Mitä koira ei saa syödä? Luettelo turvallisista elintarvikkeista

Lemmikin omistajana on tärkeää tietää, mitä ruokia koirasi ei saisi syödä. Vaikka jotkin ihmisruoat saattavat vaikuttaa harmittomilta, ne voivat olla myrkyllisiä tai jopa tappavia karvaiselle ystävällesi. Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin yleisiä ruokia, joita koirien tulisi välttää, ja miksi ne voivat olla haitallisia. Ymmärtämällä, mitä koirallesi ei kannata antaa, voit auttaa pitämään sen terveenä ja turvallisena.

mitä koira ei saa syödä
mitä koira ei saa syödä

Tässä on luettelo kymmenistä asioista, joita koirasi ei saisi koskaan syödä:

  1. Suklaa. Suklaa sisältää erittäin myrkyllistä ainetta nimeltä metyyliksantiini, joka on piriste, joka voi estää koirasi aineenvaihduntaa. Pienikin määrä suklaata, erityisesti tumma suklaa, voi aiheuttaa ripulia ja oksentelua. Suuri määrä voi aiheuttaa kouristuksia, sydämen toimintahäiriöitä ja jopa kuoleman.
  2. Avokado. Hedelmän jokainen osa sisältää persiini-nimistä rasvahappokantaa, joka on suurina määrinä myrkyllistä pennullesi. Avokadot voivat sopia mihin tahansa, mutta eivät pennun ruokaan.
  3. Sipulit ja valkosipuli. Nämä rakastetut vihannekset, jotka ovat välttämättömiä ihmisen ruokavaliossa, voivat aiheuttaa koirallesi anemiaa tappamalla punasoluja. Pienikin määrä voi olla haitallinen sen terveydelle.
  4. Viinirypäleet ja rusinat. Näiden näennäisen harmittomien hedelmien (tuoreiden tai kuivattujen) syöminen voi aiheuttaa koirille munuaisten vajaatoimintaa. Varoitus.
  5. Maito ja muut maitotuotteet. Vaikka koirat voivat juoda emänmaitoa, mikä tahansa muu maitotuote (lehmä, vuohi jne.) voi sairastuttaa ne. Niissä on sokereita ja rasvahappoja, joita koirilla ei ole entsyymejä sulattaa kunnolla.
  6. Makadamiapähkinät. Vaikka vielä ei tiedetä, mitä tarkalleen ottaen nämä pähkinät sisältävät, ovatko ne myrkyllisiä koirille, ne ovat varmasti. Myös koiranpentusi todennäköisesti tuijottaa makadamiapähkinäkeksiä, mutta älä anna periksi sen pentusilmille. Se kiittää sinua myöhemmin – no, ehkä.
  7. Sokeripitoiset ruoat ja juomat. Herkuista puheen ollen, älä anna koirasi syödä mitään sokeripitoista. Koiralle käy samoin kuin ihmisille, kun he syövät liikaa sokeria: painonnousu, hampaiden reikiintyminen ja jopa diabetes.
  8. Kofeiini. Sisältää piristävää ainetta, joka on myrkyllistä koirille. Vaikka sinä saatat pitää kupillisesta kahvia aamulla, koirasi tulisi rajoittaa itsensä kokeiltuun veteen.
  9. Hiivapasta. Raakana syötynä se voi kasvaa ja käydä koiran vatsassa. Käyminen voi aiheuttaa alkoholimyrkytyksen, ja kasvu voi venyttää koiran vatsaa niin, että siihen sattuu. Kun seuraavan kerran teet kotitekoista pizzaa, vältä siis antamasta koirallesi taikinanpaloja, jotka ovat jääneet jäljelle!
  10. Suolaa. Liika suola voi johtaa kuivumiseen ja jopa natriumionimyrkytykseen. Vaikka pieni määrä suolaa on ihan ok, kiinnitä huomiota siihen, kuinka paljon suolaa koirasi nauttii, jotta se olisi mahdollisimman vähäistä.

voiko koira syödä banaania?

