Mitä luita koiralle ei saa antaa? – Selvitä, mitkä niistä

Lemmikkieläinten omistajana on luonnollista, että haluat antaa karvaiselle ystävällesi parhaat herkut ja lelut. Luut eivät kuitenkaan ole kaikki samanlaisia. Jotkin luut voivat olla haitallisia koiran terveydelle ja aiheuttaa vakavia riskejä. Tässä artikkelissa käsittelemme, minkä tyyppisiä luita ei pidä antaa koirille.

mitä luita koiralle ei saa antaa
  • Älä ruoki pieniä luita, jotka voi niellä kokonaisina tai jotka aiheuttavat tukehtumisvaaran, tai leikattuja luita, kuten sääriluuta. Leikatut luut lohkeilevat todennäköisemmin.
  • Älä ruoki sianlihan luita tai kylkiluut. Ne lohkeilevat todennäköisemmin kuin muunlaiset luut.

Mitä luita koiralle ei saa antaa?

Keitetyt luut

Yksi yleisimmistä luista, joita ei pidä antaa koirille, on kypsennetyt luut. Kun luut kypsennetään, ne haurastuvat ja voivat helposti lohkeilla, mikä aiheuttaa vakavaa haittaa koiran ruoansulatuskanavalle. Kypsennetyt luut voivat myös lohkaista koiran hampaita tai aiheuttaa muita suuvammoja.

Siipikarjanlihan luut

Toinen luutyyppi, jota tulisi välttää, on siipikarjanluut. Erityisesti kanan- ja kalkkunanluut ovat hyvin hauraita, ja ne voivat helposti hajota teräviksi paloiksi pureskeltaessa. Nämä terävät palat voivat puhkaista koiran suoliston, mikä voi johtaa vakaviin terveysongelmiin tai jopa kuolemaan. Lisäksi siipikarjanluut voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran, sillä ne voivat jäädä koiran kurkkuun.

Kylkiluut

Kylkiluut ovat toinen luutyyppi, jota tulisi välttää. Ne ovat tyypillisesti pieniä ja voivat helposti hajota teräviksi paloiksi pureskeltaessa. Nämä terävät palat voivat aiheuttaa merkittäviä vaurioita koiran suuhun ja kurkkuun. Kylkiluut voivat myös aiheuttaa tukoksia koiran ruoansulatuskanavassa, mikä voi johtaa vakaviin vatsavaivoihin tai muihin terveysongelmiin.

T-luut

T-luut ovat toinen luutyyppi, jota tulisi välttää. Näiden luiden suuren koon ja muodon vuoksi niitä on vaikea sulattaa, ja ne voivat aiheuttaa vatsavaivoja, ripulia ja muita ruoansulatusongelmia. Lisäksi T-luut voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran, jos koira yrittää niellä ne kokonaisina.

mitä luita koiralle?

On olemassa joitakin luutyyppejä, joita koirien voi olla turvallista ja terveellistä pureskella. Näitä ovat mm:

  • Raakaluut: Raakaluut, kuten raa’at naudan- tai kananluut, voivat tarjota hyvän ravintoaineiden lähteen ja edistää hampaiden terveyttä auttamalla puhdistamaan koiran hampaita. On kuitenkin tärkeää valvoa koiraa, kun se pureskelee näitä luita, jotta vältytään tukehtumisvaaralta.
  • Sarvet: Hirven, peuran tai hirven sarvet voivat olla erinomainen luonnollinen puruleluvaihtoehto koirille. Ne ovat pitkäikäisiä ja sisältävät runsaasti proteiinia, mutta myös vähän kaloreita ja rasvaa.
  • Bullykepit : Bullykepit valmistetaan sonnin tai härän pippelistä (tai peniksestä), ja ne voivat tarjota koirille pitkäkestoisen pureskelukokemuksen. Ne sisältävät runsaasti proteiinia ja vähän rasvaa, joten ne ovat terveellinen herkkuvaihtoehto.
  • Synteettiset luut: Synteettiset luut, kuten nailon- tai kumiluun muotoiset lelut, voivat olla koirille turvallinen ja kestävä vaihtoehto pureskeltavaksi.

