Mikä on ramadan? Paasto, perinteet ja faktat

Ramadan on islamilaisen kalenterin yhdeksäs kuukausi, jonka aikana muslimit ympäri maailmaa viettävät kuukauden mittaista paastoa, rukousta ja mietiskelyä. Sitä pidetään yhtenä islamin viidestä pilarista yhdessä uskonjulistuksen, rukouksen, hyväntekeväisyyden ja Mekkaan suuntautuvan pyhiinvaelluksen kanssa.

Ramadanin aikana muslimit paastoavat auringonnoususta auringonlaskuun ja pidättäytyvät ruoasta, juomasta, tupakoinnista ja muista fyysisistä tarpeista. Paaston tarkoituksena on opettaa itsekuria, itsehillintää ja empatiaa vähemmän onnekkaita kohtaan. Muslimit myös rukoilevat ja rukoilevat enemmän tämän kuukauden aikana, ja jotkut jopa valvovat myöhään yöhön asti lisärukouksia varten, joita kutsutaan nimellä Taraweeh.

Ramadan on myös henkisen pohdinnan ja parantamisen aikaa, ja muslimeja kannustetaan harjoittamaan hyväntekeväisyyttä ja ystävällisyyttä, etsimään anteeksiantoa menneisyyden vääryyksistä ja vahvistamaan suhteitaan perheeseen ja ystäviin. Ramadaanin lopussa muslimit viettävät Eid al-Fitr -juhlapäivää, joka merkitsee paastokauden päättymistä ja kolmipäiväisen juhlan alkamista.

Milloin on Ramadan tänä vuonna?

Ramadanin ajankohta vaihtelee vuosittain, koska se noudattaa kuukalenteria. Vuonna 2023 ramadan alkaa keskiviikkoiltana 22. maaliskuuta ja päättyy perjantai-iltana 21. huhtikuuta.

Jos haluat välittää jollekulle hyviä toivotuksia tämän pyhän kuukauden aikana, voit käyttää lauseita ”Ramadan Mubarak”, joka tarkoittaa ”siunattua ramadania”, tai ”Ramadan Kareem”, joka tarkoittaa ”anteliasta ramadania”.

Miten Ramadanin ja Eidin päivämäärät asetetaan?

Ramadanin ja Eidin päivämäärät määräytyvät islamilaisen kuukalenterin mukaan, joka perustuu kuun kiertokulkuun. Kuukalenteri on noin 11 päivää lyhyempi kuin aurinkokalenteri, joten Ramadanin ja Eidin päivämäärät siirtyvät joka vuosi noin 11 päivää aikaisemmaksi aurinkokalenterissa.

Ramadan on islamilaisen kuukalenterin yhdeksäs kuukausi, ja se alkaa uuden kuun ilmestyessä. Ramadanin tarkka alkamispäivä voi vaihdella maittain sen mukaan, milloin uusi kuu havaitaan. Tyypillisesti muslimiviranomaiset etsivät uutta kuuta edellisen kuukauden 29. päivänä, ja jos se havaitaan, ramadan alkaa seuraavana päivänä. Jos uutta kuuta ei näy, kuluva kuukausi jatkuu vielä yhden päivän, ja ramadan alkaa sitä seuraavana päivänä.

Vastaavasti ramadanin päättyminen ja Eid al-Fitrin alkaminen määräytyvät sen mukaan, kun uusi kuu on nähty ramadanin 29. tai 30. päivän jälkeen. Kun uusi kuu on nähty, Eid al-Fitr alkaa seuraavana päivänä.

On syytä huomata, että joissakin maissa ja islamilaisissa yhteisöissä käytetään tähtitieteellisiä laskelmia Ramadanin ja Eidin alkamisen ja päättymisen määrittämiseksi sen sijaan, että luotettaisiin kuun todelliseen havaitsemiseen. Tämä voi johtaa siihen, että Ramadanin ja Eidin päivämäärät vaihtelevat hieman alueittain.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta mikä on ramadan

Mikä on ramadanin tarkoitus?

Ramadan on muslimeille pyhä, koska se oli kuukausi, jolloin ensimmäinen Koraanin ilmestys paljastettiin profeetta Muhammedille (rauha hänelle ja hänen perheelleen). Paastoaminen on yksi monista hurskauden teoista, joihin muslimit ryhtyvät ramadaanin aikana.

Mitkä ovat ramadanin säännöt?

Lähteetön materiaali voidaan kyseenalaistaa ja poistaa. Koko ramadan-kuukauden ajan muslimit ovat velvollisia paastoamaan joka päivä aamusta auringonlaskuun (tai joidenkin oppineiden mukaan aamusta yöhön). Paastoaminen edellyttää pidättäytymistä ruoasta, juomisesta ja tupakoinnista.

Mitä tapahtuu ramadanin aikana?

Ramadan, islamilaisen kalenterin yhdeksäs kuukausi, on yksi muslimien pyhimmistä ajoista. Tämän kuukauden aikana muslimit noudattavat tiukkaa päivittäistä paastoa aamusta auringonlaskuun. He eivät saa syödä tai juoda, eivät edes vettä, näiden päivällä vietettyjen tuntien aikana.

Voiko vettä juoda ramadanin aikana?

Ramadanin pyhän kuukauden aikana on välttämätöntä juoda runsaasti nesteitä, erityisesti vettä, koska paasto on pitkä ja lämpötila korkea. Vesi, mehut ja keitot sekä vihannekset ja hedelmät ovat hyviä nestelähteitä keholle.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.