Mikä on variksenmarjat?

variksenmarjat, (Empetrum-suku), kolmen lajin suku, joka koostuu heimon (Ericaceae) heimoon kuuluvista matalista ikivihreistä pensaista. Kasvit viihtyvät subarktisilla, alpiinisilla ja boreaalisilla alueilla ja tuottavat mehukkaita syötäviä hedelmiä, jotka ovat maultaan hieman happamia. Hedelmät ovat tärkeä ravinnonlähde lukuisille laulu- ja vesilintulajeille sekä karhuille, kärpäsille ja muille nisäkkäille. Alkuperäiskansat ovat käyttäneet niitä pitkään elintarvikkeena ja lääkkeenä.

Mikä on variksenmarjat
variksenmarjat

Onko variksenmarjat turvallista syödä?

Variksenmarjat voi syödä raakana, mutta ne maistuvat paremmilta, kun ne ovat olleet kovassa pakkasessa. Ne maistuvat hieman kirpeiltä, ja niitä käytetään yleensä piirakoiden, viinin, hillojen, hyytelöiden jne. valmistukseen. Ne ovat erinomainen kuitujen ja antioksidanttien lähde – jopa parempi kuin mustikat. Niissä on runsaasti C- ja K-vitamiinia.

Missä variksenmarjoja esiintyy?

Variksenmarjaa tavataan kaikilla korkeuksilla erilaisissa elinympäristöissä, kuten nummilla, soilla, puistoissa, avoimissa metsissä ja tundralla. Kasvi levittäytyy Kanadan halki ja etelään rannikkoa pitkin Kaliforniaan ja Yhdysvaltojen koillisosiin. Sitä tavataan myös Euraasian pohjoisosissa, myös Islannissa.

Mitä vitamiineja variksenmarjassa on?

Ravitsemuksellisesti variksenmarjat koostuu runsaista määristä antioksidantteja, kuitua, mangaania, C-vitamiinia, K-vitamiinia ja kuparia. Ne sisältävät myös runsaasti vettä.

Variksenmarjat terveysvaikutukset

Variksenmarjojen terveyshyötyihin kuuluu punataudin hoito, munuaisongelmien hoito, aknen parantaminen, ikääntymisprosessin hidastaminen, kuukautisten säätely, vatsaongelmien hoito ja silmien hoito. Muita hyötyjä ovat kuumeen hallinta, epileptisten kohtausten hoito, halvaantumisen hoito, laihtumisen tukeminen, elintarvikeväriaineena käyttäminen, verensokerin hallinta ja immuunijärjestelmän vahvistaminen. Alla on lueteltu joitakin variksenmarjat suosittuja terveyshyötyjä.

 1. Kuumeen torjunta
  Ihmiset ovat pitkään käyttäneet variksenmarjoja kuumeen hoitoon, lähinnä lapsilla. Variksenmarjan lehdet ja oksat ovat erittäin tehokkaita vilustumisen ja kuumeen hoidossa.
 2. Hoitaa munuaisongelmia
  Säännöllinen variksenmarjojen nauttiminen auttaa lievittämään munuaiskivistä ja joistakin muista munuaisongelmista kärsivien ihmisten terveydentilaa. Paraneminen kestää yleensä kuukauden verran variksenmarjojen johdonmukaista kulutusta. Sinun tulisi kuluttaa niitä päivittäin kuukauden ajan, koska se voi auttaa sinua poistamaan munuaiskivet. On turvallista neuvotella lääkärin kanssa ennen variksenmarjojen nauttimista munuaissairauksien hoitoon.
 3. Vatsavaivat
  Variksenmarjat ovat monin tavoin hyödyllisiä vatsaongelmien luonnollisessa hoidossa. Niitä kannattaa liottaa tai keittää vedessä nautittavaksi. Sinun tulisi kuluttaa kahdesta kolmeen liotettua variksenmarjaa ruokalusikallisen hunajan kanssa. Sinun tulisi käyttää tätä kotikonsteja jatkuvasti kuukauden ajan joka aamu saadaksesi helpotusta ummetukseen.
 4. Ihanteellinen laihtumiseen
  Jos tavoitteenasi on vähentää painoa nopeammin, variksenmarjat ovat ihanteellisia sinulle. Niissä on runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat vahvistamaan ruoansulatusjärjestelmän toimintaa ja parantamaan aineenvaihduntaa, mikä johtaa lopulta nopeampaan laihtumiseen. Ne myös huuhtovat haitalliset myrkyt pois kehosta, koska niissä on runsaasti ravintokuitua. Näin ollen tämän hedelmän sisällyttäminen päivittäiseen ruokavalioon voi olla ihanteellista kehon yleisen terveyden kannalta.

miltä variksenmarjat näyttävät ?

Variksenmarjat hedelmät muistuttavat hieman pieniä mustikoita, jotka kasvavat rykelminä varren varrella. Ne alkavat vaaleanpunaisina ja muuttuvat sitten punaisiksi ja mustiksi, ja ne voivat säilyä kasvissa alkukesästä pitkälle talveen ja jopa kevääseen.

.Mikä on puolukat?

Mikä on variksenmarjat nimi?

Empetrum on kolmilajinen kääpiömäisten ikivihreiden pensaiden suku, joka kuuluu kanervakasvien (Ericaceae) heimoon. Ne tunnetaan yleisesti variksenmarjoina, ja niillä on syötäviä hedelmiä.

Miltä variksenmarjat maistuu?

Variksenmarjat maku on hieman hapan ja karvas. Marja sisältää tanniineja, mikä tekee sen mausta epämiellyttävän. Sitä käytetään tyypillisesti keitettynä, harvoin tuoreena. Marjoja on käytetty mehun, hyytelön, viinin ja makeisten raaka-aineena.

Mihin variksenmarjat käytetään?

Variksenmarjauute on osa epilepsian hoitoon tarkoitettua homeopaattista lääkettä Venäjällä (Empetrin). Sillä on myös supistavia ja diureettisia ominaisuuksia . Variksenmarjaa on käytetty kansanlääkinnässä tulehdussairauksien hoitoon