Mikä on hotspot? ja miten ne toimivat?

hotspot on fyysinen paikka, jossa ihmiset voivat käyttää internetiä, yleensä langattoman yhteyden kautta. Tämäntyyppinen hotspot luodaan usein langattoman yhteyspisteen tai reitittimen avulla, joka on liitetty Internet-palveluntarjoajaan. Käyttäjät, joilla on langattomia laitteita, kuten älypuhelimia, kannettavia tietokoneita tai tabletteja, voivat muodostaa yhteyden hotspottiin ja käyttää internetiä. Hotspotteja on monissa julkisissa paikoissa, kuten kahviloissa, lentokentillä ja kirjastoissa, ja niitä voivat luoda myös yksityishenkilöt, jotka käyttävät omia laitteitaan henkilökohtaisena hotspotina.

Miten hotspot toimii?

Wi-Fi-hotspot käyttää matkapuhelinoperaattorin langatonta dataa tarjotakseen internet-yhteyden puhelimille, tietokoneille, tableteille ja muille Wi-Fi-yhteensopiville laitteille.

Mobiilihotspot tarjoaa yleensä yhteyden 4G LTE -langattoman tekniikan kautta, ja sen maksiminopeus on noin 30 Mbit/s. Joissakin uudemmissa mobiilihotspoteissa on kuitenkin 5G-ominaisuudet, joten niiden nopeudet vaihtelevat 50 Mbps:stä jopa reilusti yli 1 000 Mbps:iin joissakin paikoissa.

Kuinka nopea on Wi-Fi hotspot?

Wi-Fi-hotspotin nopeus riippuu useista tekijöistä, kuten signaalin voimakkuudesta, hotspottiin liitettyjen laitteiden määrästä, internet-yhteyden nopeudesta ja hotspotissa käytetystä tekniikasta.

Yleensä Wi-Fi-hotspotit voivat tarjota Internet-nopeuksia, jotka vaihtelevat 2 Mbps:stä yli 100 Mbps:iin. Todellinen nopeus, jonka koet käyttäessäsi Wi-Fi-hotspotia, riippuu kuitenkin näistä tekijöistä. Jos olet esimerkiksi alueella, jossa on heikko signaali, tai jos monet ihmiset ovat yhteydessä samaan hotspottiin, internetnopeutesi voi olla hitaampi.

Kannattaa huomata, että jotkin mobiilidatapaketit saattavat rajoittaa enimmäisnopeuksia, kun käytät puhelinta hotspotina. Jos et ole varma Wi-Fi-hotspotin nopeudesta, voit käyttää nopeustestisovellusta tai -sivustoa internetin nopeuden mittaamiseen.

Miten puhelimen hotspot otetaan käyttöön?

Puhelimen hotspotin käyttöönoton vaiheet voivat vaihdella hieman puhelimen merkistä ja mallista sekä käyttöjärjestelmästä riippuen. Seuraavassa on yleisiä ohjeita, joita voit noudattaa:

Android-puhelimissa:

  • Siirry puhelimesi Asetukset-sovellukseen.
  • Napauta ”Verkko ja internet” tai ”Yhteydet”.
  • Etsi ”Hotspot & tethering” ja napauta sitä.
  • Kytke päälle ”Kannettava Wi-Fi-hotspot” tai ”Mobiilihotspot” -kytkin.
  • Sinua saatetaan kehottaa määrittämään hotspotisi syöttämällä nimi ja salasana.

iPhonen osalta:

  • Mene iPhonen ”Asetukset”-sovellukseen.
  • Napauta ”Henkilökohtainen hotspot” tai ”Internetin jakaminen”.
  • Kytke ”Personal Hotspot” -kytkin päälle.
  • Sinua saatetaan kehottaa määrittämään hotspotisi syöttämällä nimi ja salasana.

