mistä tietää että koira rakastaa sinua?

Koiranomistajina myönnämme helposti, että rakastamme koiriamme. Miksi muuten nousemme lämpimästä sängystä ja viemme ne ulos pakkasessa varhain aamulla? Miksi lähdemme hienosta ravintolasta ennen jälkiruokaa ja suuntaamme kotiin ruokkimaan niitä? Miksi annamme niille heti anteeksi, kun ne ovat pureskelleet lempitossumme? Koirien sanominen ”ihmisen parhaaksi ystäväksi” on monille meistä vähättelyä. Silti kysymys pysyy edelleen avoimena….Rakastavatko koiramme meitä takaisin?

mistä tietää että koira rakastaa sinua
Kuinka kertoa, rakastaako koirasi sinua

mistä tietää että koira rakastaa sinua?

Tohtori Modes selittää, että ihmisten tavoin koirat osoittavat rakkautta eri tavoin. Hän lisää, että vaikka on mahdotonta tietää kaikkia koiran rakkauden merkkejä, on olemassa joitakin yleisiä, universaaleja merkkejä. Seuraavassa on kaksitoista yleisintä merkkiä siitä, että koirasi rakastaa sinua.

Merkkejä koirasi rakastaa sinua

Seuraavassa on muutamia tapoja, joilla voit kertoa, jos koirasi osoittaa rakkautta:

 • Se on innoissaan nähdessään sinut. Tämä kohtaus on tuttu kaikille koiranomistajille. Kun avaat ulko-ovesi, edessäsi on karvapeitteisen leikkisyyden ukkosmyrsky. Koirasi saattaa hypätä päällesi, nuolla kasvojasi ja varmasti heiluttaa häntäänsä. Se, että koira on innoissaan ja iloinen nähdessään sinut, on yksi tapa varmistaa, että se rakastaa ja kaipaa sinua.
 • Ne etsivät fyysistä kontaktia. Tämä voi tapahtua nopean nuoleskelun, halailun tai kuuluisan nojailun muodossa. Kaikki nämä ovat merkkejä siitä, että pentusi haluaa osoittaa kiintymystä. On parasta antaa koiran tehdä tämä omilla ehdoillaan, joten älä halua vangita sitä tiukkaan halaukseen.
 • Ne haluavat nukkua lähelläsi. Koirat nukkuvat luonnostaan laumassa toistensa vieressä. Ne asettavat nenänsä tuuleen havaitakseen kaikki hajut, jotka saattavat merkitä uhkaa. Kun koiranpentusi halailee vierelläsi tai haluaa nukkua huoneessasi, se on merkki siitä, että se luottaa sinuun ja tuntee olonsa turvalliseksi.
 • Ne katsovat sinua pentusilmin. Katsekontaktin pitäminen on koirille suuri liike, ja se on varattu sellaiselle ihmiselle, jota ne rakastavat ja johon ne luottavat. Luonnossa katsekontakti on aggressiivinen liike. Ne käyttävät tätä taktiikkaa pelotellakseen toisiaan ja vakiinnuttaakseen valta-asemansa. Kun koirasi katsoo sinua suoraan silmiin ja pitää katsekontaktia ilman, että sen pupillit suurenevat, se katsoo sinua rakastavasti.
 • Ne tarkastavat sinut. Ruoanlaitto, television katselu, vessassa käynti – koirasi on läsnä kaikessa – tai ainakin se yrittää olla. Koiranpentusi saattaa piipahtaa makuuhuoneeseesi kerran tervehtimään, tai se saattaa olla pysyvä varjosi ympäri taloa. Tarkistaminen on vain yksi tapa, jolla koirasi osoittaa kiintymystä. Ne varmistavat, että olet kunnossa!

Miksi koirani rakastaa minua niin paljon?

Jos olet huomannut, että koirasi on kiintyneempi sinuun kuin kumppaniisi, sisarukseesi tai perheenjäseniisi, se voi johtua siitä, että olet koirasi suosikkihenkilö. Syy siihen, että koirasi pitää sinua parisuhteeseen nähden enemmän kuin kumppaniasi, voi johtua siitä, miten olet vuorovaikutuksessa lemmikkisi kanssa.

Jos esimerkiksi kunnioitat koiran rajoja, vietät enemmän aikaa sen kanssa halailemalla tai leikkimällä, annat sille ruokaa ja herkkuja tai olet olennainen osa sen rutiineja, sinut todennäköisesti huomataan paremmin. ”Koiramme antavat meille sellaista ehdotonta rakkautta, jota ei voi saada mistään muualta”, tohtori Richter lisää.

Huomaat, että koirasi rakastaa sinua eniten silloin, kun se niin haluaa:

 • nojaa tai istuu päällesi enemmän kuin kukaan muu
 • Pysyttelee ympärilläsi eniten
 • Tervehtimään sinua innokkaasti, erityisesti zoomaamalla.
 • Ottaa katsekontaktin sinuun
 • Tuo sinulle leluja tai lahjoja
 • Reagoivat nimeesi heiluttamalla häntäänsä.
 • puhuttelevat sinua ainutlaatuisilla ilmeillä
 • Nuolee sinua
 • varastaa sinun vaatteesi jonkun toisen sijaan.

Yhteenveto: Mistä tiedän, rakastaako koirani minua?

Kuten huomaat, koiramme yrittävät kertoa meille rakkaudestaan monin eri tavoin, seuraamalla sinua kaikkialle, heiluttamalla häntäänsä aina, kun tulet kotiin, tai varastamalla haisevat sukkasi.

Tiede on osoittanut, että koirat rakastavat ihmisiä aidosti, ja ne ovat kirjaimellisesti kehittyneet niin, että ne pystyvät kommunikoimaan kanssamme emotionaalisesti. Mikä olisikaan parempi merkki siitä, että ne todella ovat ihmisen paras ystävä!

Seuraavan kerran, kun halailet koirakaveriasi sohvalla tai olet huomannut sen tuijottavan sinua huoneen toiselta puolelta, ota hetki aikaa ja arvosta kaikkia niitä pieniä tapoja, joilla ne yrittävät kertoa sinulle rakastavansa sinua.

mikä koirarotu sopii ensimmäiseksi koiraksi?

Mistä tiedät, pitääkö koirasi sinusta?

Koirasi saattaa hypätä päällesi, nuolla kasvojasi ja heiluttaa häntäänsä. Se, että koira on innoissaan ja iloinen nähdessään sinut, on yksi tapa varmistaa, että se rakastaa ja kaipaa sinua. Ne etsivät fyysistä kontaktia. Tämä voi tapahtua nopean nuoleskelun, halailun tai kuuluisan nojailun muodossa.

Mistä koirat tietävät, että niiden omistajat rakastavat niitä?

Oksitosiinia vapautuu sekä sinulle että koirallesi, kun silität sitä, leikit sen kanssa tai katsotte toisianne. Tutkimukset ovat osoittaneet, että koirilla on taipumus lukita silmät osoittaakseen kiintymystä, joten on turvallista sanoa, että koirasi tuntee rakkauden, kun katsotte kaihoisasti toisianne.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.