Mikä on konkurssi ? | Miten se toimii

Konkurssi on Suomessa oikeudellinen prosessi, jonka avulla yksityishenkilöt, yritykset ja organisaatiot, jotka eivät kykene maksamaan velkojaan, voivat hakea velkojiltaan helpotusta. Prosessia säätelee Suomen konkurssilaki, ja sitä valvoo velallisen kotikunnan käräjäoikeus.

Konkurssiprosessi alkaa Suomessa, kun velallinen jättää konkurssihakemuksen käräjäoikeudelle. Tämän jälkeen tuomioistuin nimittää konkurssipesänhoitajan, joka vastaa velallisen varojen ja velkojen hallinnoinnista sekä sellaisen omaisuuden realisoinnista, joka voidaan myydä velkojien maksamiseksi.

Kun konkurssihakemus on hyväksytty, velallisen omaisuus siirretään konkurssipesään, ja velkojille ilmoitetaan konkurssimenettelystä. Velkojilla on mahdollisuus esittää vaatimuksia konkurssipesää vastaan, ja konkurssipesän hoitaja jakaa omaisuuden myynnistä saadut varat velkojille laissa säädetyn etuoikeusjärjestyksen mukaisesti.

Konkurssi Suomessa voi johtaa velallisen velkojen osittaiseen tai täydelliseen anteeksiantoon konkurssityypistä ja erityisolosuhteista riippuen. Sillä voi kuitenkin olla myös vakavia seurauksia, kuten luottotietojen ja taloudellisen maineen vahingoittuminen sekä omaisuuden ja varallisuuden menettäminen.

On tärkeää huomata, että konkurssi nähdään Suomessa tyypillisesti velallisten viimeisenä keinona, ja käytettävissä on muitakin velkahelpotusvaihtoehtoja, kuten velkojen uudelleenjärjestely ja velkajärjestely. Nämä vaihtoehdot voivat olla konkurssia parempia, sillä niiden avulla velallinen voi maksaa velkansa takaisin ja välttää konkurssin vakavat seuraukset.

Mikä on konkurssi selitys?

Konkurssi auttaa ihmisiä, jotka eivät enää pysty maksamaan velkojaan, saamaan uuden alun realisoimalla omaisuuttaan velkojen maksamiseksi tai laatimalla takaisinmaksusuunnitelman. Konkurssilainsäädäntö suojaa myös taloudellisesti vaikeuksissa olevia yrityksiä.

Mikä on konkurssi esimerkin avulla?

Määritelmä: Kun organisaatio ei pysty täyttämään taloudellisia velvoitteitaan tai maksamaan velkojilleen, se hakeutuu konkurssiin. Samasta asiasta jätetään tuomioistuimelle hakemus, jossa kaikki yrityksen maksamattomat velat mitataan ja maksetaan, jos ei kokonaan, yrityksen varoista.

Mitä menetän, jos haen konkurssiin?

Voit menettää arvokasta omaisuutta
Riippuen siitä, minkä tyyppiseen konkurssiin olet oikeutettu, tuloistasi, omaisuutesi pääomasta ja muista tekijöistä, voit menettää kotisi, autosi ja muita arvokkaita esineitä. Pesänhoitaja voi joutua myymään nämä tavarat velkojiesi maksamiseksi.

Miksi ihmiset hakeutuvat konkurssiin?

Jos sinulla on suuria velkoja, joita et pysty maksamaan takaisin, jos olet jäljessä asuntolainan maksuista ja olet vaarassa joutua ulosmitatuksi, jos laskunperijät ahdistelevat sinua – tai jos sinulla on kaikkea edellä mainittua – konkurssin hakeminen voi olla ratkaisu.

Vaikuttaako konkurssi elämääsi?

Konkurssi voi auttaa sinua pääsemään eroon veloistasi, mutta on tärkeää ymmärtää, että konkurssin hakemisella on vakavia ja pitkäaikaisia vaikutuksia luottokelpoisuuteesi. Konkurssi jää luottotietoihisi 7-10 vuodeksi, mikä vaikuttaa mahdollisuuksiisi avata luottokorttitilejä ja saada edullisia lainoja.

Mitä tapahtuu konkurssin päättymisen jälkeen?

Konkurssista vapauttamisen jälkeen velanperijät ja lainanantajat eivät voi enää yrittää periä vapautettuja velkoja. Tämä tarkoittaa, että perijät eivät enää soita eikä postitse tule kirjeitä, sillä et ole enää henkilökohtaisesti vastuussa velasta. Konkurssista vapauttaminen ei välttämättä koske kaikkia velkoja, joita olet velkaa…

Vaikuttaako konkurssi puolisooni?

Vaikuttaako konkurssin hakeminen puolisoni luottokelpoisuuteen? hänen sosiaaliturvatunnuksensa. Niin kauan kuin puoliso ei ole kanssavelallinen tai oikeudellisesti vastuussa samasta velasta, konkurssin hakeminen velkojen poistamiseksi ei vaikuta puolison luottotietoihin.

Mitä tapahtuu jos tulee konkurssi?

Kun olet konkurssissa, tarpeettomat varasi (omaisuutesi ja omistamasi omaisuus) ja ylimääräiset tulosi käytetään velkojiesi (henkilöiden, joille olet velkaa) maksamiseen. Konkurssin päätteeksi useimmat velat mitätöidään.

Mitä tarkoittaa yrityksen konkurssi?

Konkurssi on oikeudellinen prosessi, jossa yksityishenkilöt tai yritykset ilmoittavat julkisesti, etteivät he pysty maksamaan kaikkia laskujaan; se on keino auttaa heitä pääsemään eroon veloistaan. Monet yritykset ovat selvinneet konkurssista ja jatkaneet toimintaansa konkurssin jälkeen.

Kuka on konkurssissa?

Konkurssi on oikeudellinen menettely, joka käynnistetään, kun henkilö tai yritys ei pysty maksamaan maksamattomia velkoja tai velvoitteita. Se tarjoaa uuden alun ihmisille, joilla ei ole enää varaa maksaa laskujaan.

+ posts

Hei minun itse Sanna Väisänen, joka on ammatillinen lääkäri, mutta olen intohimoisesti sisällön kirjoittaminen ja minulla on kokemusta tästä, joten päätin tehdä aloittaa urani kirjoittaa ja aloin jakaa tietoa opas ihmisille kiitos teille.
Minun intohimoni kirjoittaa teknologian ja tieteen, joten olen aina lukea paljon pois kirjoja ja resursseja jakaa hyvää sisältöä käyttäjän kanssa.
onderwijs - Aalto Universiteit