Miksi koira kaivaa petiään? Onko tämä normaalia?

Koirat kaivautuvat sänkyynsä monista syistä, mutta käyttäytymisasiantuntijoiden mukaan koirien ensimmäinen syy on vaisto. Luontoäiti käskee niiden tehdä niin ennen kuin ne menevät makuulle.

Vaisto kaivaa, raapia tai kiertää on peräisin ajoilta – vuosisatoja sitten – jolloin koirat olivat villejä. Niiden oli raaputettava maata muodostaakseen jonkinlaisen sängyn, jotta ne saisivat olonsa mukavaksi, lämmetäkseen tai viilentyäkseen ja tarkistaakseen, ettei maassa ole petoja, kuten käärmeitä tai hämähäkkejä. Se on siis normaalia, mutta joskus koiran sängyn raapiminen tai kaivaminen voi muuttua pakkomielteiseksi ja vaatia kouluttajan tai eläinlääkärin toimenpiteitä.

miksi koira kaivaa petiään
miksi koira kaivaa petiään

Koirat kaivelevat sänkyjään tai sänkyäsi myös muista syistä. Yleisimmän muun syyn uskotaan olevan koirien tarve merkitä reviirinsä jalkapohjissa olevien rauhasten avulla, jotka sanovat: ”Tämä on minun sänkyni!”.

3 tapaa suojata koiran sänky raapimista vastaan

Tässä on yksityiskohtaiset selitykset kustakin kolmesta tavasta suojata koiran sänky raapimiselta:

Tarjoa raapimispiste: Koirilla on luontainen tarve raapia ja venyttää lihaksiaan. Vaihtoehtoisen pinnan, kuten raapimispylvään tai -tyynyn, tarjoaminen voi ohjata koiran raapimiskäyttäytymisen pois sängystä. Voit ostaa valmiin raapimispylvään tai tehdä sellaisen itse kiinnittämällä palan mattoa tai sisalköyttä tukevaan pylvääseen tai lautaan. Sijoita raapimispylväs koiran sängyn lähelle niin, että se on helposti saatavilla. Kannusta koiraa käyttämään sitä asettamalla sille tai sen ympärille herkkuja tai leluja.

Valitse kestävä sängyn materiaali: Kun valitset koirallesi sänkyä, ota huomioon, millaisesta materiaalista se on tehty. Vältä sänkyjä, joissa on herkkiä kankaita, jotka voivat helposti repeytyä tai repeytyä. Valitse sen sijaan materiaalit, jotka ovat kestäviä ja kestävät vaurioita. Kangas, denim ja muut raskaat kankaat ovat hyviä vaihtoehtoja. Etsi sänkyjä, joissa on vahvistetut saumat ja vahvat ompeleet. Voit myös valita sängyn, jonka päällinen on irrotettava ja joka voidaan helposti puhdistaa tai vaihtaa, jos se vaurioituu.

Käytä suojapeitettä: Suojapeite voi auttaa ehkäisemään koiran sängyn naarmuja ja muita vaurioita. Saatavilla on monenlaisia suojia, kuten vedenpitäviä, pestäviä ja hypoallergeenisia vaihtoehtoja. Muista valita suojus, joka sopii koiran sänkyyn oikein ja joka on helppo irrottaa ja puhdistaa. Jotkin päälliset voivat myös tarjota lisäetuja, kuten lisäpehmusteen tai lämpöä kylmempinä kuukausina.

Noudattamalla näitä kolmea vinkkiä voit suojata koirasi sängyn naarmuilta ja vaurioilta ja varmistaa, että koirallasi on mukava paikka levätä ja nukkua.

Mitä tehdä, jos koirasi kaivaa sänkyään?

Koirasi kaivaminen johtuu luonnollisesta vaistostaan, eikä se tarkoita, että se käyttäytyy huonosti. Koirasi kaivaminen saattaa vahingoittaa lattioita tai vuodevaatteita, jotka olet hankkinut koiran lepäämään. Kun pidät mielessäsi, että kaivaminen on seurausta sen vaistosta, se auttaa sinua, kun yrität ohjata koirasi käyttäytymistä uudelleen.

Voit päättää, ettet päästä koiraasi sänkyyn tai että sallit koirasi sängyssäsi vain silloin, kun pystyt tarkkailemaan sen käyttäytymistä. Jos haluat kannustaa koiraasi nukkumaan muualla, voit luoda sille mukavan nukkumatilan, jossa se voi kaivautua haluamallaan tavalla. Tämä alue voi sisältää koiran sängyn, vanhoja peittoja tai mattoja tai kaikkia kolmea. Laatikot ja avoimet häkit ovat myös hyödyllisiä. Sitten voit rohkaista koiraasi lepäämään tällä alueella tarjoamalla kehuja ja herkkuja, kun koira valitsee alueen lepäämiseen. Jos päätät, että koirasi ei saa mennä sängylle, voit huutaa ”ei!”, jos koirasi hyppää sängylle, niin usein kuin se tapahtuu, ja opettaa koiralle, että se ei saa mennä sängylle.

Miksi koira raapii mattoa?

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta miksi koira kaivaa petiään

Miksi koirani käyttäytyy oudosti kaivautuessaan sängyssäni?

Ne tuntevat jonkinlaista kohonnutta stressiä tai ahdistusta.
Kaivaminen on usein koirasukupolvien kautta periytyvää käyttäytymistä, mutta se voi toimia myös itserehmittelymekanismina. Jos koirasi ei ole koskaan aiemmin kaivanut sänkyynsä, mutta yhtäkkiä se alkaa kaivaa, se voi olla merkki siitä, että se kokee epämiellyttävää stressiä.

Miksi koirat kaivavat sänkyjä ja sohvia?

Koirat kaivavat sänkyjään lämmittääkseen luonnossa tai löytääkseen mukavamman nukkuma-asennon, aivan kuten ihmiset pörröttävät tyynyjään ennen nukkumista. Joskus koirat kaivavat huonekaluja tylsyyttään. Niillä ei ehkä ole tarpeeksi leluja tai liikuntaa jokapäiväisessä elämässään työllistääkseen itseään.

Miksi koirani pureskelee sänkyään öisin?

Syy siihen, miksi koira saattaa turvautua oman sänkynsä pureskeluun, on usein joko ahdistus tai kyllästyminen. Jos koira tuntee olonsa stressaantuneeksi, ahdistuneeksi tai paniikissa olevaksi, sen sängyn pureskelu voi olla keino osoittaa, miltä se tuntuu.

Miksi koirani kaivaa yhtäkkiä?

Kuumalla säällä koirat saattavat kaivaa kuoppia maatakseen viileässä maassa. Ne voivat kaivaa myös suojautuakseen kylmältä, tuulelta tai sateelta tai löytääkseen vettä. Koirasi saattaa kaivaa mukavuuden tai suojan vuoksi, jos: Kuopat ovat lähellä rakennusten perustuksia, suuria varjostavia puita tai vesilähdettä.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.