Miten estää koiraa syömästä kiviä?

Pureskeleeko ja syökö uusi koiranpentusi kiviä? Pennut ovat luonnostaan uteliaita, eikä kivien syöminen ole ennenkuulumatonta, mutta käytös voi olla terveysriski. Onneksi pentu on mahdollista kouluttaa lopettamaan kivien syöminen ja keskittämään kaikki ihastuttava pentuenergiansa muualle. Jatka lukemista ja opi, miksi pennut syövät kiviä ja miten se voidaan estää.

miten estää koiraa syömästä kiviä
miten estää koiraa syömästä kiviä

Miksi koirani syö kiviä?

Emme ole varmoja siitä, miksi kiviä on niin houkuttelevaa pureskella tai niellä, mutta se saattaa johtua niiden esi-isistä, sillä luonnonvaraisten kojoottien ja susien tiedetään pureskelevan kiviä. Eläinlääkärit eivät kuitenkaan suosittele, että annat koirasi syödä kiviä, sillä ne voivat rikkoa koiran hampaat ja jäädä kiinni sen suolistoon ja aiheuttaa vakavia terveysongelmia.

Joskus taustalla on jokin terveysongelma, joka saa koirasi syömään kiviä. Se voi olla sairas tai kärsiä kivuista, tai toinen mahdollisuus on, että sillä on fosforin, kalsiumin tai raudan puute. Tai kyse voi olla vain pelkästä tylsyydestä, ja koira tarvitsee lisää virikkeitä ja liikuntaa.

Jos olet siis yrittänyt muuttaa koirasi ruokavaliota, antanut sille enemmän liikuntaa ja huomiota, mutta se pureskelee edelleen kiviä, on aika viedä se eläinlääkärille tarkastukseen, sillä kyseessä voi olla terveysongelma. Jos koirasi vatsa on kova ja kireä, merkit viittaavat siihen, että se on täynnä kiviä, joita se ei pysty poistamaan. Jälleen välttämätön matka eläinlääkäriin!

miten estää koiraa syömästä kiviä?

Koirilla on luontainen halu pureskella ja tutkia ympäristöään, mutta kivien syöminen voi olla niille vaarallista, sillä se voi aiheuttaa suolitukoksia tai muita terveysongelmia. Seuraavassa on muutamia toimenpiteitä, joilla voit estää koiraasi syömästä kiviä:

  • Kouluta koirasi: Koiria on koulutettava, jotta ne oppisivat asianmukaisen käyttäytymisen. Aloita opettamalla koirallesi peruskäskyt, kuten ”jätä se” ja ”pudota se”. Käytä herkkuja ja positiivista vahvistusta palkitsemaan hyvästä käytöksestä.
  • Pidä kivet ulottumattomissa: Helpoin tapa estää koiraasi syömästä kiviä on pitää ne poissa ulottuvilta. Tarkista pihasi säännöllisesti, ettei siellä ole irrallaan olevia kiviä tai pikkukiviä, ja poista ne välittömästi.
  • Tarjoa runsaasti puruleluja: Koirilla on tarve pureskella, joten varmista, että niillä on runsaasti turvallisia puruleluja. Tämä auttaa tyydyttämään niiden pureskelunhalua ja vähentää todennäköisyyttä, että ne kääntyvät kivien puoleen.
  • Valvo koiraasi: Kun koirasi on ulkona, varmista, että valvot sitä ja pidät silmällä sen käyttäytymistä. Jos huomaat, että se on kiinnostunut kivistä, ohjaa sen huomio johonkin muuhun.
  • Harkitse kuonokopan käyttöä: Jos koirasi on sinnikäs kivien syönnin suhteen, harkitse kuonokopan käyttöä, jotta se ei pääse poimimaan kiviä. Käytä kuonokoppaa kuitenkin vain viimeisenä keinona ja varmista, että se istuu kunnolla eikä aiheuta koirallesi epämukavuutta.

Muista, että on tärkeää ryhtyä toimiin, jos huomaat koirasi syövän kiviä. Pitkäaikainen kivien syöminen voi johtaa vakaviin terveysongelmiin, jotka saattavat vaatia eläinlääkärin hoitoa.

Miten estää koiraa nuolemasta haavaa?

Miten saan koirani lopettamaan kivien syömisen?

Vältä alueita, joilla on soraa tai merkittäviä määriä kiviä.
Käytä käyttäytymisen muokkausta.
Varmista, että ravitsemukselliset puutteet on korjattu, ja hoida mahdolliset loisinfektiot.
Tarjoa mahdollisuuksia liikuntaan ja henkiseen stimulaatioon.
Anna koirallesi runsaasti huomiota.

Mitä tapahtuu, jos koira syö kiven?

Pienet kivet saattavat yksinkertaisesti erittyä uudelleen, mutta suuremmat kivet voivat tällöin aiheuttaa koirallesi esimerkiksi vaarallisen suolitukoksen tai tukkia sen ruokatorven. Näissä tapauksissa leikkausta vierasesineen poistamiseksi ei yleensä voida välttää.

Mitä koirille voi suihkuttaa kivien syömisen lopettamiseksi?

Suihkuta kiviä pureskelunestoaineella.
Pahan maun ansiosta koira harvemmin pureskelee ja syö kiviä. Osta pureskelunestosuihketta tai kokeile tehdä itse. Jos haluat tehdä oman suihkeen, yhdistä vesi ja tislattu valkoviinietikka suhteessa 2:1.

Mikä puutos saa koirat syömään kiviä?

Anemia, jossa raudan puute elimistössä aiheuttaa käytettävissä olevien punasolujen määrän vähenemisen elimistössä, voi johtaa siihen, että koirat etsivät ravinteita maaperästä / erityisesti kivistä. Jotkin lääkkeet, kuten prednisoloni, voivat myös aiheuttaa sivuvaikutuksena pica-oireita.