Huomaa, että puhelimesi hotspotin käyttöönotto saattaa kuluttaa mobiilidatapakettisi, ja sinulle voi aiheutua lisämaksuja, jos ylität datapakettisi. On aina hyvä tarkistaa datasuunnitelmasi ja -asetuksesi, ennen kuin käytät puhelintasi hotspotina.

Miksi hotspotini ei toimi?

Jos hotspot ei toimi, varmista, että internet toimii ja että syötät oikean salasanan. Voit myös kokeilla ottaa akun säästö- tai virransäästötilan pois käytöstä tai käynnistää puhelimen Wi-Fi-yhteyden uudelleen. Jos puhelimen hotspot ei vieläkään toimi, tethering tai puhelimen kytkeminen päälle ja pois päältä saattaa auttaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta mikä on hotspot

Mikä on hotspotin tarkoitus?

WiFi-hotspotit ovat Internet-yhteyspisteitä, joiden avulla voit muodostaa yhteyden WiFi-verkkoon tietokoneella, älypuhelimella tai muulla laitteella ollessasi poissa koti- tai toimistoverkosta. Monet kaupungit, yritykset ja muut organisaatiot ovat alkaneet tarjota WiFi-hotspotteja julkiseen käyttöön.

Mikä on hotspot puhelimessasi?

Voit käyttää puhelimesi mobiilidataa toisen puhelimen, tabletin tai tietokoneen liittämiseen internetiin. Yhteyden jakamista tällä tavoin kutsutaan tetheringiksi tai hotspotin käyttämiseksi. Jotkin puhelimet voivat jakaa Wi-Fi-yhteyden tetheringin avulla. Useimmat Android-puhelimet voivat jakaa mobiilidataa Wi-Fi-, Bluetooth- tai USB-yhteyden avulla.

Mitä hyötyä mobiilihotspotista on?

Mobiilihotspotit välittävät mobiilidatayhteyden puhelimesta tai erillisestä hotspot-laitteesta muihin WiFi-laitteisiisi, jolloin voit liittää kannettavat tietokoneet, tabletit ja jopa tulostimet mobiilidatayhteyteen ikään kuin puhelin tai hotspot-laite olisi WiFi-reititin.

Tarvitseeko hotspot internetin?

Hotspotit eivät toimi ilman matkapuhelinpalvelua. Hotspotit tarvitsevat matkapuhelinpalvelun luodakseen Wi-Fi-signaalin. Tarvitset siis matkapuhelinyhtiön tai muun palveluntarjoajan datasopimuksen, jotta oma hotspotisi toimisi. Tarvitset myös riittävän matkapuhelinpalvelun.

Miksi iPhonen hotspot ei toimi?

Jos et löydä Personal Hotspot tai ota sitä käyttöön, tarkista, että langaton operaattorisi on ottanut sen käyttöön ja että langaton liittymäsi tukee sitä. Käynnistä Personal Hotspot -palvelun tarjoava iPhone tai iPad ja toinen laite, jonka on muodostettava yhteys Personal Hotspotiin, uudelleen. Varmista, että käytössäsi on iOS:n tai iPadOS:n uusin versio.

Mitä haittaa hotspotin käytöstä on?

Puhelimen muuttaminen hotspotiksi kuluttaa puhelimen akkua 4G- tai 3G-yhteyden muuntamisessa Internet-yhteydeksi. Jos käytät puhelinta hotspotina, saatat haluta myös kytkeä sen verkkovirtaan. Viimeinen ongelma on se, että kun puhelin on hotspot, puhelin ei enää toimi puhelimena.

+ posts

Hei minun itse Sanna Väisänen, joka on ammatillinen lääkäri, mutta olen intohimoisesti sisällön kirjoittaminen ja minulla on kokemusta tästä, joten päätin tehdä aloittaa urani kirjoittaa ja aloin jakaa tietoa opas ihmisille kiitos teille.
Minun intohimoni kirjoittaa teknologian ja tieteen, joten olen aina lukea paljon pois kirjoja ja resursseja jakaa hyvää sisältöä käyttäjän kanssa.
onderwijs - Aalto Universiteit