käytön vaiheet:

 • Liitä Chromecast-laite television HDMI-porttiin ja kytke virtajohto pistorasiaan.
 • Lataa Google Home -sovellus älypuhelimeen tai tablettiin ja määritä Chromecast-laite noudattamalla näytön ohjeita.
 • Kun Chromecast-laite on määritetty, voit alkaa lähettää sisältöä älypuhelimesta tai tabletista televisioon. Avaa sovellus, joka sisältää sisältöä, jonka haluat lähettää, ja napauta Cast-kuvaketta. Cast-kuvake näyttää neliöltä, jonka vasemmassa alakulmassa on kolme kaarevaa viivaa.
 • Valitse Chromecast-laitteesi käytettävissä olevien laitteiden luettelosta.
 • Television pitäisi nyt näyttää älypuhelimessa tai tabletissa valitsemasi sisältö.

Chromecast käyttää Google Cast -nimistä tekniikkaa sisällön suoratoistamiseen laitteesta televisioon. Kun lähetät sisältöä älypuhelimesta tai tabletista, Chromecast-laite kommunikoi televisioon rakennetun Google Cast -vastaanottimen kanssa, joka sitten näyttää sisällön television näytöllä.

Chromecast tukee monenlaisia sovelluksia ja palveluja, kuten Netflixiä, YouTubea, Hulua, Spotifyta ja monia muita. Chromecastin avulla voit nauttia suosikkielokuvistasi, -televisio-ohjelmistasi, musiikista ja muusta suuresta näytöstä.

Mitä voin katsoa Google Chromecastilla?

Chromecastilla on pääsy monien palveluiden video- ja äänisisältöön. Google pitää kirjaa monista näistä virallisella sivustollaan, vaikka kattavaa luetteloa ei olekaan. Siitä lähtien, kun Google julkaisi Chromecastin ohjelmistokehityspaketin, uusia sovelluksia on ilmestynyt usein, joten pidä silmät auki uusien sovellusten varalta.

Lisäksi Chromecast Google TV:n kanssa avaa suoratoistokokemuksesi yli 10 000 Android TV -sovellukselle. Siksi se ei ole enää vain yksi parhaista langattomista näyttöpeililaitteista.

Saimme juuri tietää, että Chromecast Google TV:n kanssa saa pian vihdoin Apple TV -sovelluksen HBO Maxin, Netflixin ja monien muiden kaltaisten sovellusten lisäksi.

Chromecast-sovellukset: Mitä voin katsoa Google Chromecastilla?

Chromecastia tukevat lukuisat sovellukset. Olemme koonneet listan suosituimmista niistä, jotta saat siitä käsityksen. Tutustu kaikkiin vaihtoehtoihin, maksullisiin ja ilmaisiin, Google Storessa.

 • Netflix
 • Hulu
 • Disney+
 • HBO Max
 • Amazon Prime Video
 • YouTube
 • Xfinity Stream
 • Paramount+
 • Showtime
 • Google Play Elokuvat

Voit myös ostaa elokuvia Google Play -kaupasta, avata Google Play -sovelluksen puhelimessasi ja lähettää ne televisioon.

Voiko Chromecastia käyttää minkä tahansa television tai mobiililaitteen kanssa?

Chromecastia voi käyttää useimpien nykyaikaisten televisioiden kanssa, joissa on HDMI-portti. Joissakin vanhemmissa televisioissa ei kuitenkaan välttämättä ole HDMI-porttia, jolloin saatat tarvita HDMI-komposiittimuunninta Chromecastin käyttöön.

Mobiililaitteiden osalta Chromecastia voidaan käyttää useimpien Google Home -sovellusta tukevien älypuhelinten ja tablettien kanssa. Google Home -sovellus on saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille, joten voit käyttää Chromecastia useimpien suosittujen mobiililaitteiden kanssa.

On kuitenkin syytä huomata, että jotkin sovellukset eivät välttämättä ole yhteensopivia Chromecastin kanssa tai saattavat vaatia lisätilauksia tai -maksuja, jotta voit käyttää tiettyjä sisältöjä. Lisäksi Chromecast ei välttämättä tue joidenkin sovellusten kaikkia ominaisuuksia, kuten 4K-suoratoistoa tai HDR:ää. On aina hyvä tarkistaa sovelluksen yhteensopivuus Chromecastin kanssa ennen kuin yrität lähettää sisältöä televisioon.

Chromecast-ongelmien korjaaminen

Chromecast on hieno laite, mutta se voi kärsiä joistakin ongelmista. Tässä on tärkeimmät ongelmat:

Chromecastia ei ole listattu cast-vaihtoehdoksi: Jos Chromecast ei näy, yritä käynnistää se uudelleen. On todennäköistä, että se ei ole yhteydessä verkkoon, ja uudelleenkäynnistämällä se saa sen yhdistettyä uudelleen verkkoon.

