Mitä tarkoittaa Ps?

Ps on lyhenne, joka tarkoittaa postscript. Se tulee latinankielisestä sanasta postscriptum. Käännettynä tämä sana tarkoittaa ”kirjoitettu jälkeenpäin”. Siksi ei liene yllätys, että kaikki PS:n jälkeinen tulee sen jälkeen, kun muu osa kirjeestä on jo tehty.

Miten käytät Ps chatissa?

PS tarkoittaa postscriptum, joka on johdettu latinan sanasta Postscriptum. Sana postscript tarkoittaa ”kirjoitettu jälkeen”. Termi postscript tai lyhenne PS kirjoitetaan, kun lisäviesti tai -tieto lisätään sen jälkeen, kun kirjeen tai sähköpostin käsikirjoitus on kirjoitettu.

Onko epävirallista sanoa Ps?

”PS” voidaan käyttää joko virallisissa tai epävirallisissa kirjeissä ja sähköposteissa, kunhan sävy ja asiayhteys vastaavat suurin piirtein muun viestin sävyä ja asiayhteyttä.

Käyttävätkö ihmiset yhä PS:ää?

Tästä huolimatta PS:n käyttö on edelleen suosittu käytäntö monista syistä, kuten lisäämällä asiaan liittymätön huomautus tai kiinnittämällä lukijan huomio. Lisäviestien lisäämiseksi ihmiset voivat liittää PS:n jälkeen PPS:n (post postscript).

Miksi ihmiset käyttävät PS:ää?

Tämä lyhenne tulee latinankielisestä termistä post scriptum, joka tarkoittaa kirjaimellisesti ”tekstin jälkeen”. Silloin, kun ihmiset kirjoittivat kirjeitä käsin tai koneella (ja luottivat siihen, että ne saavuttavat vastaanottajan), PS antoi kirjoittajalle mahdollisuuden lisätä ylimääräisen ajatuksen sen jälkeen, kun kirje oli laadittu ja allekirjoitettu.

Miten sanotaan PS lauseessa?

PS Sano terveisiä Gemmalle. Hän lisäsi PS:n, jossa kysyi osoitettasi. PS, älä unohda ottaa sadetakkia mukaan! PS, Max lähettää sinulle terveisiä.

Milloin ihmiset alkoivat käyttää PS:ää?

”P.S.” tarkoittaa ”postscript”. Vaikka se onkin englantia, se tulee itse asiassa latinan sanasta postscriptum eli ”kirjoitettu jälkeenpäin”. Dictionary.comin mukaan ”postscript” esiintyi englanniksi ensimmäisen kerran 1500-luvun alussa.

Mitä PS tarkoittaa viestissä?

Käytä PS:ää lisätäksesi jotain sellaista, jonka unohdit mainita kirjeenvaihdon pääkappaleessa. Tämä koskee myös kirjeitä ja sähköposteja. Aseta kirjaimet PS välittömästi allekirjoitusviestin alle. Aseta sitten rivi tai rivit tekstiä, jonka haluat lisätä aivan PS-kirjaimen viereen.

Tuleeko ps jälkeen piste?

Cambridgen sanakirjassa sanotaan myös, että P.S. (pisteen kanssa jokaisen kirjaimen jälkeen) on amerikanenglannin muoto. Yhdysvalloissa se onkin usein lyhennetty näin. Chicagon tyylikäsikirja suosii kuitenkin PS:ää ilman pisteitä.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.