Miten luottokortti toimii? – Aloittelijan opas

Kun sinun on tehtävä ostoksia tai maksettava laskuja, luottokortit voivat tarjota sekä mukavuutta että mahdollisuuden säästää rahaa, jos saat osan käyttämästäsi summasta takaisin palkintoina. Samalla voit myös käyttää luottokortteja luottohistorian kartuttamiseen terveiden taloustottumusten avulla.

Vaikka luottokortit ja pankkikortit saattavat näyttää samankaltaisilta, ne toimivat hyvin eri tavoin.

Miten luottokortti toimii
luottokortin työprosessi

Mikä on luottokortti?

Luottokortti on fyysinen kortti, jolla voi tehdä ostoksia, maksaa laskuja tai kortista riippuen nostaa käteistä. Luottokortti on yksinkertaisimmillaan eräänlainen lyhytaikainen laina.

Kun avaat luottokorttitilin, luottokorttiyhtiö antaa sinulle tietyn luottorajan. Tämä on lähinnä rahamäärä, jonka luottokorttiyhtiö antaa sinun käyttää ostosten tekemiseen tai laskujen maksamiseen. Käytettävissä oleva luottorajasi pienenee sitä mukaa, kun veloitat kortilta asioita. Maksat sitten luottorajasta käyttämäsi summan takaisin luottokorttiyhtiölle.

miten luottokortti toimii?

luottokortti toimii kuten laina, mutta sen sijaan, että saisit rahaa etukäteen, saat kortille määrätyn luottorajan. kortin myöntävä viranomainen asettaa luottorajan sille määrälle, jonka voit käyttää, ennen kuin sinun on maksettava tietty summa takaisin lainanantajalle kuukauden lopussa.

luottokortteihin liittyy tiettyjä etuja.

 • voit käyttää luottokorttia suurten ostosten tekemiseen, jotka voidaan maksaa takaisin pienemmissä erissä tietyn ajan kuluessa.
 • Luottokortti on suhteellisen turvallisempi kantaa mukana kuin käteinen, ja se hyväksytään useimmiten kaikkialla.
 • luottokortin omistaminen voi auttaa luomaan hyvät luottotiedot.
 • Jos sinulla on hyvät luottotiedot, voit saada lisää käteispalautuksia, alhaisemmat korot ja monia muita jännittäviä tarjouksia.

Vaikka luottokortilla on hyvät puolensa, on myös tiettyjä merkkejä, joita sinun on syytä varoa.

 • Jos et ole varovainen rahankäytön suhteen, sinulle saattaa kertyä paljon velkaa, jota voi olla vaikea maksaa takaisin.
 • saatat antaa periksi impulsiivisille ostoksille tietäen, että sinulla on aina rahaa tuhlattavaksi.
 • jos et maksa kuukausittaisia maksuja, et saa mitään etuuksia, ja tämä voi vaikuttaa myös CIBIL-pisteytykseesi.
 • Kuukausittaiset korot voivat pitkän ajan kuluessa kasvaa suureksi velkamääräksi.

Miksi luottokortti on hyödyllinen?

Menojen hajauttaminen

Luottokortti voi auttaa sinua hoitamaan isompia hankintoja, kuten lomamatkoja, televisiota tai kodin parannuksia, sillä sen avulla voit jakaa ja vaihdella lyhennyksiä ajallisesti.

Odottamattomien kulujen hoitaminen

Jos kattila hajoaa tai auto on korjattava, luottokortti voi auttaa kattamaan nämä odottamattomat kustannukset hätätilanteessa. Voit sitten kattaa kustannukset ja maksaa velkasi takaisin ajan myötä.

Ostosten suojaaminen

Useimmat yli 100 punnan ja enintään 30 000 punnan luottokorttiostokset kuuluvat Consumer Credit Act -lain 75 pykälän piiriin.

