Mitä opiskella aikuisena? Opas elinikäiseen oppimiseen

Aikuisena sinusta saattaa tuntua, että oppimisen päivät ovat takanasi. Totuus on kuitenkin se, että elinikäinen oppiminen on välttämätöntä henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun kannalta. Haluatpa sitten edetä urallasi, hankkia uusia taitoja tai vain laajentaa näköalojasi, aikuisopiskelijoille on monia vaihtoehtoja. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitä aikuisena kannattaa opiskella, ja annamme vinkkejä, miten päästä alkuun.

mitä opiskella aikuisena?

 1. Määrittele tavoitteesi
  Ennen kuin aloitat opiskelun, on tärkeää tunnistaa tavoitteesi. Haluatko edetä urallasi, siirtyä uudelle alalle vai oppia uusia taitoja henkilökohtaisen rikastumisen vuoksi? Kun tiedät, mitä haluat saavuttaa, voit keskittyä aloihin, jotka auttavat sinua saavuttamaan nämä tavoitteet.
 2. Tutustu verkkokursseihin ja -ohjelmiin
  Yksi kätevimmistä tavoista opiskella aikuisena on verkkokurssit ja -ohjelmat. On monia hyvämaineisia alustoja, kuten Coursera, Udemy ja edX, jotka tarjoavat erilaisia kursseja eri aloilta. Näitä kursseja voi suorittaa omaan tahtiin, ja monet niistä tarjoavat sertifiointia tai akkreditointia.
 3. Harkitse koulunkäyntiä
  Jos haluat tehdä merkittävän uranvaihdoksen tai hankkia tutkinnon, koulunkäynti voi olla sinulle oikea vaihtoehto. Monet yliopistot ja korkeakoulut tarjoavat aikuiskoulutusohjelmia, joustavia aikatauluja ja verkkokursseja, jotka sopivat työssäkäyville ammattilaisille. Tutustu tavoitteisiisi ja budjettiisi sopiviin ohjelmiin, äläkä pelkää kysyä lisätietoja opinto-ohjaajilta.
 4. Liity ammatilliseen järjestöön
  Ammattijärjestöt ovat erinomainen tapa verkostoitua, pysyä ajan tasalla alan trendeistä ja saada käyttöönsä koulutusresursseja. Monet järjestöt tarjoavat webinaareja, konferensseja ja työpajoja, jotka tarjoavat arvokkaita oppimismahdollisuuksia. Harkitse liittymistä oman alasi tai toimialasi järjestöön ja hyödynnä sen tarjoamat edut.
 5. Harrasta harrastusta
  Oppimisen ei tarvitse rajoittua uraan. Myös harrastus voi olla erinomainen tapa oppia uusia taitoja ja laajentaa näköaloja. Olitpa sitten kiinnostunut valokuvauksesta, ruoanlaitosta tai puutyöstä, verkossa on monia resursseja ja kursseja, joiden avulla voit kehittää taitojasi.

Johtopäätös

Oppiminen ei lopu koulun päättyessä. Aikuisena sinulla on monia vaihtoehtoja, joiden avulla voit jatkaa koulutustasi ja saavuttaa tavoitteesi. Riippumatta siitä, osallistutko verkkokursseille, palaatko kouluun, liitytkö ammatilliseen järjestöön tai harrastat jotain, tärkeintä on tunnistaa tavoitteesi ja ryhtyä toimiin. Kun olet päättäväinen ja halukas oppimaan, voit saavuttaa mitä tahansa, mitä haluat.

Mitä ammattikoulussa voi opiskella?

Mitä oppimistarpeita useimmilla aikuisilla on?

Knowles määritteli kuusi aikuisten oppimiseen liittyvää olettamusta: (1) tiedon tarve, (2) minäkäsitys, (3) aiempi kokemus, (4) oppimisvalmius, (5) oppimissuuntautuneisuus ja (6) oppimismotivaatio. Tiedon tarve.

Oppivatko aikuiset parhaiten tekemällä?

Kokemuksellisen oppimisen mukaan aikuisten oppimisen ydin on kokemusten ymmärtäminen. Aikuiset oppivat parhaiten, kun he oppivat tekemällä. Oppimistoiminnassa käytetäänkin paljon roolileikkejä, simulaatioita ja niin edelleen.

Miten aikuiset oppivat uusia taitoja?

Aikuisten oppiminen on elämänkeskeistä. Se on oppimista tekemällä, soveltamalla ja kokemalla sekä tarvittaessa jäljittämällä ja erehtymällä. Aikuiset eivät vain ota vastaan ulkopuolisten luomaa tietoa, vaan heidän on itse tutkittava omaa todellisuuttaan ja tehtävä siitä väitteitä.

Mitkä ovat ne 7 tapaa, joilla aikuiset oppivat?

On tärkeää selvittää, miten sinä opit parhaiten, jotta voit käyttää siihen liittyviä menetelmiä saadaksesi kurssitöistäsi mahdollisimman paljon irti.
1) Kinesteettiset oppijat.
2) Intrapersoonalliset oppijat.
3) Interpersoonalliset oppijat.
4) Kielelliset oppijat.
5) Auditiiviset oppijat.
6) Visuaaliset oppijat.
7) Loogiset oppijat.