Kyllä, koirat voivat syödä banaaneja. Kohtuudella banaanit ovat erinomainen vähäkalorinen herkku koirille. Niissä on runsaasti kaliumia, vitamiineja, biotiinia, kuitua ja kuparia. Niiden kolesteroli- ja natriumpitoisuus on alhainen, mutta niiden korkean sokeripitoisuuden vuoksi banaaneja tulisi antaa herkkuina, ei osana koiran pääravintoa.

saako koiralle antaa pähkinöitä?

Voivatko koirat syödä pähkinöitä? Koirat voivat syödä useimpia pähkinöitä erityisherkkuna, jos niitä jaetaan kohtuudella. ”Pähkinöiden nauttiminen voi niiden korkean rasvapitoisuuden vuoksi johtaa haimatulehdukseen, joka on haimatulehdus”, Carbo-Johnson selittää. ”Tämä on kivulias tila, joka aiheuttaa oksentelua ja ripulia.”

saako koiralle antaa paprikaa?

Kaikki paprikan värit ovat täysin terveellisiä, ja koirasi voi nauttia niitä maltillisesti, mutta punaiset paprikat ovat parhaita, sillä niiden ravintoarvo on suurin. Koirien ei kuitenkaan pitäisi syödä mausteisia paprikoita, sillä ne voivat aiheuttaa ärsytystä ja epämukavuutta.

saako koiralle antaa omenaa?

Kyllä, koirat voivat syödä omenoita. Omenat ovat erinomainen A- ja C-vitamiinin sekä kuitujen lähde koirallesi. Niissä on vähän proteiinia ja rasvaa, joten ne ovat täydellinen välipala seniori-ikäisille koirille. Muista vain poistaa siemenet ja ydin ensin.

saako koiralle antaa kananmunaa?

Kananmunat on kypsennettävä ennen koiralle antamista. Keitä tai keittele kananmunat ilman öljyä, voita, suolaa, mausteita, mausteita tai muita lisäaineita. Sillä ei ole väliä, miten koira pitää munista – aurinkoisena, munakokkelina tai kovaksi keitettynä – kunhan ne on kypsennetty.

saako koira syödä porkkanaa?

Vaikka joidenkin rakastamiemme vihannesten syöttäminen koirillemme ei ole turvallista, porkkanat ovat täysin turvallista ja ravitsevaa herkkua koirallesi.

saako koira syödä ananasta?

Kyllä. Raaka ananas on pieninä määrinä erinomainen välipala koirille. Ananassisäilykkeitä sen sijaan tulisi välttää. Hedelmäsäilykkeiden siirappi sisältää liikaa sokeria, jota useimpien koirien ruoansulatuskanavat eivät pysty käsittelemään.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta mitä koira ei saa syödä

mitä koiralle ei saa antaa?

Suklaa.
Avokadot.
Sipulit ja valkosipuli.
Viinirypäleet ja rusinat.
Maito ja muut maitotuotteet.
Macadamiapähkinät.
Sokeripitoiset elintarvikkeet ja juomat.
Kofeiini.

mitä koira saa syödä?

Useimmat koirat voivat hyvin syödä vähärasvaisia lihapaloja, jotka on kypsennetty hyvin. Poista kaikki näkyvä rasva – myös siipikarjan nahka. Varmista, ettei lihassa ole luita, ennen kuin annat sen koirallesi.

Mitä koirat eivät voi koskaan syödä?

Karkit, purukumit, hammastahnat, leivonnaiset ja jotkin dieettiruoat on makeutettu ksylitolilla. Se voi aiheuttaa koiran verensokerin laskua ja aiheuttaa myös maksan vajaatoimintaa. Varhaisia oireita ovat oksentelu, velttous ja koordinaatiohäiriöt. Lopulta koirasi voi saada kouristuksia.

Mitä ruokia useimmat koirat vihaavat?

Listan kärjessä? Sitrushedelmät. Useimmat koirat eivät voi sietää appelsiinien, sitruunoiden ja greippien makua ja hajua.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.