Mikä on reddit ja miksi se on niin kuuluisa?

Reddit on sosiaalinen uutis- ja keskustelusivusto, jossa käyttäjät voivat julkaista sisältöä linkkien, tekstiviestien ja kuvien muodossa. Sivusto on jaettu tuhansiin yhteisöihin, niin sanottuihin subredditteihin, jotka kaikki keskittyvät tiettyyn aiheeseen tai teemaan. Reddit-käyttäjät, jotka tunnetaan myös nimellä ”Redditorit”, voivat äänestää sisällöstä, kommentoida viestejä ja osallistua keskusteluihin muiden käyttäjien kanssa.

Yksi Redditin ainutlaatuisista piirteistä on mahdollisuus tuottaa sisältöä äänestämällä ylös- ja alaspäin. Mitä enemmän ylöspäin annettuja ääniä viesti saa, sitä korkeammalla se näkyy sivulla ja sitä todennäköisemmin muut käyttäjät näkevät sen. Tämä tarkoittaa, että yhteisö voi yhdessä päättää, mikä sisältö on arvokasta ja näkemisen arvoista ja mikä ei.

Reddit käyttää myös karmajärjestelmää, joka mittaa käyttäjän yleistä panosta sivustolle. Karmaa ansaitaan lähettämällä sisältöä, joka saa kannatusta, sekä osallistumalla keskusteluihin ja kommentoimalla muita viestejä. Karmaa voidaan käyttää mittarina, jolla voidaan arvioida käyttäjän uskottavuutta ja vaikutusvaltaa yhteisössä.

Toinen Reddit keskeinen piirre on moderaattoreiden käyttö, joiden tehtävänä on valvoa kutakin alaryhmää ja varmistaa, että sisältö on asianmukaista ja relevanttia. Moderaattorit voivat poistaa viestejä tai kommentteja, jotka rikkovat subredditin sääntöjä tai ohjeita, ja voivat kieltää käyttäjiä, jotka rikkovat sääntöjä toistuvasti.

reddit-käyttäjäkunnan tiedot

Reddit on suosittu sosiaalinen uutisten kokoamis- ja keskustelusivusto, jolla on suuri ja monipuolinen käyttäjäkunta. Tammikuussa 2022 Redditillä oli yli 430 miljoonaa aktiivista käyttäjää, joista päivittäin aktiivisia käyttäjiä oli noin 52 miljoonaa. Sivusto on erityisen suosittu nuorempien väestöryhmien keskuudessa, sillä 64 prosenttia käyttäjistä on 18-29-vuotiaita ja 22 prosenttia 30-49-vuotiaita.

Redditin käyttäjäkunta on myös erittäin sitoutunutta, sillä käyttäjät viettävät sivustolla keskimäärin 16 minuuttia ja 20 sekuntia vierailua kohden. Tämä johtuu suurelta osin sivuston ainutlaatuisesta rakenteesta, joka kannustaa käyttäjiä selaamaan ja tutustumaan sisältöön monista eri aiheista ja alaryhmistä.

Maantieteellisesti katsottuna suurin osa Redditin käyttäjistä asuu Yhdysvalloissa, ja seuraavina tulevat Yhdistynyt kuningaskunta, Kanada ja Australia. Sivustolla on kuitenkin maailmanlaajuinen käyttäjäkunta, ja käyttäjät eri puolilta maailmaa tarjoavat sisältöä ja osallistuvat keskusteluihin.

Redditin lyhyt historia

Reddit on Steve Huffmanin ja Alexis Ohanianin vuonna 2005 perustama sosiaalinen uutisaggregaatio-, verkkosisällön luokitus- ja keskustelusivusto. Siitä tuli nopeasti yksi internetin suosituimmista verkkosivustoista, jolla on miljoonia käyttäjiä ja yhteisöjä, jotka käsittelevät monenlaisia aiheita.

Redditin alkuaikoina Redditille oli ominaista pieni mutta omistautunut käyttäjäkunta, joka keskittyi teknologia- ja ohjelmointiaiheisiin. Sivuston kasvaessa se alkoi houkutella käyttäjiä, jotka olivat kiinnostuneita useammista eri aiheista, ja nykyään siellä on alaryhmiä, jotka käsittelevät kaikkea politiikasta puutarhanhoitoon ja kuntoiluun.

Yksi Redditin menestyksen tärkeimmistä ominaisuuksista on sen äänestysjärjestelmä. Käyttäjät voivat äänestää viesteistä ja kommenteista, ja suosituin sisältö nousee sivun kärkeen. Järjestelmän on katsottu auttavan pitämään sivuston sisällön laadun korkeana, ja sitä on käytetty myös sosiaalisen ja poliittisen muutoksen edistämiseen.

Vuosien varrella Reddit on kohdannut useita kiistoja, kuten syytöksiä sensuurista ja vihapuheen edistämisestä. Sivuston on kuitenkin myös katsottu auttaneen demokratisoimaan mediakenttää ja antaneen äänen ihmisille, joilla sitä ei ehkä muuten olisi ollut.

Näistä haasteista huolimatta Reddit on edelleen yksi internetin suosituimmista ja vaikutusvaltaisimmista sivustoista. Sen käyttäjäkunta on monipuolinen ja sitoutunut, ja sivuston kyky herättää keskustelua ja edistää muutosta tekee siitä tärkeän osan sosiaalisen median maisemaa.

miksi sinun pitäisi olla kiinnostunut redditistä?

