Mitä kirjoittaa surunvalitteluun?

Läheisen menettäminen ei ole koskaan helppoa, ja voi olla haastavaa tietää, mitä sanoa surevalle. Osanottoviestin kirjoittaminen voi olla tapa ilmaista myötätuntoa ja tarjota tukea vaikeana aikana. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitä surunvalitteluviestiin kannattaa kirjoittaa, ja annamme hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla viestistäsi voi tehdä mielekkään ja lohdullisen.

Mitä kirjoittaa surunvalitteluun?

Surunvalitteluviesti on tapa ilmaista myötätuntoa ja tarjota tukea henkilölle, joka on menettänyt rakkaansa. Se voi olla kortti, kirje tai sähköposti, ja sen pitäisi tarjota lohtua ja tukea vaikeana aikana.

Mitä kirjoitetaan surunvalitteluviestiin?

Kun kirjoitat surunvalitteluviestiä, on tärkeää olla vilpitön, empaattinen ja myötätuntoinen. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit laatia merkityksellisen viestin:

  • Ilmaise myötätuntosi: Aloita ilmaisemalla myötätuntosi henkilön menetyksen johdosta. Esitä surunvalittelusi ja kerro, että ajattelet häntä tänä vaikeana aikana.
  • Jaa muistoja: Jaa joitakin erityisiä muistoja tai hetkiä, jotka jaoit kuolleen henkilön kanssa. Tämä voi olla hyvä tapa tarjota lohtua ja osoittaa, että välität.
  • Tarjoa tukea: Anna henkilön tietää, että olet hänen tukenaan ja tarjoa tukeasi kaikin mahdollisin tavoin. Tähän voi kuulua avun tarjoaminen käytännön tehtävissä tai vain oleminen paikalla kuuntelemassa.
  • Ole vilpitön: On tärkeää olla vilpitön ja aito viestissäsi. Vältä kliseitä tai latteuksia ja keskity sen sijaan tarjoamaan merkityksellisiä ja sydämellisiä lohduttavia sanoja.
  • Päätä viestisi ajatukselliseen viestiin: Päätä viestisi huomaavaan ja lohduttavaan viestiin, kuten ”Olet ajatuksissani ja rukouksissani” tai ”Lähetän sinulle rakkautta ja voimia tänä vaikeana aikana”.

Esimerkkejä siitä, mitä surunvalitteluviestiin kannattaa kirjoittaa:

Otan osaa menetyksenne johdosta. Rakkaalla ihmiselläsi tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni, ja tulen vaalimaan yhdessä jakamiamme muistoja.

Sanat eivät voi ilmaista, kuinka pahoillani olen menetyksenne johdosta. Tiedäthän, ettet ole yksin, ja olen tukenasi kaikin mahdollisin tavoin.

Rakkainta läheistäsi tullaan kaipaamaan syvästi, ja tulen aina muistamaan sen ilon ja ystävällisyyden, jonka hän toi elämääni. Olette ajatuksissani ja rukouksissani tänä vaikeana aikana.

Vaikka sanat eivät pysty parantamaan kipua, jota tunnette, tietäkää, että olen täällä teitä varten ja ajattelen teitä tänä vaikeana aikana.

Rakkaasi kosketti niin monen elämää, ja hänen perintönsä elää ikuisesti. Lähetän teille rakkautta ja voimia, kun kuljette tätä vaikeaa surun matkaa.

Johtopäätökset:

Osanottoviestin kirjoittaminen voi olla tapa tarjota lohtua ja tukea surevalle. Ilmaisemalla myötätuntosi, jakamalla muistoja ja tarjoamalla tukea voit tehdä viestistäsi merkityksellisen ja myötätuntoisen. Muista olla sanoissasi vilpitön, empaattinen ja aito ja päätä sanomasi harkittuun lohdutusviestiin.

Mitä kirjoittaa rippikorttiin?

Miten kirjoittaa osanotto viesti?

Surunvalittelut
”Otamme osaa menetyksenne johdosta.”
”Minäkin tulen kaipaamaan häntä.”
”Toivottavasti tunnet olevasi paljon rakkauden ympäröimä.”
”Jaamme surunne, kun muistatte Juania.”
”Osallistumme suruunne, kun muistatte Dania.”
”Lähetän parantavia rukouksia ja lohduttavia halauksia. …
”Syvin osanotoin, kun muistatte Robertia.”

Kenelle surunvalittelut osoitetaan?

Osoitteet. Jos tunnet vainajan, lähetä surunvalittelusi lähimmälle elossa olevalle sukulaiselle, kuten vaimolle/miehelle tai vanhimmalle lapselle. Jos et tunne vainajaa, mutta ystäväsi tai sukulaisesi oli hänen läheinen ystävänsä tai sukulaisensa, osoita surunvalittelusi hänelle.

Mikä on paras surunvalitteluviesti?

Syvin osanottoni ja vankkumaton tukeni on teidän puolellanne. Toivotan teille rauhaa, lohtua, rohkeutta ja paljon rakkautta tänä surun aikana. Sydämeni lohduttaa teitä tänä vaikeana aikana. Toivotan sinulle kaikkea hyvää ja tiedän, että sinulla on täysi tukeni joka hetki.

Mikä on yksi lause surunvalittelulle?

Esitämme osanottomme perheelle. Haluamme välittää syvimmät osanottomme hänen perheelleen ja ystävilleen. Haluamme esittää osanottomme ja myötätuntomme hänen muiden uhriensa perheille. Eilen hänen muistolleen avattiin surunvalittelukirja hänen paikallisseurakunnassaan.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.