Mitä saa ottaa lentokoneeseen ?

Olemme vastanneet joihinkin kysymyksiin, joita saatat kysyä Mitä saa ottaa lentokoneeseen. Nesteitä koskevista rajoituksista tärkeimpiin lääkkeisiin tai elektroniikkaan, joita tarvitset matkustamossa mukanasi, sekä käsimatkatavaraa ja lemmikkieläinten kanssa matkustamista koskevista säännöistä.

Lentokoneeseen mukaan otettavat kielletyt tavarat ovat loputon keskustelunaihe matkustajien keskuudessa, ja ihmiset ovat jo vuosia tarkistaneet, kuinka monta millilitraa deodoranttitölkissä on. Koska käsimatkatavaroita koskevat säännöt eroavat kirjattavia matkatavaroita koskevista säännöistä, asiat voivat mennä sekaisin.

Mitä saa ottaa lentokoneeseen
Mitä saa ottaa lentokoneeseen

Mitä saa ottaa lentokoneeseen ?

Nesteiden kuljetukseen sovelletaan perussääntöjä. Käsimatkatavaroissa saa olla enintään 1 litra nesteitä, jotka on jaettu enintään 100 ml:n astioihin. Tämä koskee esimerkiksi shampoota, suuvettä, vartalovoidetta, juomia ja alkoholia. Jos haluat ottaa jotain juotavaa lentokoneeseen, paras ratkaisu on ostaa se lähtöaulasta turvatarkastuksen jälkeen.

Käsimatkatavaroissa ei myöskään saa ottaa mukaan teräväreunaisia tai piikkisiä esineitä, joita voitaisiin käyttää aseena. Lääkkeet ja lääkinnälliset tarvikkeet, joita matkustaja saattaa tarvita matkalla, hyväksytään koneeseen.

tässä on joitakin kohteita luettelo, että voit ottaa lentokoneeseen

Pienet työkalut

Tietyt pienet työkalut, kuten ruuvimeisselit, jakoavaimet ja pihdit, ovat sallittuja, kunhan niiden pituus on enintään 7 tuumaa. Mukaan saa ottaa myös kynsileikkurit, pillerileikkurit ja pienet sakset, joiden terän pituus on enintään 4 tuumaa nivelpisteestä. Kaikki muut työkalut on käärittävä turvallisesti (jos ne ovat teräviä) ja pakattava kirjattuihin matkatavaroihin.

Palamattomat nesteet, geelit ja aerosolit, mukaan lukien elintarvikkeet, juomat ja hygieniatuotteet, joiden määrä on enintään 3,4 unssia.

Lähes kaikki nesteet (kuten juomat, piilolinssien liuos, shampoo, meikkituotteet, nestemäiset lääkkeet, kynsilakka, hajuvesi/parfyymi, kasvovesi), geelit (kuten hiusgeeli, hammastahna, käsihuuhde, kasvoseerumi) ja aerosolit (tuotteet, joita annostellaan paineistettuun suihkepulloon tai -purkkiin, kuten hiuslakka, kuivashampoo tai suihkutettava deodorantti) ovat sallittuja käsimatkatavaroissa. Kaikkien nestemäisten, geelimäisten tai aerosolimaisten tuotteiden (mukaan lukien ruoka ja juoma) on kuitenkin oltava 3,4 unssin tai sitä pienemmässä astiassa, ja niiden on mahduttava yhteen ainoaan neljänneksen kokoiseen, kirkkaaseen, vetoketjulliseen muovipussiin. Jos sinulla on siis 6 unssin voidepurkki, josta olet käyttänyt jo yli puolet, et saa silti tuoda sitä TSA:n turvatarkastuksen läpi ja koneeseen. Poikkeuksena näihin sääntöihin voivat kuitenkin olla lääketieteellisesti välttämättömät nesteet, kuten insuliini ja äidinmaidonkorvike.

Paristot

Voit pakata kuivaparistot (AA-, AAA-, C- ja D-paristot) joko käsimatkatavaroihin tai kirjattuihin matkatavaroihin. Litiumparistot, joiden teho on enintään 100 wattituntia, saa kuljettaa lentokoneessa tai ne saa luovuttaa, kunhan ne ovat laitteessa. Irrallisia litiumparistoja saa kuljettaa vain käsimatkatavarana, eikä niitä voi tarkastaa.

