Mitä tarkoittaa sympaattinen?

sympaattinen on adjektiivi, jota voidaan käyttää kuvaamaan substantiivia tai pronominia. Se tarkoittaa yleensä myötätunnon, ymmärryksen tai myötätunnon osoittamista tai ilmaisemista jotakuta tai jotakin kohtaan.

Voit esimerkiksi käyttää sanaa ”sympaattinen” seuraavassa lauseessa:

Opettaja suhtautui myötätuntoisesti oppilaaseen, joka kamppaili tehtävän kanssa.
Tässä tapauksessa ”myötätuntoinen” kuvaa opettajan asennetta tai käyttäytymistä oppilasta kohtaan.

”Sympaattinen” voidaan käyttää myös kuvaamaan kaunokirjallisen teoksen hahmoa. Sympaattinen hahmo on hahmo, joka herättää lukijan tai katsojan myötätunnon, usein siksi, että hänet kuvataan haavoittuvana, sympaattisena tai vaikeiden olosuhteiden edessä olevana.

Voit esimerkiksi sanoa:

Päähenkilö oli virheistään huolimatta sympaattinen hahmo, johon lukijat pystyivät samaistumaan.
Tässä ”sympaattinen” kuvaa tapaa, jolla lukijat suhtautuvat päähenkilöön.

Mitä sympaattinen tarkoittaa?

adjektiivi. Britannica Dictionary määritelmä sanalle SYMPATEETTINEN. [sympaattisempi; sympaattisin] 1. : tuntea tai osoittaa huolta jostakusta, joka on huonossa tilanteessa : tuntea tai osoittaa myötätuntoa.

Mikä on esimerkki sympaattisesta?

Hän suhtautui hyvin myötätuntoisesti aikuisopiskelijoiden ongelmiin. Saattaa olla, että hän näkee sinut vain sympaattisena ystävänä. Hän tapasi Lontoossa ihmisiä, jotka suhtautuivat myötätuntoisesti hänen asiaansa. Hänen korruption vastaiset puheensa saattavat löytää sympaattista vastakaikua äänestäjien keskuudessa.

millainen on symppis

(puhekielessä) sympaattinen, suloinen.

Kuka on sympaattinen henkilö?

Sympaattinen ihminen on sellainen, jota motivoi myötätunto. Voit kuvitella, että useimmat Punaisen Ristin palveluksessa työskentelevät ihmiset ovat sympaattisia tyyppejä. Kirjallisuudessa ja elokuvissa sympaattinen hahmo on sellainen, joka on sympaattinen tai joka herättää yleisössä myötätunnon tunteita.

Miksi sympaattinen on tärkeää?

Sympaattiset vastaukset
Sympatian tunteminen jotakuta kohtaan on myönteistä, koska se on pintatason tunnustusta jonkun tunteille tai tilanteelle, jota hän käy läpi. Myötätuntoisessa suhtautumisessa on kyse siitä, että sanotaan: ”Kuulen sinut ja arvostan sitä, mitä tunnet”. Usein voisimme osoittaa tätä enemmän yhteiskunnassa.

Miten olla myötätuntoinen?

  • Ryhdy uteliaaksi tuntemattomien ihmisten suhteen. Empaattiset ihmiset ovat ihmisiä, jotka ovat uteliaita ympärillään olevista ihmisistä.
  • Keskity mieluummin yhtäläisyyksiin kuin eroihin.
  • Asetu toisen asemaan.
  • Kuuntele, mutta myös jaa.
  • Liity yhteiskunnallisiin liikkeisiin.
  • Ole luova sen kanssa.
+ posts

Hei minun itse Sanna Väisänen, joka on ammatillinen lääkäri, mutta olen intohimoisesti sisällön kirjoittaminen ja minulla on kokemusta tästä, joten päätin tehdä aloittaa urani kirjoittaa ja aloin jakaa tietoa opas ihmisille kiitos teille.
Minun intohimoni kirjoittaa teknologian ja tieteen, joten olen aina lukea paljon pois kirjoja ja resursseja jakaa hyvää sisältöä käyttäjän kanssa.
onderwijs - Aalto Universiteit