Mitä orava syöv? Tosiasioita niiden ruokavaliosta

 • Mitä oravat syövät mielellään? Yleisimmin oravat syövät pähkinöitä, siemeniä ja hedelmiä.
 • Oravan tiedetään syövän myös sieniä, käärmeitä ja muita jyrsijöitä.
 • Ruoan hautaaminen pitkäaikaista varastointia varten tunnetaan nimellä kätköily, ja oravat tekevät sitä selviytyäkseen ankarista talvikuukausista.

mitä orava syöv?

Oravat ovat söpöjä, karvaisia otuksia, joita tavataan yleisesti puistoissa, metsissä ja esikaupunkialueilla. Ne tunnetaan akrobaattisista taidoistaan ja leikkisästä käytöksestään, mutta oravat tunnetaan myös monipuolisesta ruokavaliostaan. Tässä artikkelissa selvitämme, mitä orava syö, ja annamme kattavan oppaan oravan ruokavaliosta.

mitä orava syöv
mitä orava syöv
 1. Pähkinät
  Pähkinät ovat oravan ruokavalion peruselintarvike, ja ne tunnetaan kyvystään varastoida pähkinöitä talven varalle. Oravat syövät erilaisia pähkinöitä, kuten tammenterhoja, manteleita, saksanpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä. Niiden tiedetään syövän myös käpyjä, jotka sisältävät siemeniä, jotka ne voivat ottaa talteen.
 2. Siemenet
  Pähkinöiden lisäksi oravat syövät myös erilaisia siemeniä. Ne syövät esimerkiksi auringonkukkien, kurpitsojen ja melonien siemeniä. Oravien tiedetään syövän myös linnunsiemeniä, ja niiden voi usein nähdä ryöstelevän lintujen ruokintalaitteita ruokaa etsiessään.
 3. Hedelmät
  Oravat ovat makeanhimoisia ja syövät mielellään hedelmiä. Ne syövät monenlaisia hedelmiä, kuten omenoita, päärynöitä, mansikoita ja viinirypäleitä. Oravien tiedetään syövän myös marjoja, kuten karhunvatukoita ja vadelmia.
 4. Vihannekset
  Vaikka oravat ovat ensisijaisesti kasvissyöjiä, niiden tiedetään syövän toisinaan vihanneksia. Ne syövät mielellään vihanneksia, kuten maissia, kurpitsaa ja parsakaalia. Oravien tiedetään syövän myös sieniä, vaikka jotkin sienilajit voivat olla niille myrkyllisiä.
 5. Hyönteiset
  Vaikka se ei ole merkittävä osa oravan ruokavaliota, oravat syövät toisinaan hyönteisiä. Ne syövät hyönteisiä, kuten toukkia, heinäsirkkoja ja kovakuoriaisia. Hyönteiset tarjoavat oraville proteiininlähteen, ja niitä syödään usein kesäkuukausina, jolloin muut ravinnonlähteet saattavat olla vähissä.

Onko mitään, mitä oravat eivät halua syödä?

Oravat saattavat vaikuttaa siltä, että ne nauttivat monista eri asioista, mutta on olemassa joitakin ruoka-aineita, joita ne eivät syö! Ne eivät pidä raa’asta valkosipulista ja raa’asta sipulista, koska niistä lähtee haju, joka on niille epämiellyttävä.

Oravat eivät myöskään syö tulisia paprikoita, kuten habaneroja, jalapenoja, Anaheim-, serrano- ja cayenne-paprikoita. Näiden paprikoiden tuoksu ja maku ovat liian voimakkaita ja ne karkottavat niitä.

Mitä mursu syö? 14 ruokavaliossaan olevaa ruokaa

Mitä oravat yleensä syövät?

Ympäristössä, jossa ei ole lainkaan ihmisten välistä kanssakäymistä, oravat nauttivat pähkinöitä, siemeniä, puiden kukkia ja puun nuppuja monista eri puista, kuten pähkinäpensas, setri, koiranheinä, jalava, metsälauha, hedekuusi, puolukka, hikkori, vaahtera, mulperipuu, mänty ja kuusi. Ne myös napostelevat ajoittain sieniä ja sieniä.

Mikä on oravien lempiruokaa?

Oravan lempiruokaa ovat muun muassa tammenterhot, saksanpähkinät, hikkoripähkinät ja Osage-appelsiinin hedelmät. Ne saattavat myös syödä luonnonvaraisia puiden hedelmiä, pähkinöitä ja puun nuppuja, kun ruoka on niukkaa myöhemmin talvella.

Mitä voin syöttää villioravalle?

Kuten useimmat ihmiset tietävät, oravat rakastavat useimpia pähkinätyyppejä, mutta ne syövät myös tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Parasta ruokintaa näille eläimille ovat joko kuorelliset pähkinät, Jumbo maapähkinät tai erityisesti valmistettu oravanruoka.

Missä oravat syövät mielellään?

Hedelmiä, vihanneksia, siemeniä ja viljakasveja sisältävät puutarhat ja peltoalueet tarjoavat jyrsijöille myös runsaasti ravinnonlähteitä. Asuntojen takapihoilla olevat lintujen ruokintapaikat ovat yleisiä ruokailupaikkoja, samoin kuin julkiset puistot ja yliopistojen kampukset, joissa oravat voivat löytää ruoantähteitä ja penkoa roskiksia.

Syövätkö oravat lihaa?

Syövätkö oravat lihaa. Kyllä, kuten edellä mainitsimme, oravat ovat kaikkiruokaisia, joten ei ole epätavallista nähdä niiden syövän jonkinlaista lihaa. Yleisimmin maaoravat syövät lihaa luonnollisessa elinympäristössään. Niiden ruokavalioon kuuluu pieniä käärmeitä, liskoja, hiiriä, hyönteisiä jne.

Syövätkö oravat käärmeitä?

Oravat syövät myös muutakin kuin pähkinöitä. Ne ovat kaikkiruokaisia, eli ne syövät sekä kasveja että eläimiä. Vaikka oravat siis syövätkin pääasiassa pähkinöitä, hedelmiä ja siemeniä, ne mässäilevät myös hyönteisiä, munia, pieniä eläimiä ja kyllä, jopa pieniä käärmeitä…

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.