Tulitikut ja sytyttimet

Matkustajat voivat kuljettaa mukanaan tavallisia sytyttimiä ja yhden varmuustulitikkurasian. Kuitenkin ”strike-anywhere”-tulitikut (jotka voidaan sytyttää iskemällä mihin tahansa karkeaan, kuivaan pintaan) ovat kiellettyjä sekä kirjattavissa että käsimatkatavaroissa. Kirjattavissa matkatavaroissa ei saa olla tulitikkuja, mukaan lukien turvatulitikut.

Elektroniikka

Pieniä, kannettavia elektroniikkalaitteita, kuten matkapuhelimia ja tablet-laitteita, jotka ovat pienempiä kuin normaalikokoinen kannettava tietokone, ei tarvitse poistaa matkatavaroista turvatarkastuksen aikana. Suuremmat elektroniikkalaitteet, kuten kannettavat tietokoneet, täysikokoiset videopelikonsolit ja täysikokoiset DVD-soittimet, on poistettava koteloistaan, laitettava erilliseen roskakoriin ja tarkastettava erikseen turvatarkastuksessa.

Neulepuikot

Neule- ja neuletarvikkeet ovat sallittuja käsimatkatavaroissa ja kirjatuissa matkatavaroissa. Varmista, että neulepuikot on kääritty tai muulla tavoin suojattu, jotta ne eivät vahingoita matkatavaroiden käsittelijöitä ja tarkastajia.

Lahjat

Käärittyjä lahjoja voi kuljettaa lentokoneessa edellyttäen, että sisältö täyttää turvallisuus- ja turvasäännökset. Koska turvatarkastajat saattavat kuitenkin avata lahjat tarkastusta varten, on suositeltavaa jättää lahjat käärimättä määränpäähän asti.

Lääkkeet ja lääkinnälliset laitteet

Kaikki reseptilääkkeet ja reseptivapaat lääkkeet voidaan kuljettaa lentokoneessa määrittelemättöminä määrinä. Myös muut lääketieteelliset tarvikkeet, kuten inhalaattorit, EpiPenit, kävelykepit, kipsit, verensokerimittaussarjat, kainalosauvat, nestemäinen ravinto liikuntarajoitteisille matkustajille ja lääketieteellisiin tai kosmeettisiin tarkoituksiin käytettävät tuotteet, kuten rinnanpoistotuotteet, voidaan pakata käsimatkatavaroihin. Nämä tavarat on ilmoitettava turvatarkastajille ennen turvatarkastusta, ja niille tehdään ylimääräinen turvatarkastus.

Vauvanruoka, varusteet ja tarpeet

Vauvanmaidonkorvike, rintamaito, mehu, geelillä tai nesteellä täytetyt purkkihampaat ja purkitettu, purkkiin pakattu tai käsitelty vauvanruoka ovat sallittuja lentokoneessa, jos matkalla on vauva tai pieni lapsi. Näiden tavaroiden ei tarvitse täyttää 3-1-1-sääntöä, kuten muiden nesteiden/geelien, mutta ne on poistettava käsimatkatavaroista, ilmoitettava turvatarkastajille ennen turvatarkastusta ja niille tehdään lisätarkastus. Ruoan ja äidinmaidonkorvikkeiden lisäksi myös vauvapyyhkeet, lasten turvaistuimet ja vauvan kantokopat voidaan viedä turvatarkastuksen läpi ja lentokoneeseen.

Kalliit tuotteet

Vaikka se ei ole virallinen vaatimus, korut, valuutat ja muut arvokkaat esineet on aina pidettävä mukana, jos ne täyttävät turvasäännökset.

E-nesteet, sähkösavukkeet ja höyrystimet

Kunhan mukanasi kulkevan e-nesteen määrä on alle 3,4 unssia, se saa kulkea turvatarkastuksen läpi – yli 3,4 unssia olevat määrät on tarkastettava. Paristokäyttöisiä sähkösavukkeita, höyrystimiä, vape-kyniä, sumuttimia ja elektronisia nikotiininjakelujärjestelmiä saa kuitenkin ottaa lentokoneeseen mukaan vain käsimatkatavaroissa tai henkilökohtaisesti. FAA kieltää kaikkien näiden laitteiden käytön kirjattavissa matkatavaroissa.

