Mitä sanoa arkun äärellä? – 2023

Läheisen hyvästeleminen ei ole koskaan helppoa, ja kun seisot arkun ääressä, voi olla vaikea löytää oikeita sanoja surun ja menetyksen tunteiden ilmaisemiseen. Olipa kyseessä hautajaistilaisuus tai yksityinen katselmus, on tärkeää tarjota lohduttavia sanoja, jotka kunnioittavat vainajaa ja tarjoavat lohtua sureville. Seuraavassa on joitakin ehdotuksia siitä, mitä sanoa arkun äärellä:

mitä sanoa arkun äärellä
mitä sanoa arkun äärellä

mitä sanoa arkun äärellä?

  • ”Minä rakastan sinua”: Nämä yksinkertaiset sanat voivat tarjota suurta lohtua vainajan perheelle ja ystäville. Se on muistutus jaetusta rakkaudesta ja kiintymyksestä, ja se voi auttaa lievittämään menetyksen aiheuttamaa tuskaa.
  • ”Sinua tullaan kaipaamaan”: Se, että perheelle kerrotaan, että heidän läheistään tullaan kaipaamaan, voi olla voimakas myötätunnon ja tuen ilmaus. Se tunnustaa heidän menetyksensä syvyyden ja osoittaa, että jaat heidän surunsa.
  • ”Otan osaa menetyksenne johdosta”: Tämä on perinteinen myötätunnon ilmaus, joka voi olla erityisen merkityksellinen, kun se sanotaan vilpittömästi ja myötätuntoisesti.
  • ”Olet ajatuksissani ja rukouksissani”: Ajatusten ja rukousten esittäminen on tapa osoittaa tukea ja kertoa perheelle, että olet heidän tukenaan tänä vaikeana aikana.
  • ”Levätkööt he rauhassa”: Tämä on yleinen ilmaus, jota käytetään ilmaisemaan toivoa siitä, että vainaja löytää rauhan kuoleman jälkeisessä elämässä.
  • ”Minulla on heistä niin paljon hyviä muistoja”: Henkilökohtaisen muiston tai tarinan jakaminen vainajasta voi olla koskettava tapa kunnioittaa hänen elämäänsä ja lohduttaa perhettä.
  • ”He vaikuttivat myönteisesti niin moniin ihmisiin”: Vainajan vaikutuksen tunnustaminen muihin ihmisiin voi olla tapa juhlistaa hänen elämäänsä ja perintöään.
  • ”Olen täällä sinua varten”: Perheen tietäminen siitä, että olet tukemassa heitä kaikin mahdollisin tavoin, voi olla voimakas rakkauden ja ystävyyden ilmaus.
  • ”Löytäkää lohtua jaetusta rakkaudesta ja muistoista”: Tämä on muistutus siitä, että vainajan kanssa jaettu rakkaus ja muistot ovat aina lohdutuksen ja voiman lähde.
  • ”Hyvästi, ystäväni”: Tämä viimeinen hyvästijättö on osoitus jaetun ystävyyden syvästä siteestä, ja se voi tarjota jäähyväisten jättäjälle päätöshetken.

On tärkeää muistaa, että ei ole olemassa ”oikeita” tai ”vääriä” sanoja, joita sanoa arkun äärellä. Tärkeintä on esittää vilpittömät ja sydämelliset surunvalittelut, jotka kunnioittavat vainajaa ja lohduttavat surevaa perhettä ja ystäviä.

Mitä sanotaan arkussa, jos ei tiedä mitä sanoa?

Kun et tiedä, mitä sanoa vierailuilla
Osanottoni.
Olen todella pahoillani, että käytte tämän läpi.
Äitisi oli ihana nainen.
Sinä rakastit häntä hyvin.
Ajattelen perhettäsi tänä vaikeana aikana.

Mitä kirjoitetaan arkkuviestiin?

Jos sinulla on tilaa kirjoittaa jotain hieman pidempää, katso alla olevia ideoita ja katso, onko jokin niistä mieleesi:
Me kaikki tulemme kaipaamaan sinua.
Sanat eivät voi alkuunkaan ilmaista suruamme.
Menetyksesi jättää valtavan aukon elämäämme.
Tulemme aina rakastamaan sinua ja kaipaamaan sinua niin paljon.
Olemme niin pahoillamme menetyksestäsi.

Mitä minun pitäisi sanoa läheiseni arkussa?

Kun seisot läheisesi arkun äärellä, on tärkeää sanoa lohduttavia sanoja, jotka kunnioittavat vainajaa ja tarjoavat lohtua sureville. Esimerkkejä lohduttavista sanoista ovat: ”Rakastan sinua”, ”Sinua tullaan kaipaamaan”, ”Otan osaa menetyksenne johdosta”, ”Levätköön rauhassa”, ”Minulla on heistä niin paljon hyviä muistoja”, ”Heillä oli myönteinen vaikutus niin moniin elämiin”, ”Olen tässä sinua varten”, ”Löydätkö lohtua rakkaudesta ja yhteisistä muistoista” ja ”Hyvästi, ystäväni”. On tärkeää puhua sydämestä ja esittää vilpittömät surunvalittelut.

Entä jos en tiedä, mitä sanoa arkun äärellä?

On ymmärrettävää, jos on epävarma siitä, mitä sanoa arkun äärellä, varsinkin näin vaikeana ja tunteikkaana aikana. On ihan ok pitää sanat yksinkertaisina ja sydämellisinä, kuten ”Otan osaa menetyksenne johdosta” tai ”Ajatukseni ovat teidän ja perheenne kanssa”. Voit myös halata tai koskettaa hellästi osoittaaksesi tukea.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.