Mikä on loppiainen? Määritelmä, loma, alkuperä ja huomiot

loppiainen on kristillinen juhlapäivä, jolloin juhlitaan Jeesuksen Kristuksen ilmestymistä Jumalan pojaksi tietäjille eli viisaille miehille. Juhlaa vietetään perinteisesti 6. tammikuuta, ja se tunnetaan myös nimellä Kolmen kuninkaan päivä tai joulun kahdestoista päivä.

Tarina loppiainen on kerrottu Raamatussa Matteuksen evankeliumissa, jossa se kuvataan idästä tulleiden tietäjien saapumisena, jotka seurasivat tähteä Betlehemiin etsiessään vastasyntynyttä kuningasta. He toivat kulta-, suitsutus- ja mirhalahjoja ja kumarsivat Jeesus-lasta.

Termi ”loppiainen” tulee kreikan kielen sanasta ”epiphaneia”, joka tarkoittaa ”ilmestymistä” tai ”ilmestymistä”. Juhla on tärkeä osa kristillistä liturgista kalenteria, ja sitä vietetään eri tavoin eri kirkkokunnissa, kuten katolilaisissa, anglikaanisissa ja ortodoksisissa.

Joissakin kulttuureissa loppiainen liittyy myös muihin perinteisiin, kuten kotien siunaamiseen tai erityisten ruokien syömiseen. Kaiken kaikkiaan loppiainen on kristinuskon tärkeä juhla, jolla muistetaan Jeesuksen Kristuksen ilmestymistä maailmalle.

Historia ja perinteet loppiainen

Koska loppiainen tarkoittaa ilmestystä, varhaisissa juhlissa kunnioitettiin mitä tahansa Kristuksen neljästä ilmestyksestä. Hänen syntymänsä, tietäjien palvonta, Jeesuksen kaste ja ensimmäinen ihme Kaanassa, jossa Jeesus muutti veden viiniksi.

Nämä neljä ilmenemismuotoa paljastavat Jumalan ihmiskunnalle. Hänen syntymänsä yhteydessä enkelit todistivat, ja Israelia edustavat paimenet kumarsivat Jeesuksen edessä. Maagien vierailu paljasti Jeesuksen pakanoille. Hänen kasteessaan Pyhä Henki laskeutui alas, ja Jumala ilmoitti Jeesuksen henkilöllisyyden. Ja ensimmäinen ihme Kaanan häissä paljasti Jeesuksen jumalallisuuden luonnon yläpuolella. Jumala paljasti itsensä ihmiskunnalle Jeesuksen persoonan kautta. Hän teki itsensä tunnetuksi, jotta me voisimme tuntea hänet.

Kolmen kuninkaan päivän viettoperinteet vaihtelevat eri puolilla maailmaa ja ovat muuttuneet ajan myötä. Keskiajalla juhlallisuuksissa keskityttiin tietäjien matkaan. Vuonna 1336 Italiassa järjestettiin kulkueet, seremoniat, syntymäpäivänäytelmät ja karnevaalit. Joihinkin kansanperinteisiin ja tapoihin = eri puolilla maailmaa kuuluu, että lapset saavat lahjoja tänä päivänä eikä joulupäivänä. Joissakin espanjankielisissä maissa kolme kuningasta toimittaa lahjat, ei joulupukki. Kahdestoista yönä, kuten se joissakin maissa tunnetaan, lapset jättivät kengän ja oljenkorren ovelle. He löysivät kengän täynnä lahjoja, mutta olki oli kadonnut.

Kuinka kauan loppiainen kestää?

loppiainen päivämäärä voi vaihdella kulttuurin ja tietyn uskonnon mukaan. Yleisimmin epifaniaa vietetään 6. tammikuuta tai ensimmäisenä sunnuntaina, joka osuu 2. ja 8. tammikuuta välille. Joissakin uskonnoissa ja kulttuureissa epifania tunnustetaan koko joulusta helmikuuhun kestäväksi kaudeksi, kun taas toiset juhlivat = kautta epifanian juhlasta tuhkakeskiviikkoon, paastonajan ensimmäiseen päivään.

Mitä loppiainen tarkoittaa?

loppiainen on kristillinen juhlapäivä, jolla muistetaan ensisijaisesti tietäjien vierailua Jeesus-lapsen luona ja Johannes Kastajan suorittamaa Jeesuksen kastetta. Itämaiset perinteet, jotka yleensä kutsuvat juhlapäivää teofaniaksi, keskittyvät Jeesuksen kasteeseen, jota pidetään Kristuksen ilmenemisenä sekä täysin inhimillisenä että täysin jumalallisena. Läntiset perinteet keskittyvät maagien vierailuun, jota pidetään Kristuksen ensimmäisenä ilmestymisenä sekä pakanoiden että juutalaisten pelastajana. = on yksi kirkon vanhimmista ja tärkeimmistä juhlista.

Miksi juhlimme loppiainen päivää?

loppiainen on kristillinen juhlapäivä, jolla juhlitaan Jeesuksena Kristuksena ruumiillistuneen Jumalan ilmestymistä. Länsimaisessa kristinuskossa juhlalla muistetaan kolmen viisaan miehen vierailua, jotka seurasivat enkeliä Betlehemiin, jossa Jeesus syntyi.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.