Kertakäyttöiset ja sähköparranajokoneet

Sekä kertakäyttö- että sähköparranajokoneet ovat sallittuja joko käsimatkatavaroissa tai kirjattavissa matkatavaroissa.

Pienet lemmikit

Pienet lemmikkieläimet saavat matkustaa matkustajien mukana turvatarkastuspisteiden läpi, mutta on sinun vastuullasi ottaa yhteyttä lentoyhtiöön ja tiedustella sen erityiskäytäntöjä. Lemmikkieläimet on otettava pois kantorepustaan (joka on myös vietävä turvatarkastuksen läpi) ja ne on tarkastettava turvatarkastuksessa.

Hääpuku

Voit kuljettaa hääpuvun turvatarkastuksen läpi ja lennolle, mutta toteuta ensin varotoimet. Pakkaa puku huolellisesti ja huolellisesti suojattuun vaatepussiin. Ota yhteyttä lentoyhtiöön ja kysy, miten he järjestävät vaatteen turvallisen säilyttämisen matkustamossa ja lasketaanko se käsimatkatavaraksi (siitä saatetaan periä lisämaksu). Lisäksi kannattaa saapua ajoissa lentoasemalle, jotta pääset turvatarkastuksen läpi ja portille riittävän ajoissa, jotta voit keskustella lentoyhtiön edustajan kanssa mekon sijoittamisesta matkustamoon.

Saako käsidesiä ottaa lentokoneeseen

Nyrkkeilyhanskat ovat sallittuja sekä käsimatkatavaroissa että kirjatuissa matkatavaroissa Yhdysvaltojen sisäisillä ja sen ulkopuolisilla lennoilla, eikä tietyntyyppisille hanskoille ole rajoituksia, mutta on parempi välttää kalliiden hanskojen kuljettamista kirjatuissa matkatavaroissa.

Saako karkkia viedä lentokoneeseen

Kyllä, Transportation Security Administration (TSA) sallii karkkien kuljettamisen lentokentän turvatarkastuksen läpi käsimatkatavaroissa. Lähes kaikki kiinteät karkit ovat sallittuja, mukaan luettuina kumikarkit tai nallekarhut, hyytelöt, lakritsi, maapähkinävoikupit, kinuskikarkit, karkkipatukat, purukumit, tikkarit, karkkikarkit, kovat karkit ja suklaalla päällystetyt karkit, kuten M&M:t.

Jos karkki ei ole enää alkuperäisessä pakkauksessaan, se on käärittävä tai laitettava uudelleen suljettavaan pussiin tai astiaan, jossa on turvallinen kansi. Käsimatkatavaroissa olevien karkkien määrää ei ole rajoitettu: Voit pakata niin paljon karkkia kuin haluat ja mahtuu sallittuun käsimatkatavaraan.

Poikkeuksena ovat karkit, jotka on pakattu geeliksi tai nesteeksi, kuten puristettavat karkkiputket, nestemäiset karkkiputket tai spray-karkit. Nämä kuuluvat TSA:n ”3-1-1 nesteitä koskevan säännön” piiriin, jonka mukaan kaikki käsimatkatavaroissa olevat nesteet ja geelit on säilytettävä 3,4 unssin tai sitä pienemmissä astioissa, joiden kaikkien on mahduttava yhteen neljänneksen kokoiseen muovipussiin.

voiko sateenvarjon viedä lentokoneeseen

Sateenvarjojen kuljettaminen riippuu niiden ominaisuuksista, sillä vaikka ne vaikuttavat vaarattomilta.

Lentoyhtiö tai lentokenttä voi pitää niitä turvallisuutta uhkaavana esineenä. Yleensä sateenvarjojen pituus ei saa olla yli 50-55 cm (tämä pituus voi vaihdella lentoyhtiökohtaisesti).

saako ottaa hajuvettä lentokoneeseen?