Chromecast ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon: Jos Chromecast ei muodosta yhteyttä lainkaan, sillä saattaa olla vaikeuksia löytää yhteyttä. Parasta, mitä voit tehdä, on siirtää Chromecast lähemmäs Wi-Fi-reititintäsi – ehkä toiseen televisioon. Sitten voit saada sen yhdistettyä ja varmistaa, että ohjelmisto on päivitetty ja niin edelleen. Vaihtoehtoisesti saatat tarvita Wi-Fi-boosteria.

Puhelimesi ei tarjoa castingia yhteensopivasta sovelluksesta: Sinun on paikannettava kuvake sovelluksessa, jonka haluat castata (yleensä sovelluksen tai videon oikeassa yläkulmassa), jotta voit aloittaa castin. Jos et löydä sitä ja olet sovelluksessa, joka tukee castingia – kuten Netflix – on todennäköisesti niin, että puhelimesi ei ole yhteydessä verkkoon tai Chromecast on offline-tilassa. Jos puhelimesi ei havaitse mitään, mihin castata, se ei tarjoa kuvaketta.

Et voi hallita castingia, kun se on aloitettu: Tämä voi olla ongelma: aloitat castingin ja sitten jossain vaiheessa esityksen aikana puhelimesi lakkaa tarjoamasta ohjausta. Jos katsot esimerkiksi Netflixiä, et voi sen jälkeen pysäyttää castia, ja se bongaa vielä muutaman jakson. Kokeile käynnistää puhelin uudelleen – tai yritä katsoa toisella Android-laitteella, joka saattaa sanoa, että jotain valuu. Jos kaikki muu ei auta, sinun on ehkä vain sammutettava Chromecast.

Chromecastin laatu näyttää huonolta: Chromecast toistaa automaattisesti parhaan mahdollisen laadun, jonka se saa streamista. Jos se näyttää tukkoiselta, se johtuu todennäköisesti siitä, että verkkoyhteytesi ei ole hyvä. Varmista myös, että televisiosi HDMI-asetukset ovat oikeat sille laadulle, jota yrität suoratoistaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta chromecast

Tarvitsenko Chromecastin, jos minulla on älytelevisio?

Jos sinulla on älytelevisio, joka muodostaa suoran yhteyden verkkoon, et tarvitse Chromecastia. Näihin televisioihin on valmiiksi ladattu sovelluksia ja sisäänrakennettu verkkoselain. Mutta jos haluat käyttää erityisesti Google-sovelluksia tai Chrome-selainta, voit ostaa Smart TV:n, jossa on sisäänrakennettu Google TV.

Miten saan Chromecastin televisiooni?

Pääset alkuun näillä yksinkertaisilla ohjeilla:
Kytke Chromecast-laitteesi. Kytke Chromecast-laite televisioon
Lataa Google Home -sovellus. Lataa Google Home -sovellus mobiililaitteeseen tai tablettiin .
Määritä Chromecast. Seuraa näitä yksinkertaisia Chromecastin asennusohjeita.
Valuta sisältöä.

Onko Chromecast parempi kuin älytelevisio?

Vastaus on ”riippuu”. Chromecast antaa sinulle hienoja vaihtoehtoja videoiden ja elokuvien katseluun, jotka voivat hyvinkin parantaa älytelevisiosi tarjoamia mahdollisuuksia. Jos käytät edullista televisiota, ero on huomattavin, koska niiden ominaisuudet ovat todennäköisesti rajalliset.

Kumpi on parempi Chromecast vai Firestick?

Sekä Firestick että Chromecast 4K tukevat Dolby Atmos -ympäristöääntä, HDR 10:tä, HDR 10+:ta ja Dolby Visionia. Voittaja: Firestick voittaa tässä yksinkertaisesti siksi, että Google TV:stä puuttuu joillakin alueilla joitakin keskeisiä sovelluksia, mutta Chromecast-toiminnallisuuden ansiosta voit silti katsoa lähes kaikkea.

Mikä on Chromecast ja miten se toimii?

Chromecast on suoratoistolaite, joka yhdistetään televisioon ja internetiin, jolloin voit suoratoistaa sisältöä televisiossasi. Se käyttää Google Cast -nimistä protokollaa, jonka avulla voit helposti suoratoistaa musiikkia, videoita tai kuvia televisioruutuun.

Onko Chromecastin käytöstä kuukausimaksu?

Chromecast-laitteesta ei peritä kuukausimaksua sen ostamisen jälkeen. Jotkin sovellukset, kuten Netflix, eivät kuitenkaan ole ilmaisia, ja niistä on maksettava kuukausi- tai vuosimaksua. Muut sovellukset, kuten YouTube, ovat tietenkin edelleen ilmaisia.

+ posts

Hei minun itse Sanna Väisänen, joka on ammatillinen lääkäri, mutta olen intohimoisesti sisällön kirjoittaminen ja minulla on kokemusta tästä, joten päätin tehdä aloittaa urani kirjoittaa ja aloin jakaa tietoa opas ihmisille kiitos teille.
Minun intohimoni kirjoittaa teknologian ja tieteen, joten olen aina lukea paljon pois kirjoja ja resursseja jakaa hyvää sisältöä käyttäjän kanssa.
onderwijs - Aalto Universiteit