Miten estää koiraa puremasta huonekaluja?

Koirat rakastavat pureskella asioita, ja valitettavasti joskus myös huonekaluja. Olipa syynä sitten tylsyys, ahdistus tai hampaiden pureskelu, koiran saaminen lopettamaan suosikkisohvasi tai -tuolisi nakerruttaminen voi olla turhauttava ja kallis koettelemus.

Mutta ennen kuin kuolet ja peität kaikki huonekalut muovikelmulla, tiedä, että on olemassa useita tehokkaita tapoja ohjata koirasi pureskelua ja suojella kotiasi samalla. Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin hyväksi havaittuja strategioita, joilla voit estää karvaista ystävääsi puremasta huonekalujasi ja pelastaa mielenterveytesi (ja verhoilusi) samalla.

miten estää koiraa puremasta huonekaluja
miten estää koiraa puremasta huonekaluja

Miksi koira puree huonekaluja?

Koirat saattavat purra huonekaluja eri syistä, mm:

  • Hampaiden pureskelu: Pennut ja nuoret koirat saattavat pureskella huonekaluja osana hampaiden pureskeluprosessia. Tämä on samanlaista kuin vauvoilla, jotka pureskelevat esineitä lievittääkseen ienvaivoja.
  • Tylsistyminen tai virikkeiden puute: Koirat, jotka jätetään yksin pitkiksi ajoiksi ilman riittäviä virikkeitä tai leluja, saattavat turvautua huonekalujen pureskeluun viihdyttääkseen itseään.
  • Eroahdistus: Jotkut koirat saattavat ahdistua, kun ne jätetään yksin, mikä johtaa tuhoisaan käyttäytymiseen, kuten huonekalujen puremiseen.
  • Käyttäytymisongelmat: Tietyt rodut tai yksittäiset koirat voivat olla alttiimpia tuhoisalle käyttäytymiselle taustalla olevien käyttäytymisongelmien vuoksi.

On tärkeää tunnistaa koirasi huonekalujen puremiskäyttäytymisen perimmäinen syy, jotta voit puuttua siihen tehokkaasti. Oikeanlaisella koulutuksella, ympäristön hallinnalla ja koiran tarpeiden huomioimisella voit estää tämän käyttäytymisen muuttumisen tavaksi ja suojella samalla sekä huonekalujasi että karvaista ystävääsi.

miten estää koiraa puremasta huonekaluja?

Toki, tässä on joitakin strategioita, joilla estetään koiraa puremasta huonekaluja:

  1. Tarjoa sopivia puruleluja: Varmista, että koirallasi on saatavilla sopivia puruleluja, kuten kumileluja, luita tai maapähkinävoilla tai muilla herkuilla täytettyjä Kongs-leluja. Tämä tyydyttää koiran luonnollisen pureskeluhalun ja estää sitä kääntymästä huonekalujesi puoleen.
  2. Käytä pelotteita: Voit käyttää pelotussuihkeita tai -mattoja, jotka on suunniteltu estämään koiria pureskelemasta huonekaluja. Näissä tuotteissa on kitkerä maku, jonka koirat kokevat epämiellyttäväksi, ja ne voivat auttaa ohjaamaan niiden pureskelukäyttäytymistä uudelleen.
  3. Tee huonekaluista epämiellyttäviä: Huonekalujen peittäminen alumiinifoliolla, kaksipuolisella teipillä tai muovilla voi tehdä pinnoista epämiellyttäviä koirille ja estää niitä pureskelemasta niitä.
  4. Sulje ovet tai rajoita pääsy tietyille alueille: Jos haluat suojella tiettyjä huoneita tai huonekaluja, harkitse ovien sulkemista tai porttien käyttöä koiran pääsyn rajoittamiseksi. Tämä auttaa myös ehkäisemään onnettomuuksia ja pitämään koirasi turvassa.
  5. Kouluta ja vahvista hyvää käytöstä: Jos opetat koirallesi komentoja, kuten ”jätä se” tai ”pudota se”, se voi ymmärtää, mitä saa pureskella ja mitä ei. Positiivinen vahvistaminen, kuten palkitseminen tai kehuminen, voi auttaa vahvistamaan hyvää käytöstä ja rohkaista koiran jatkamaan oikeiden valintojen tekemistä.
  6. Ympäristön hallinta: Häkkikoulutus, kun et ole kotona, tai sopivan tilan tarjoaminen koiralle lepoa varten voi vähentää ahdistusta ja ehkäistä tuhoisaa käyttäytymistä. Se, että koira saa riittävästi liikuntaa, huomiota ja henkistä stimulaatiota, voi myös vähentää tylsistymistä ja ehkäistä huonekalujen puremista.