Olemassa olevien velkojen hallinta

Joillakin ihmisillä nykyisten luottokorttivelkojen siirtäminen uuden palveluntarjoajan kortille voi säästää korkomaksuissa, joten voit maksaa velkasi takaisin nopeammin.

luottokorttityypit

 • Palkintoluottokortit
 • Cash back -luottokortit
 • Matkaluottokortit
 • Yritysluottokortit
 • Opiskelijoiden luottokortit
 • Vakuudelliset luottokortit
 • Yhteisen tuotemerkin luottokortit
 • Kaupan luottokortit

miten minun pitäisi hakea luottokorttia?

voit hakea luottokorttia täyttämällä hakemuslomakkeen joko verkossa tai paperilla. myös tässä voi olla apuna rahoitusalan edustajia. hakemuksessa on mainittava myös taloudelliseen taustaan liittyvät tiedot, kuten kotitalouden vuositulot, kuukausittaiset menot jne.
luottokorttihakemuksen hyväksymisaika riippuu hakuprosessista ja haetun luottokortin tyypistä. ennen kortin hakemista kannattaa tehdä tutkimusta. vertaile etuja, maksuja, korkoja ja yleisiä ehtoja ennen hakemuksen täyttämistä.
kun luottokorttihakemuksesi on hyväksytty, luotonantaja asettaa luottokortin limiitin ja tarjoaa korkoa kuukausittaisille maksuerille. kun olet saanut luottokortin, sinun on aktivoitava se, ennen kuin voit alkaa käyttää sitä.

Miten maksat luottokortilla?

Voit maksaa ostoksesi vähittäiskaupassa, olipa kyseessä ravintola, supermarket tai ostoskeskus, esittämällä korttisi laskutuskassalla. Tiskillä oleva henkilö pyyhkäisee korttisi koneeseen ja pyytää sinua syöttämään PIN-koodisi (salainen koodi, jonka vain sinä tiedät).

Kuinka monta erilaista luottokorttia on olemassa finland?

Suomessa on saatavilla useita erilaisia luottokortteja finland. Joitakin yleisimpiä luottokorttiluokkia, joista voit valita, ovat muun muassa seuraavat.

 • Perusluottokortit
 • Vakuudelliset luottokortit
 • Palkkioluottokortit
 • Cashback-luottokortit
 • Matkaluottokortit
 • Yhteisen tuotemerkin luottokortit
 • Yritysluottokortit

Miten luottokortti auttaa sinua rakentamaan parempaa luottoa?

Oikein käytettynä luottokortit auttavat sinua rakentamaan luottohistoriaa terveiden taloustottumusten avulla. Kun saldot maksetaan kuukausittain pois, luotat itsellesi hyvän luottoriskin maineen. Tämä parantaa luottopisteitäsi, minkä ansiosta voit saada lainaa ottaessasi edullisempia lainoja ja luottokortteja sekä yleensä parempia rahoitusehtoja.

Kannattaako ottaa luottokorttia?

Lue lisää tästä

Mitkä ovat luotto- ja pankkikorttien tärkeimmät erot?

Kun käytät luottokorttia, lainaat rahaa ostosten tekemiseen. Saldolle, jota ei makseta takaisin laskutuskuukauden aikana, kertyy korkoa, joka on maksettava. Pankkikortit on yhdistetty pankkitiliin. Kun teet ostoksen pankkikortilla, rahat vähennetään automaattisesti pankkitililtäsi heti, kun maksutapahtuma on käsitelty.

kuinka paljon voin lainata luottokortilla?

Kokonaismäärää, jonka voit lainata kortilla, kutsutaan luottorajaksi.
Tämä raja määräytyy luottotietojesi ja henkilökohtaisten olosuhteidesi perusteella korttia hakiessasi.

Miten luottokortilla maksaminen toimii?

Kun ostat tavaroita tai palveluita luottokortilla, ostosumma vähennetään käytettävissä olevasta saldostasi. Kun taas maksat luottokorttitilillesi maksun, sinulla on enemmän käytettävissä olevaa luottoa, jota voit käyttää tuleviin ostoksiin.

Maksanko luottokorttini kokonaisuudessaan joka kuukausi?

Luottokorttisaldo kannattaa maksaa kokonaan pois aina, kun se on mahdollista. Kuukausittainen luottokorttisaldo voi maksaa korkoja ja nostaa luotonkäyttöastetta, joka on yksi luottopisteytyksen laskennassa käytettävä tekijä.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.