Mitä tarkoittaa lol? ja miten sitä käytetään

 • Lol on lyhenne sanoista laugh out loud. Sitä voidaan käyttää välihuomautuksena ja verbinä.
 • Lol on yksi yleisimmistä slangisanoista sähköisessä viestinnässä.
 • Vaikka se tarkoittaa ”laugh out loud” (nauraa ääneen), lol:ta käytetään useimmiten ilmaisemaan hymyilyä tai lievää huvittuneisuutta.

Vaikka se on vuosien mittaan menettänyt hieman hohtoaan (ja merkitystään), lol on edelleen hyvin yleinen slangitermi, joka on ylittänyt sähköisen viestinnän rajat.

mitä tarkoittaa lol
mitä tarkoittaa lol

mitä lol tarkoittaa?

Lyhenne ”Lol” syntyi 1980-luvulla ja tarkoittaa ”laugh out loud” tai ”laughing out loud”. Se yleistyi varhaisessa sähköisessä viestinnässä ja vakiintui vuoteen 1993 mennessä. Vuosien mittaan ”Lol” on kuitenkin menettänyt osan alkuperäisestä merkityksestään ja voimakkuudestaan. Nykyään sitä käytetään yleensä hymyyn tai lievään huvittuneisuuteen, ei niinkään varsinaiseen nauruun.

Kuinka käyttää lol?

Voit käyttää ”lol” sanaa verkkoviesteissä ja sosiaalisessa mediassa osoittaaksesi, että jokin asia on hauska tai huvittava. Se on nopea ja helppo tapa ilmaista naurua tai huumoria tekstipohjaisessa keskustelussa. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, miten ”lol”:aa voi käyttää:

 • Joku lähettää sinulle vitsin tekstiviestillä ja pidät sitä hauskana. Voit vastata: ”Haha, tuo on hulvatonta! Lol.”
 • Juttelet ystäväsi kanssa verkossa ja hän kertoo sinulle hauskan tarinan. Voit vastata: ”Lol, se on tosi hauskaa! En voi lakata nauramasta.”
 • Olet ryhmäkeskustelussa työkavereidesi kanssa, ja joku lähettää meemin, joka saa sinut nauramaan. Voit vastata: ”Lol, tämä on liian hyvä. Kiitos naurusta!”
 • Keskustelet jonkun kanssa netissä jostain kevyestä aiheesta ja teet nokkelan huomautuksen. Voit lisätä loppuun ”lol” osoittaaksesi, että se oli tarkoitettu huumoriksi.

On tärkeää pitää mielessä, että ”lol”-merkkiä voidaan käyttää myös sarkastisesti, joten muista ottaa huomioon keskustelun konteksti ja sävy ennen kuin käytät sitä. Lisäksi virallisemmissa tai ammattimaisemmissa yhteyksissä on parasta välttää ”lol”:n käyttöä ja käyttää sen sijaan sopivampaa kieltä ilmaisemaan tunteitasi tai reaktioitasi.

LOL esimerkkejä

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, miten ”lol” sanaa käytetään verkkokeskusteluissa:

 1. Ystävä 1: Kuulitko kaverista, joka keksi Lifesaversin?
  Ystävä 2: Ei, mitä tapahtui?
  Ystävä 1: Hän teki minttupatukan.
  Ystävä 2: Lol, se on hyvä juttu!
 2. Instagram-kommentti: Meme-pelisi on huippuluokkaa. Lol, en voi lopettaa nauramista.
 3. Tekstiviestikeskustelu:
  Henkilö 1: Lähetin vahingossa äidilleni hauskan meemin ystäväni sijaan.
  Henkilö 2: Lol, hups! Oliko se hänenkin mielestään hauska?
 4. Twitter-vastaus: Tviittisi sai minut juuri nauramaan ääneen. Lol, kiitos huumorista.

Muista, että ”lol” tarkoittaa yleensä naurua tai huumoria, joten käytä sitä silloin, kun se on tarkoituksenmukaista ja oikeassa asiayhteydessä, jotta vältät sekaannukset ja väärinkäsitykset.

Mitä tarkoittaa sanonta LOL?

Kämppikseni ja minun välisessä jokapäiväisessä tekstikeskustelussa aloin huomata, että lyhennettä ”LOL”, joka tarkoittaa ”Laugh Out Loud”, käytettiin omituisilla tavoilla.

Mistä tulee LOL?

Eräs kehittäjä Kanadan Calgarysta väittää olleensa ensimmäinen, joka käytti LOL:ää 1980-luvun alussa tai puolivälissä. Wayne Pearson sanoo kirjoittaneensa LOL:n keskustelupalstalla sen jälkeen, kun hänen ystävänsä ”Sprout” oli sanonut jotain, joka sai hänet nauramaan niin kovaa, että se kaikui hänen keittiönsä seiniltä.

Onko LOL sana?

Lol on lyhenne sanoista laugh out loud. Sitä voidaan käyttää välihuomautuksena ja verbinä. Lol on yksi yleisimmistä slangisanoista sähköisessä viestinnässä.

Mitä LOL tarkoittaa rakkaudessa?

Jotkut saattavat ajatella, että lol tarkoittaa ”paljon rakkautta” tai jopa ”paljon onnea” – me katsomme sinua, äiti. Mutta useimmat englantia puhuvat ymmärtävät lol:n tarkoittavan ”nauraa ääneen”. Lolin käyttäminen tarkoittaakseen ”paljon rakkautta” tai ”paljon onnea” voi vaikuttaa vanhentuneelta tai jopa sarkastiselta.