FAA rajoittaa rajoitettujen lääke- ja hygieniatuotteiden, myös aerosolien, kokonaismäärää kirjattavissa matkatavaroissa. Kokonaismäärä henkilöä kohti ei saa ylittää 2 kg (70 unssia) tai 2 L (68 nestemäistä unssia). Kunkin säiliön tilavuus saa olla enintään 0,5 kg (18 unssia) tai 500 ml (17 juoksevaa unssia).

saako ottaa shampoota mukaan lentokoneeseen?

Sitä kutsutaan 3-1-1-nestesäännöksi. Jokaisen tuotteen on oltava enintään 3,4 unssia painava, ja sen on mahduttava yhden litran kokoiseen kirkkaaseen vetoketjulliseen pussiin. Rajoitus on yksi pussi henkilöä kohti. Tyypillisesti matkustajat laittavat pussiin hygieniatarvikkeita, kuten shampoota, hiustuotteita, meikkiä ja hammastahnaa.

Voiko lentokoneeseen viedä ruokaa

Millaisia elintarvikkeita voi tuoda lentokoneeseen? Kirjattaviin matkatavaroihin voi ottaa mukaan kaikkea: nestemäistä ja kiinteää ruokaa. Käsimatkatavaroissa ei kuitenkaan saa kuljettaa nestemäisiä tai geelimäisiä elintarvikkeita.

saako tuoda vettä lentokoneeseen?

Vinkki nro 2: Vähennä jätettä ja säästä rahaa ottamalla mukaan uudelleenkäytettävä vesipullo. Et siis voi tuoda H20:ta tai muita yli 3,4 unssin nesteitä (no, on olemassa joitakin poikkeuksia) turvatarkastuksen läpi, mutta voit tuoda tyhjän pullon.

saako tuoda lääkkeitä lentokoneeseen?

Voit tuoda lääkkeitäsi tabletteina tai kiinteässä muodossa rajoittamattoman määrän, kunhan ne on seulottu. Voit matkustaa lääkkeesi kanssa sekä käsimatkatavaroissa että kirjattavissa matkatavaroissa. On erittäin suositeltavaa, että laitat ne käsimatkatavaroihin, jos tarvitset niitä välittömästi.

saako meikkiä ottaa mukaan lentokoneeseen?

Käsimatkatavaroissa voi kuljettaa kaikenlaista kosmetiikkaa, mutta tässä tapauksessa on pieniä rajoituksia. Luettelo tällaisista käsimatkatavaroista on hyvin pitkä. Voit ottaa mukaan mitä tahansa voiteita, vaahtoja, mikkelivoiteita ja voiteita. Voit ottaa mukaan myös meikkikosmetiikkaa, ripsiväriä, kynsilakkaa ja kynsilakanpoistoaineita (paitsi syttyvää asetonia), hiuslakkaa tai kynsiviiloja.

Nestemäinen kosmetiikka on kuitenkin pakattava erityisesti. Kaada ne 100 ml:n pulloihin, joita voit ostaa apteekista. Kaikki pullot on laitettava 1 litran läpinäkyvään kosmetiikkapussiin. Voidetta ja meikkikosmetiikkaa ei tarvitse siirtää muihin astioihin.

lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilas

jos sinulla on vielä kysyttävää Mitä saa ottaa lentokoneeseen sitten defiantly kysyä myös, jos haluat sitten jakaa ystäväsi kanssa.

Mitä esineitä ei voi tuoda lentokoneeseen?

Nesteet, geelit tai tahnat yli 3,4 unssin (100 ml) pulloissa.
Aseet ja ampumatarvikkeet (mukaan lukien ilmakiväärit ja haulikot).
Tainnutusaseet ja tainnutusaseet.
Terävät esineet (veitset, kirveet, partaterät).
Itsepuolustustarvikkeet (kuten pippurisumute, vasen rystyset, nuijasauva).

Miten minun pitäisi pakata lääkkeeni lentoa varten?

Lääkkeet voi pakata pillerilaatikkoon. Yleensä on kuitenkin parasta säilyttää lääkkeet apteekkihenkilökunnan tarjoamissa merkityissä pakkauksissa. TSA ei vaadi, että lääkkeet ovat alkuperäisissä, merkittyissä, reseptilääkkeillä varustetuissa pakkauksissaan. Alkuperäispakkausten käyttö voi kuitenkin rajoittaa viivästyksiä tai lisäkyselyjä.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.