Miten puhdistaa koiran korvat? – Puhdistusohjeet

Lemmikinomistajina tiedämme, että koiriemme korvien pitäminen puhtaana on tärkeä osa niiden hoitoa. Korvien puhdistaminen voi kuitenkin olla haastavaa, jos koiramme eivät ole tottuneet hyväksymään korvien puhdistamista tai jos se ei tunnu meistä mukavalta.

Joillakin koirilla on luonnostaan terveet ja puhtaat korvat, eikä niiden korvia tarvitse puhdistaa juuri koskaan, kun taas toiset koirat tarvitsevat säännöllisen korvien puhdistuksen estääkseen korvatulehduksia aiheuttavan lian kertymisen. Koiraroduilla, joilla on pitkät roikkuvat korvat, kuten basset-koirilla ja cockerspanielilla, on suurin riski saada korvatulehduksia, mutta kaikki rodut voivat saada niitä.

miten puhdistaa koiran korvat
miten puhdistaa koiran korvat

Koirasi korvien terveyden tarkistaminen on asia, joka sinun tulisi tehdä säännöllisesti. Koirasi saattaa nauttia siitä, että hänen korviaan hierotaan, kun ne ovat terveet, mutta jos se vetäytyy pois, ne voivat olla kipeät. Voit siis alkaa arvioida niiden kuntoa hieromalla koiran korvia varovasti.

Mikä on koiran korvien puhdistamisen merkitys?

Sinä ja koirasi ette välttämättä nauti sen korvien puhdistamisesta, mutta sinun on tehtävä se seuraavista syistä:

  • Ehkäise infektioita: Lika ja vaha koiran korvissa voivat tarjota ravintoa tauteja aiheuttaville bakteereille. Ylimääräinen vaha vaikeuttaa myös lääkkeiden pääsyä korvaan.
  • Poista kosteus: Koiran korvien puhdistaminen auttaa poistamaan ylimääräisen veden tai kosteuden, joka on saattanut joutua korvaan koiran uidessa tai kylvyssä.
  • Hankkiudu eroon rikkaruohoista: Rikkaruohot ja muu orgaaninen aines voivat jäädä koiran korviin leikkiessään. Tutki korvat viikoittain ja vedä ne pois.
  • Pidä koirasi mukavana: Kun pidät koirasi korvat puhtaina, koirasi ei ainoastaan pysy terveenä, vaan se myös tuntee olonsa raikkaaksi ja mukavaksi.

Miten puhdistaa koiran korvat?

Koiran korvien puhdistamisen vaiheet

Seuraavassa on muutamia ohjeita ja vinkkejä koiran korvien puhdistamiseen.

Kerää työkalut. Jos koirasi ei pidä siitä, että häntä pidetään sylissä tai hoidetaan, tästä voi tulla sotkuista. Varustaudu pyyhkeillä ja oikeanlaisilla vaatteilla, ja pidä puuvillapallot tai sideharsotyynyt ja korvanpesuliuos valmiina. Saatat tarvita myös pinsettejä, jos koirasi korvaläpän sisäpuoli on hyvin karvainen.

Älä koskaan käytä pumpulipuikkoja koiran korvien puhdistamiseen. Ne voivat aiheuttaa vakavia vammoja koiran korvakäytävään ja vaikeuttaa vahan tai lian poistamista entisestään.

Aloita hoitotoimenpiteistä. Koirat, joilla on erittäin karvaiset korvat, tulisi leikata ennen puhdistusta. Poista mattokarvat ja puhdista karvoitus korvakäytävän ja korvaläpän ympäriltä. Jos myös korvakäytävä on karvainen, voit nyppiä muutaman karvan kerrallaan, jotta ilmavirtausta saadaan lisättyä.

Pidätä koiraa. Jos koirasi on tarpeeksi pieni, laita se pöydälle ja kiedo käsivarsi sen ympärille. Muussa tapauksessa laita koira makuulle ja nouse polvillesi ja kumarru koiran päälle, jotta se ei pääse yrittämään ylös. Saatat joutua käyttämään lempeää kyynärvartta lähellä leukaa ja tarttumaan alimman etujalan ylempään kyynärpäähän hillitäksesi koiran tehokkaasti.

Levitä korvanpesuliuosta. Käytä koiran korvaläppää suppilona ja täytä sisäkorva korvanpesuliuoksella. Varmista, ettet työnnä pullon kärkeä suoraan korvaan. Käytä niin paljon korvanpesuliuosta, että neste alkaa valua ulos.

