mitä kirjoitan suruadressin kuoreen: Vinkkejä ja esimerkkejä

Kun läheinen kuolee, yksi tehtävistä on lähettää hautajaiskirjeitä, joissa kerrotaan perheelle ja ystäville kuolemasta ja kutsutaan heidät osallistumaan hautajaistilaisuuteen. Yksi tärkeä osa hautajaiskirjettä on sen kansi, joka on ensimmäinen asia, jonka vastaanottaja näkee. Mutta mitä hautajaiskirjeen kanteen pitäisi kirjoittaa? Tässä artikkelissa annamme vinkkejä ja esimerkkejä, joiden avulla voit laatia hautajaiskirjeeseen mielekkään ja sopivan kannen.

Vinkkejä hautajaiskirjeen kannen kirjoittamiseen

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä, kun kirjoitat hautajaiskirjeen kantta:

Pidä se yksinkertaisena
Hautajaiskirjeen kannen tulisi olla yksinkertainen ja suoraviivainen. Vältä käyttämästä hienoja fontteja tai kuvioita, jotka saattavat häiritä viestiä. Pidä kiinni puhtaasta ja selkeästä fontista ja käytä perusmuotoilua, joka on helppolukuinen.

Sisällytä olennaiset tiedot
Hautajaiskirjeen kannessa on oltava olennaiset tiedot, kuten vainajan nimi, hautajaistilaisuuden päivämäärä ja kellonaika sekä hautajaistilaisuuden paikka. Nämä tiedot olisi esitettävä selvästi ja näkyvästi kannessa.

Valitse oikea sävy
Kannen sävyn tulisi olla tilaisuuteen sopiva. Vaikka kyseessä on surullinen ja juhlallinen tapahtuma, se on myös tilaisuus juhlia vainajan elämää. Kannen tulisi kuvastaa tätä tasapainoa surun ja juhlan välillä.

Henkilökohtainen kansi
Henkilökohtaisen kosketuksen lisääminen kanteen voi tehdä siitä vastaanottajalle merkityksellisemmän. Harkitse valokuvan ottamista vainajasta tai suosikkisitaattia tai -jakeen sisällyttämistä, jonka mukaan vainaja on elänyt.

Käytä sopivaa kieltä
Kannessa käytetyn kielen tulisi olla muodollista ja kunnioittavaa. Vältä slangia tai puhekielistä kieltä ja ota huomioon kulttuuriset ja uskonnolliset herkkyydet.

Esimerkkejä hautajaiskirjeiden kansiviesteistä

Seuraavassa on joitakin esimerkkejä viesteistä, joita voit käyttää hautajaiskirjeen kannessa:

 1. Yksinkertainen ja perinteinen
  ”Rakastavassa muistossa [nimi]”
  ”Elämää juhlimassa [nimi]” (juhlimme [nimi])
  ”Muistamme [Nimi]”
 2. Henkilökohtainen
  ”Ikuisesti sydämissämme: [nimi], [syntymäaika] – [kuolinpäivä]”.
  ”Hyvin eletty elämä: [Nimi], [syntymäaika] – [kuolinpäivä]”
  ”Jäähyväiset rakkaalle [nimi]”
 3. Uskonnollinen
  ”Lepää rauhassa: [Nimi], [syntymäaika] – [kuolinpäivä]”
  ”Mennyt mutta ei unohdettu: [Nimi], [syntymäaika] – [kuolinpäivä]”
  ”Myötätuntoa ja rukouksia: [Nimi], [syntymäaika] – [kuolinpäivä].”

Tärkeimmät asiat

Hautajaiskirjeen kansi on tärkeä osa perheen ja ystävien informoimista läheisen poismenosta ja heidän kutsumistaan osallistumaan hautajaistilaisuuteen. Kirjoittaessasi saatekirjettä pidä se yksinkertaisena ja sisällytä siihen olennaiset tiedot, valitse oikea sävy, tee se mahdollisuuksien mukaan henkilökohtaiseksi ja käytä sopivaa kieltä. Esimerkkejä käytettävistä viesteistä ovat yksinkertainen ja perinteinen, henkilökohtainen ja uskonnollinen. Näiden vinkkien ja esimerkkien avulla voit luoda hautajaiskirjeeseen mielekkään ja sopivan kannen.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.