Miten lasketaan kuution tilavuus?

Kuutio on kolmiulotteinen geometrinen muoto, joka muodostuu kuudesta yhteneväisestä neliöstä, jotka on liitetty yhteen reunoistaan. Kuution jokainen sivu on samanpituinen, mikä tekee siitä säännöllisen monitahoisen. Kuution tilavuus mittaa kuution sulkeman tilan määrää, ja se on tärkeä suure monilla matematiikan ja fysiikan aloilla. Tässä artikkelissa selitämme kuinka laskea kuution tilavuus.

kuinka laskea kuution tilavuus?

Kuution tilavuuden laskemiseksi meidän on käytettävä kaavaa:

Tilavuus = pituus × leveys × korkeus

Koska kuutiolla on yhtä suuret sivut, voimme yksinkertaistaa tämän kaavan seuraavasti:

Tilavuus = sivu × sivu × sivu

Tämä kaava edustaa kuution tilavuutta pituuden, leveyden ja korkeuden tulona, jossa kaikki kolme ulottuvuutta ovat yhtä suuret kuin yhden sivun pituus.

Kuution tilavuuden laskemiseksi meidän on tiedettävä sen yhden sivun pituus. Kun meillä on tämä arvo, voimme korvata sen kaavalla ja ratkaista tilavuuden.

Esimerkiksi, jos kuution sivun pituus on 5 yksikköä, voimme laskea sen tilavuuden seuraavasti:

Tilavuus = sivu × sivu × sivu
Tilavuus = 5 × 5 × 5
Tilavuus = 125 kuutioyksikköä

Siksi kuution tilavuus on 125 kuutioyksikköä.

Mikä on kuution tilavuuden kaava?

Kuution tilavuus saadaan kertomalla sen kylki kolme kertaa. Kuution tilavuuskaava voidaan siis antaa seuraavasti: Kuution tilavuus = s3, missä s on kuution sivun pituus.

Johtopäätös:

Kuution tilavuus on tärkeä suure matematiikassa ja fysiikassa, ja se voidaan laskea yksinkertaisella kaavalla. Käyttämällä kaavaa Tilavuus = sivu × sivu × sivu, voimme löytää minkä tahansa kuution tilavuuden sen yhden sivun pituudella. Tätä kaavaa voidaan laajentaa muihin säännöllisiin polyhedreihin käyttämällä niiden vastaavia kaavoja.

Mikä on 3x3x3 kuution tilavuus?

3x3x3 kuution tilavuus on 27, koska sivun pituus 3 on kytketty tilavuuskaavaan V=a^3, jossa ”a” on sivun pituus.

Mikä on 3D-kuution tilavuuden kaava?

Joten saadaksesi selville kuution tai suorakaiteen muotoisen prisman tilavuuden, etsit neliön tai suorakulmion pinta-alan ja kerrot sen sitten pituudella. Mikä tekee kaavasta V=bhl.

Mikä on kuution tilavuus, joka on 9x9x9?

Etsi kuution muotoisen laatikon tilavuus, jonka korkeus on 9 tuumaa. Mikä tämä on? Lopuksi voit päätellä, että 9^ 3 tai 9x9x9 on 729

Mikä on 4x4x4 kuution tilavuus?

64 kuutiometriä
Kuution tilavuus on a3, jossa ’a’ on kuution reuna. Jos kuution yksi reuna on 4 tuumaa, niin kuution tilavuus on 4x4x4=64 kuutiometriä

Mikä on kuution 5x5x5 tilavuus?

Jos sivun pituus on esimerkiksi 5 tuumaa, tilavuusyhtälöä käyttämällä saadaan 53 = 5 x 5 x 5 = 125 tuumaa 3 (kuutiometriä).

Mikä on 1 kuutioyksikön tilavuus?

Kuutioyksikön määritelmä
Yksikkökuution tilavuus, jonka pituus, leveys ja korkeus ovat kukin 1 yksikkö, on 1 kuutioyksikkö. Kuutioyksiköiden symboli voidaan antaa yksikkönä3. Esimerkiksi ’kuutiosenttimetri’ voidaan esittää cm3:nä.
More about Mikä!

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.