Kun valitset koirallesi luita tai puruleluja, on tärkeää valita koiran rodulle ja koolle sopiva koko ja valvoa aina, kun se pureskelee. Jos koirallasi on lisäksi hammasongelmia tai ruokavaliorajoituksia, on parasta neuvotella eläinlääkärin kanssa lemmikkisi parhaista vaihtoehdoista.

Ovatko kaikki luut turvallisia koirille?

Raaka luu voi aiheuttaa ruoansulatuskanavan häiriöitä, oksentelua, ripulia, peräsuolen verenvuotoa, tukehtumista ja jopa kuoleman. Useimmat eläinlääkärit ja koira-asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että raa’an luun antamisen sijaan lemmikkisi kannattaa valita syötävä synteettinen luu tai kovaa pureskeltavaa koiran herkkua.

Onko luiden antaminen koirille haitallista?

Omistajat ja eläinlääkärit ovat ilmoittaneet FDA:lle muun muassa seuraavia sairauksia koirilla, jotka ovat syöneet luuherkkuja: Ruoansulatuskanavan tukos (tukos ruoansulatuskanavassa) Tukehtuminen. Viillot ja haavat suussa tai nielurisoissa.

Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että on tärkeää olla tarkka siitä, minkä tyyppisiä luita koiralle annetaan. Kypsennettyjä luita, siipikarjan luita, kylkiluut ja T-luita tulisi välttää vakavien terveysongelmien riskin vuoksi. Harkitse sen sijaan turvallisempia vaihtoehtoja, kuten raakaluita tai erityisesti koirille tarkoitettuja puruleluja. Kysy aina eläinlääkäriltäsi, mitkä ovat parhaita herkkuja ja leluja juuri sinun koirasi tarpeisiin. Olemalla varovainen ja tietoinen voit auttaa pitämään karvaisen ystäväsi turvallisena ja terveenä.

miten saada koiran tassun jälki paperille?

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta

Mitkä ovat koirille tarkoitettuja luita koskevat säännöt?

Hänen sääntönsä ovat: luita saa antaa koiralle vain valvotusti, eikä sitä saa koskaan jättää yksin niiden kanssa. luita ei saa koskaan antaa pieninä paloina, koska ne voivat nielaistua. keitettyjä luita ei saa koskaan antaa koiralle.

Mitkä luut sopivat koirille?

Syötä koirallesi aina raakoja luita. Raakalihaiset luut (kuten raa’at kanansiivet tai karitsanlihan läpyskät) auttavat pitämään hampaat ja ikenet terveinä, antavat lisäravintoa ja auttavat puhdistamaan koiran ruoansulatuskanavaa. Älä koskaan ruoki koirallesi kypsennettyjä luita, sillä ne voivat lohkeilla ja aiheuttaa sisäisiä vammoja.

Minkä ikäisille koirille saa antaa luita?

RSPCA suosittelee, että luut voidaan lisätä koiran ruokavalioon noin 12 viikon iässä, mikä varmistaa, että koira on aktiivinen pureskelemaan siinä iässä, kun sen pysyvät hampaat tulevat.

Mitkä ovat parhaat raakaluut pennuille?

Raakojen lihaisien luiden tulee olla pehmeitä ja täysin syötäviä, ja ne tulee aina syöttää raakana. Siipikarjan luut (mukaan lukien siivet, jalat, jalat ja ruhot), karitsanluu, kengurun hännät, sian jalkaterät ja rintaluut (kylkiluut) ovat kaikki sopivia. ÄLÄ RUOKI luuydinluita (naudan sääriluut), sillä silloin on vaarana, että koiran hampaat katkeavat.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.