Hiero korvia. Pidä kiinni korvaläpistä ja hiero korvan pohjaa noin 20-30 sekunnin ajan. Näin korvanpesuaine hajottaa vahan ja muut roskat koiran korvan sisältä.

Pyyhi roskat pois. Kun olet hieronut koiran korvia, poista mahdolliset roskat pumpulipallolla tai sideharsotyynyllä korvaläpän sisäpuolelta ja korvakäytävän yläosasta.

Anna koiran ravistella. Koirasi haluaa varmasti ravistella päätään tämän prosessin aikana, ja nyt on aika antaa sen ravistella. Tämä auttaa saamaan jäljelle jääneen korvapesun ja mahdolliset ylimääräiset roskat pois sisäkanavasta. Tartu kiinni korvaläpästä ja puhdista se uudelleen pumpulipallolla tai sideharsotyynyllä. Älä koskaan tunkeudu koiran korvaan pidemmälle kuin sormesi yltää.

Anna koirallesi herkkua. Olet jo puolivälissä! Palkitse lemmikkisi herkulla ja toista prosessi toisella puolella. Tarjoa toinen herkku, kun olet valmis.

Mitä tarvikkeita voin käyttää koiran korvien puhdistamiseen?

Kultainen noutaja eläinlääkärillä korvien tarkastuksessa Koiran korvien asianmukainen puhdistaminen alkaa oikeiden tarvikkeiden keräämisellä. Tarvitset seuraavat tarvikkeet:

  • Korvien puhdistusaine: Etsi eläinlääkärin suosittelemaa kaupallista puhdistusliuosta. Vältä alkoholia tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita, jotka voivat ärsyttää koiran herkkiä korvia, varoittaa The Spruce Pets. Jos et ole varma, voiko jotain puhdistusainetta käyttää koirallesi, kysy eläinlääkäriltä tai koiranhoitajalta: ”Millä voin puhdistaa koirani korvat?”.
  • Vattupallot tai -tyynyt: Pumpulipuikkoja voidaan käyttää myös ulkokorvan harjanteiden puhdistamiseen, mutta niitä ei saa koskaan työntää korvakäytävään. Näin tehdessäsi voit aiheuttaa pysyvän kuulovaurion.
  • Pinsetit: Nämä on hyvä pitää käsillä, jos koirallasi on paljon karvoja korvissa.
  • Pyyhe: Tätä suositellaan mahdollisten sotkujen hillitsemiseksi, varsinkin jos koirasi ravistelee päätään, kun jotain joutuu sen korviin.
  • Herkkuja Haluat palkita pentusi, kun kaikki on tehty.

Miten estää koiraa puremasta huonekaluja?

Millä voin puhdistaa koirani korvat kotona?

Käytä reseptivapaata korvien puhdistusainetta tai normaalia suolaliuosta. Huuhtelu voidaan tehdä stressaamatta koiraa. Pidä korvalehteä pystyssä ja täytä korvakäytävä puhdistusliuoksella. Voit täyttää kanavan puristamalla pulloa suoraan kanavaan noin 5 sekunnin ajan.

Miten puhdistan roskat pois koirani korvasta?

Puhdista korvat kallistamalla koiran päätä alaspäin toisella kädellä ja ruiskuttamalla eläinlääkärin suosittelemaa hellävaraista puhdistusainetta korvaan ja täyttämällä korvakäytävä. Pidä korva suljettuna ja hiero sitä kunnolla, jolloin puhdistusaine todella roiskuu korvaan. Tämä pehmentää korvan sisällä olevan roskan.

Millä on turvallista puhdistaa koiran korvat?

On käytettävä asianmukaista eläinlääkärin puhdistusainetta. Niitä voi ostaa tiskiltä, ja ne ovat kustannustehokas vaihtoehto eläinkaupoista ostetuille tuotteille. Korvapuhdistusaineen tulisi liuottaa ja poistaa roskat korvakäytävästä, tasapainottaa korvakäytävän pH-tasapaino ja kuivua nopeasti.

Onko kookosöljy hyvä koiran korvien puhdistukseen?

Lemmikit ovat alttiita bakteerien, hiivan ja korvapunkkien aiheuttamille korvatulehduksille. Levitä lemmikkisi korviin päivittäin muutama tippa kookosöljyä lievittääksesi kutinaa, selvittääksesi tulehduksen, tappaaksesi punkit ja pitämään lemmikkisi korvat puhtaina ja terveinä.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.