Toteuttamalla näitä strategioita johdonmukaisesti ja puuttumalla koirasi huonekalujen puremiskäyttäytymisen taustalla oleviin syihin voit tehokkaasti estää koirasi vahingoittamasta huonekalujasi ja edistää terveitä pureskelutottumuksia. Muista, että kärsivällisyys ja johdonmukaisuus ovat avainasemassa, kun kyse on karvaisen ystäväsi kouluttamisesta!

Millä estää koiran merkkailu?

Miten saan koirani lopettamaan huonekalujen pureskelun yksin?

Aloita liikunnalla joka aamu.
Pelaa sydänleikkejä.
Anna niille hyvää pureskeltavaa.
Järjestä niille oma tila.
Harjoittele positiivisen käyttäytymisen palkitsemista.
Harkitse pentusi viemistä päivähoitoon.

Mikä estää koiria puremasta huonekaluja?

On olemassa jopa erilaisia kotikonsteja, joilla voit estää koiraa pureskelemasta huonekaluja. Useimmiten nämä DIY-korjaustoimenpiteet ovat omenaviinietikasta tai sitruunamehusta valmistettuja pelotussuihkeita. Nämä luonnolliset ainesosat eivät vahingoita piskiasi, mutta pitävät sen kaukana huonekaluista, joita olet suihkuttanut näillä seoksilla.

Voiko koiria kouluttaa olemaan pureskelematta huonekaluja?

On helpompaa kouluttaa koiraa jo varhaisesta iästä lähtien pureskelemaan sopivia esineitä, ennen kuin sillä on tapana vahingoittaa huonekaluja, tarjoamalla sopivia puruleluja ja -esineitä. Jos koirasi on alkanut pureskella huonekaluja, sinun on katkaistava tämä tapa ja ohjattava se uudelleen sopiviin pureskeltaviin esineisiin.

Minkä ikäisenä koirat lopettavat huonekalujen pureskelun?

Halu tutkia mielenkiintoisia esineitä ja hampaiden pureskelun aiheuttama epämukavuus motivoivat pentuja pureskelemaan. Ihmisten pikkulasten tavoin pennut käyvät läpi vaiheen, jolloin ne menettävät maitohampaansa ja kokevat kipua aikuisten hampaiden tullessa. Tämä tehostunut pureskeluvaihe päättyy yleensä kuuden kuukauden ikään mennessä.

Mikä saa koiran pureskelemaan huonekaluja?

Koirien kyllästyminen on suuri syy sopimattomaan pureskeluun. Jos et anna koirallesi tarpeeksi tekemistä, se etsii omaa huvia. Ja siihen liittyy usein niiden hampaat. Mutta jos koirasi saa riittävästi leikkiaikaa, koulutusta ja liikuntaa, sen purulelut ovat enemmän kuin riittävät pitämään sen kiireisenä.

Miten koulutan koiranpentuni olemaan tuhoamatta huonekaluja?

Tarjoa puruleluja sekä pelotteina että häiriötekijöinä. Ohjaa lemmikkisi huomio huonekalujen tuhoamisesta tarjoamiesi lelujen tuhoamiseen. Pidä koiraa tarkasti silmällä ja etsi merkittäviä parannuksia käyttäytymisessä. Joillakin lemmikeillä on taipumus menettää kiinnostuksensa leluihinsa nopeasti, joten jatka tarvittaessa uusien lelujen ostamista.