Mitä tarkoittaa mottitaktiikka?

Sodan yhteydessä motti kuvaa taktiikka, jota suomalaiset käyttivät pysäyttääkseen, segmentoidakseen, piirittäessään ja tuhotakseen neuvostojoukot, jotka olivat heitä moninkertaisesti suuremmat.

Kumpi voitti sodan Suomi vai Venäjä?

Kieltäydyttyään neuvotteluista Suomen hallitus joutui Neuvostoliiton voitettua neljä kuukautta kestäneen venäläis-suomalaisen sodan (1939-40) luopumaan kannaksesta ja muista alueista.

Mikä oli talvisodan ihme?

Tolvajärvi oli joulun ihme ja käännekohta Suomen niin sanotussa talvisodassa. Vaikka maa joutui suostumaan tulitaukoon noin kolme kuukautta myöhemmin, se ei koskaan antautunut.

Kuka auttoi Suomea talvisodassa?

Suomi julistautui toisen maailmansodan alkaessa puolueettomaksi, mutta Neuvostoliitto vaati myönnytyksiä. Suomi viivytteli ja käytti aikaa mobilisoidakseen armeijansa ja haki apua Ruotsilta ja länsiliittoutuneilta, kuten Isolta-Britannialta ja Ranskalta, mutta huonolla menestyksellä.

Kuka voitti Suomen taistelun?

Neuvostoliiton motiiveja epäilevä Suomi kieltäytyi – tuloksena oli Neuvostoliiton hyökkäyssota Suomea vastaan talvisodan nimellä 1939-1940. Neuvostoliitto voitti tämän sodan ja pakotti Suomen luovuttamaan seitsemän aluetta – noin 10 prosenttia Suomen pinta-alasta.

Ketkä taistelivat talvisodassa?

Venäjän-Suomen sota, myös Talvisota, (30. marraskuuta 1939 – 12. maaliskuuta 1940), sota, jonka Neuvostoliitto kävi Suomea vastaan toisen maailmansodan alussa Saksan ja Neuvostoliiton hyökkäämättömyyssopimuksen (23. elokuuta 1939) solmimisen jälkeen.

Kuinka kauan talvisota kesti?

Vaikka sota päättyikin lopulta rauhansopimukseen eikä sotilaalliseen tappioon, Neuvostoliiton tappiot kolmen kuukauden konfliktissa olivat yli 300 000, kun taas Suomen tappiot olivat vain 65 000.

Mikä oli talvisodan lopputulos?

Talvisodan päättänyt sopimus pakotti Suomen luovuttamaan 11 prosenttia alueestaan Neuvostoliitolle, mutta Suomi säilytti itsenäisyytensä ja asettui myöhemmin toisen kerran vastakkain Venäjää vastaan toisen maailmansodan aikana.

Mitä sotia Suomi hävisi?

Elokuussa 1939 natsi-Saksa ja Neuvostoliitto sopivat, että Suomi kuului Neuvostoliiton vaikutuspiiriin. Suomi taisteli Neuvostoliittoa vastaan kahdesti toisen maailmansodan aikana. Suomi hävisi molemmat sodat, mutta Neuvostoliitto ei koskaan miehittänyt Suomea

Miksi Karjala ei kuulu Suomeen?

Suomi luovutti suuren osan Suomen Karjalasta Neuvostoliitolle vuonna 1940 talvisodaksi kutsutun Neuvostoliiton hyökkäyksen jälkeen, jolloin uusi raja vahvistettiin lähelle vuoden 1721 rajaa.

Montako sotaa Suomi on käynyt?

Tämä on luettelo itsenäisen Suomen vuosina 1917-1945 käymistä sodista:

  • Sisällissota (1918)
  • Suomalaisten vapaaehtoisten käymät ”sukusodat” (Heimosodat). Viron vapaussota (1918-20)
  • Talvisota (1939-40) Moskovan rauhansopimus (1940)
  • Jatkosota (1941-44)
  • Lapin sota (1944-45)

Missä sodassa Suomi menetti Karjalan?

Neuvostoliiton kanssa käydyssä niin sanotussa talvisodassa kärsittyään tappion vuonna 1940 Suomi joutui luovuttamaan itäisen Karjalan maakuntansa Moskovalle, ja alueen suomalainen väestö karkotettiin summittaisesti.

Milloin Suomi oli viimeksi sodassa?

Venäjän-Suomen sota, myös Talvisota, (30. marraskuuta 1939 – 12. maaliskuuta 1940), sota, jonka Neuvostoliitto kävi Suomea vastaan toisen maailmansodan alussa Saksan ja Neuvostoliiton hyökkäämättömyyssopimuksen (23. elokuuta 1939) solmimisen jälkeen.