Mikä on huuva? ja Miksi tarvitsen sellaisen?

A huuva liesi, joka tunnetaan myös nimellä liesituuletin tai liesituuletin, on laite, joka on asennettu liesikuvun tai keittotason yläpuolelle poistamaan savua, höyryä ja muita ilmassa olevia hiukkasia, joita syntyy ruoanlaiton aikana.

huuva toimii siten, että liesituuletin imee ilman ja savun keittotasolta ja johtaa sen sitten ulos kanavan kautta tai suodattaa sen ja kierrättää sen takaisin keittiöön. Poistamalla savun ja höyryn huuva auttaa pitämään keittiön ilman puhtaana ja raikkaana, ja se auttaa myös vähentämään tulipalo- ja savuvahinkojen riskiä.

Joissakin huuva on lisäominaisuuksia, kuten valot keittotason valaisemiseksi ja säätimet tuulettimen nopeuden ja valaistuksen säätämiseksi. Huuvia voi olla monenlaisia tyylejä ja kokoja, jotka sopivat erilaisiin keittiöihin ja ruoanlaittotarpeisiin, ja ne voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista, kuten ruostumattomasta teräksestä tai lasista, jotta ne sopivat keittiön kokonaissuunnitteluun.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta mikä on huuva

Onko liesi huuva välttämätön?

Vaikka liesituulettimen asentaminen lieden päälle ei välttämättä ole pakollista, sitä suositellaan yleensä parhaan ruoanlaittokokemuksen saamiseksi. Ilman liesituuletinta keittiöön voi muodostua savua ja huuruja. Liesituuletin huuva auttaa myös vähentämään lämpöä ja kosteutta ruoanlaiton aikana, joten et välttämättä edes hikoile, kun valmistat illallista perheellesi.

Tarvitsetko savupiippua huuva?

Ei, liesituulettimeen huuva ei tarvita savupiippua.
Useimmissa liesituulettimissa huuva on kanavisto, joka asennetaan joko liesituulettimen yläpuolella olevaan valekaappiin tai metallisuojukseen, joka estää kanaviston näkymisen. Metallisella suojuksella varustettuja liesituulettimia kutsutaan ”savupiippuhuuviksi”, mistä tämä sekaannus todennäköisesti johtuu.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.