Mitä kirjoittaa hääkorttiin? Vinkkejä ja esimerkkejä

Häät ovat iloisia tilaisuuksia, jotka kokoavat perheen ja ystävät yhteen juhlimaan kahden rakastuneen ihmisen liittoa. Jos sinut on kutsuttu häihin, haluat todennäköisesti antaa hääparille hääkortin, jossa on huomaavainen viesti. Mutta mitä hääkorttiin pitäisi kirjoittaa? Tässä artikkelissa annamme vinkkejä ja esimerkkejä, joiden avulla voit laatia sydämellisen ja mieleenpainuvan viestin onnelliselle parille.

Vinkkejä hääkorttiin kirjoittamiseen

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä, kun kirjoitat hääkorttiin:

 1. Aloita henkilökohtaisella tervehdyksellä
  Aloita kortti henkilökohtaisella tervehdyksellä, kuten ”Rakas [nimi]” tai ”Onnelliselle parille”. Tämä antaa lämpimän ja tervetulleen sävyn viestin loppuosalle.
 2. Ilmaise onnittelusi
  Ilmaise onnittelusi hääparille heidän hääpäivänään. Tämä on suuri virstanpylväs heidän elämässään, ja he arvostavat tunnustustasi heidän erityisestä päivästään.
 3. Jaa henkilökohtainen viesti
  Jaa henkilökohtainen viesti hääparille. Se voi olla muisto, joka sinulla on heistä, tarina heidän suhteestaan tai yksinkertaisesti sydämellinen viesti rakkaudesta ja tuesta.
 4. Tarjoa hyviä toiveita tulevaisuutta varten
  Tarjoa hyviä toiveita tulevaisuutta varten. Toivota pariskunnalle elinikäistä rakkautta, onnea ja seikkailuja yhdessä. Voit myös tarjota viisauden sanoja tai neuvoja, jos siltä tuntuu.
 5. Päätä loppuhuomautukseen
  Päätä viesti loppuhuomautukseen, kuten ”Rakkaudella” tai ”Parhaat toivotukset”. Tämä antaa viestille päättämisen ja lopullisuuden tunteen.

Esimerkkejä hääkorttien viesteistä

Seuraavassa on joitakin esimerkkejä viesteistä, joita voit kirjoittaa hääkorttiin:

 1. Yksinkertainen ja perinteinen
  ”Onnittelut hääpäivästäsi! Toivotan teille elinikäistä rakkautta ja onnea yhdessä.”
  ”Lämpimät onnittelut hääpäivänänne. Lisääntyköön rakkautenne toisianne kohtaan joka päivä yhä vahvemmaksi.”
 2. Henkilökohtainen
  ”Rakkaille rakastavaisille, minulla on suuri kunnia olla todistamassa liittoanne ja toivotan teille kaikkea onnea maailmassa. Onnittelut!”
  ”Onnittelut vastanaineille! Olen nähnyt rakkautenne kasvavan vuosien varrella, ja sydämeni täyttyy ilosta, kun näen teidän vihdoin solmivan solmun.”
 3. Humoristinen
  ”Onnittelut siitä, että olet löytänyt jonkun, joka sietää omituisuuttasi! Toivotan teille elinikäistä naurua ja rakkautta yhdessä.”
  ”Tervetuloa ’me’ -maailmaan! Onnittelut hääpäivästäsi ja muista, onnellinen vaimo, onnellinen elämä.”

Keskeiset asiat

Kun kirjoitat hääkorttiin, aloita henkilökohtaisella tervehdyksellä, ilmaise onnittelusi, jaa henkilökohtainen viesti, anna hyviä toiveita tulevaisuutta varten ja päätä loppuhuomautukseen. Voit kirjoittaa yksinkertaisen ja perinteisen viestin, personoida sen parin mukaan tai lisätä siihen ripauksen huumoria, jos se on sinun tyyliäsi. Näiden vinkkien ja esimerkkien avulla voit luoda sydämellisen ja mieleenpainuvan viestin onnelliselle parille heidän erityisenä päivänään.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.