On useita syitä, miksi saatat olla kiinnostunut Redditistä:

  • Yhteisö: Reddit on foorumi, jossa voit olla yhteydessä samanhenkisiin ihmisiin, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita. Voit liittyä alaryhmiin tai yhteisöihin, jotka liittyvät aiheisiin, joista olet innostunut, ja osallistua keskusteluihin, jakaa ideoita ja oppia muilta.
  • Tietoja: Reddit on loistava tietolähde monista eri aiheista. Voit löytää uutisia, päivityksiä ja näkemyksiä kaikesta teknologiasta ja tieteestä muotiin ja viihteeseen.
  • Viihde: Reddit voi olla hauska ja viihdyttävä foorumi. Löydät hauskoja meemejä, mukaansatempaavia videoita ja mielenkiintoisia tarinoita, jotka viihdyttävät sinua tuntikausia.
  • Oppiminen: Reddit on myös loistava alusta oppimiseen. Löydät koulutusaiheille omistettuja alaryhmiä, joissa voit oppia uusia taitoja, esittää kysymyksiä ja saada neuvoja asiantuntijoilta.
  • Vaikuttaminen: Reddit on valtava käyttäjäkunta, ja se voi olla loistava foorumi tuotemerkkisi, tuotteidesi tai palvelujesi mainostamiseen. Kun olet mukana oikeissa yhteisöissä, voit rakentaa uskollisen kannattajakunnan, saada arvokkaita tietoja ja vakiinnuttaa asemasi toimialasi johtavana asiantuntijana.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta mikä on reddit

Onko Reddit turvallinen?

Reddit on aikuisten tekemä ja aikuisille tarkoitettu sivusto, ja siksi siellä on uskomattoman paljon sopimatonta sisältöä. Vaikka sovelluksessa on jonkin verran moderointia, sisällön valtava määrä tarkoittaa, että sieltä löytyy lähes mitä tahansa, kuten pornografiaa, väkivaltaista materiaalia, vihapuhetta ja itsemurhavinkkejä.

Onko Reddit turvallinen yksityisyyden kannalta?

Turvallisuus. Yksityisyydensuojakäytännön mukaan Reddit toteuttaa kohtuullisia turvatoimia käyttäjien luottamuksellisuuden suojaamiseksi. Tietosuojakäytäntö tarjoaa käyttäjille menetelmän kaksitekijätodennuksen käyttöön ottamiseksi. Tietosuojaselosteessa ei käsitellä sitä, salataanko Redditissä kaikki käyttäjien tiedot niiden ollessa tallennettuna.

Onko Reddit sosiaalinen media?

Reddit on sosiaalinen verkosto, jossa on foorumityyppinen keskustelurakenne. Käyttäjät luovat viestejä aihepiirikohtaisiin yhteisöihin, joita kutsutaan subredditeiksi, ja ovat vuorovaikutuksessa kommenttiketjuissa. Jokaisella viestiketjulla on OP (alkuperäinen kirjoittaja), joka aloitti sen. Käyttäjät voivat myös äänestää muiden tekemää sisältöä ”ylös” tai ”alas” algoritmin mukaan.

Mitä Reddit tarkoittaa?

Nimi ”Reddit” on sanaleikki lauseella ”read it” eli ”luin sen Redditistä”. Redditin mukaan vuonna 2019 Redditillä oli noin 430 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää, jotka tunnetaan nimellä ”redditorit”.

Miksi ihmiset käyttävät Redditiä?

Redditorit käyttävät alustaa monin tavoin, mutta yleisiä ovat: Tilaamalla alaryhmiä pysyäkseen ajan tasalla suosikkiaiheistaan: Pyytääkseen apua tiettyyn ongelmaan, kuten tekniikkaoppaaseen (tai suuriin elämänkriiseihin). Yhteydenpitoon muiden kanssa, jotka jakavat heidän kiinnostuksen kohteensa.

Mihin Redditiä alun perin käytettiin?

Redditi perustivat jo vuonna 2005 Steve Huffman ja Alexis Ohanian, jotka olivat kämppäkavereita Virginian yliopistossa. Se oli yksinkertainen, ilmoitustauluun perustuva järjestelmä, jossa rekisteröityneet käyttäjät saattoivat luoda yksittäisiä tiloja, niin sanottuja ”subreddit”, jakamaan harrastuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan.

Millaiset ihmiset käyvät Redditissä?

Redditin käyttö Yhdysvalloissa on yleisempää nuoremmissa verkkoyleisöissä. Helmikuussa 2021 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että 36 prosenttia 18-29-vuotiaista internetin käyttäjistä ja 22 prosenttia 30-49-vuotiaista käyttäjistä käytti Redditiä. Sosiaalisen alustan tavoittavuus kuitenkin laskee voimakkaasti iän myötä

Käytetäänkö Reddit chattailuun?

Live-chatit ovat reaaliaikaisia keskusteluja, joissa redditoijat voivat keskustella ja reagoida toisiinsa suorassa lähetyksessä. Esimerkkejä live-chateista ovat live-tapahtumat (esim. pelipäivän ottelut, jaksojen ensi-illat, tekniikan lanseeraukset, uutiset) tai rennot keskustelutilat, joissa redditoijat voivat olla yhteydessä toisiinsa.

Mitä kuuma tarkoittaa Redditi?

on ylivoimainen määrä upvote-ääniä.
Hot tarkoittaa, että viestillä on ylivoimainen määrä upvoteja, mikä viittaa siihen, että siitä pidetään paljon. Controversial tarkoittaa, että sillä on suhteellisen yhtä paljon upvoteja ja downvoteja. Nouseva tarkoittaa, että postaus kerää nopeasti upvoteja, vaikka se on uusi.