Mikä on nimeltään presidentin virka-asunto?

Presidentin virka-asunto tunnetaan yleisesti nimellä Mäntyniemen asunto. Se sijaitsee Helsingin Meilahdessa ja toimii Suomen tasavallan presidentin virka-asuntona.

Mäntyniemen residenssi rakennettiin alun perin vuonna 1993 suomalaisen liikemiehen yksityisasunnoksi. Vuonna 1994 Suomen valtio osti sen ja muutti sen presidentin viralliseksi asunnoksi. Residenssiin tehtiin merkittäviä korjaus- ja täydennysrakentamisia, jotta se soveltuisi uuteen käyttötarkoitukseensa.

Mäntyniemen residenssiä käytetään virallisten tilaisuuksien ja kokousten järjestämiseen sekä presidentin yksityisasuntona. Residenssissä on toimistoja, kokoushuoneita, vastaanottotiloja sekä asuintiloja presidentille ja hänen perheelleen.

Huomionarvoista on, että Suomen presidentillä on myös toinen virka-asunto nimeltään Kultarannan kartano, joka sijaitsee Naantalin kaupungissa Suomen lounaisrannikolla. Kultarannan kartanoa käytetään pääasiassa kesälomailuun ja virallisten tilaisuuksien järjestämiseen kesäkuukausina.

Missä on presidentin kesäasunto?

Presidentin kesäasunto Suomessa on nimeltään Kultaranta. Se sijaitsee Naantalin kaupungissa, joka sijaitsee Suomen lounaisrannikolla, noin 15 kilometriä Turun kaupungista länteen.

Kultarannan kartano sijaitsee viehättävällä paikalla, josta on näkymät Saaristomerelle, ja se koostuu useista rakennuksista, kuten päärakennuksesta, vierastalosta ja erilaisista ulkorakennuksista. Päärakennus on alun perin rakennettu vuonna 1914, ja siihen on tehty vuosien varrella useita korjauksia.

Kultarannan kartano toimii Suomen tasavallan presidentin kesäasuntona, ja siellä järjestetään kesäkuukausina virallisia tilaisuuksia, kuten vastaanottoja ja kokouksia. Lisäksi kartano on avoinna yleisölle opastettuja kierroksia varten kesäkaudella.

Huomionarvoista on, että presidentillä on Helsingissä myös Mäntyniemi-niminen virka-asunto, jota käytetään ympäri vuoden virallisiin tilaisuuksiin ja kokouksiin sekä presidentin yksityisasuntona.

Mikä on Suomen presidentin virallinen asuinpaikka?

Presidentinlinna (suomeksi Presidentinlinna, ruotsiksi Presidentens slott) on yksi Suomen tasavallan presidentin kolmesta virka-asunnosta. Se sijaitsee Helsingissä, Esplanadin pohjoispuolella, Kauppatorille päin.

Kuka omistaa presidentin virka-asunnon Suomessa?

Presidentin virka-asunnon omistaa Suomen valtio.

Mikä on presidentin virkahuoneiston historia?

Mäntyniemen residenssi rakennettiin alun perin vuonna 1993 suomalaisen liikemiehen yksityisasunnoksi. Vuonna 1994 Suomen hallitus osti sen ja muutti sen presidentin virka-asunnoksi.

Voiko yleisö vierailla presidentin virka-asunnossa tai Kultarannan kartanossa?

Presidentin virka-asunto ei ole avoinna yleisölle, mutta Kultarannan kartanossa voi kesäkaudella vierailla opastetuilla kierroksilla.