miten rauhoittaa stressaantunut koira?

Minulla oli hiljattain asiakkaita, joilla oli hyvin stressaantunut koira. Oli niin monia tilanteita, jotka saivat koiran ahdistumaan. Se haukkui aina, kun vieraat saapuivat, eikä lopettanut ennen kuin he lähtivät. Kävelylenkeillä se kävi kimppuun koirien ja tuntemattomien kanssa ja napsahti. Se haukkui ja ulvoi aina, kun se jätettiin yksin. Tiesin, että he tarvitsivat apua nopeasti, joten kävimme läpi joitakin rauhoitustekniikoita ja joitakin lääkkeitä, joita he voisivat käyttää heti.

miten rauhoittaa stressaantunut koira
miten rauhoittaa stressaantunut koira?

Kun tapasin perheen seuraavalla viikolla, huomasin tyytyväisenä, että koira voi paljon paremmin. Kävelylenkillä haukkuminen ja keuhkoilu olivat lähes loppuneet, vieraiden haukkuminen ei kestänyt enää yhtä kauan, ja koira oli rauhallisempi, kun se jätettiin yksin. He ovat ehdottomasti oikealla tiellä rauhoittaakseen stressaantuneen koiransa.

Rauhoittavien keinojen ja harjoittelun avulla sinäkin voit lievittää koirasi stressiä.

Mitkä ovat joitakin koirien stressin indikaattoreita?

Koirilla on useita stressin indikaattoreita, kuten mm:

  • Liiallinen haukkuminen tai vinkuminen
  • Käveleminen tai levottomuus
  • liiallinen hinkuminen tai kuolaaminen
  • Vapina tai vapina
  • Tuhoisa käyttäytyminen, kuten pureskelu tai kaivaminen.
  • Ruokahaluttomuus tai ylensyönti
  • Välttelevä tai piilotteleva käyttäytyminen
  • Aggressiivisuus tai napsiminen
  • Liiallinen nuoleminen tai hoitaminen
  • Muutokset unirytmissä.

On tärkeää tunnistaa nämä merkit ja hakea apua eläinlääkäriltä tai käyttäytymistieteilijältä, jos koirasi käyttäytyy säännöllisesti.

Miten voin auttaa koiraani käsittelemään stressitilanteita?

Jotta voit erottaa stressimerkit normaalista käyttäytymisestä, sinun on tunnettava koirasi tavanomainen käytös. Silloin voit sanoa, nuoleeko se huuliaan, koska se on ahdistunut vai koska se haluaa herkkua.

Kun koira on rentoutunut, sillä on puoliksi pystyt tai eteenpäin suunnatut korvat, pehmeä suu ja pyöreät silmät. Se jakaa painonsa tasaisesti kaikille neljälle tassulleen. Normaalin käyttäytymisen erottaminen stressin merkeistä auttaa sinua purkamaan epämiellyttävän tilanteen nopeasti ja tehokkaasti.

”Jos koirasi on stressaantunut, poista se ensin stressitekijästä.”

Jos koirasi on stressaantunut, poista se ensin stressitekijästä. Etsi sille rauhallinen paikka, jossa se voi rauhoittua. Vastusta tarvetta lohduttaa sitä liikaa. Jos haluat hemmotella sitä silittelyllä tai herkuilla, laita se ansaitsemaan ne ensin suorittamalla jokin tehtävä (esim. istuminen). Rutiinikomentoihin vastaaminen häiritsee koiraa ja antaa hänelle tunteen normaaliudesta. On hämmästyttävää, miten lohduttavaa istuma, alas ja kantapää voivat olla huolestuneelle koiralle.

Jos koirasi on jatkuvasti stressaantunut, ota yhteys eläinlääkäriin. Kun olet varmistanut, että koirasi käytöksellä ei ole lääketieteellisiä syitä, eläinlääkäri voi ohjata sinut kouluttajalle tai eläinlääkärin käyttäytymisasiantuntijalle arvioimaan stressiin liittyviä ongelmia. Hän voi myös määrätä tarvittaessa ahdistusta vähentäviä lääkkeitä.

Kuten ihmisillä, liikunta voi olla hyvä stressin vähentäjä. Fyysiset aktiviteetit, kuten kävely tai noutoleikki, auttavat sekä sinua että koiraasi purkamaan jännitystä. On myös hyvä tarjota koirallesi turvallinen paikka kotona, jossa se voi paeta ahdistavia tilanteita. Kaikki nauttivat rauhallisesta vetäytymispaikasta.

Ja lopuksi muista, että stressi ei aina ole pahasta. Pelko on stressiin liittyvä tunne, joka saa meidät välttämään mahdollisesti vaarallisia tilanteita. Stressi voi siis itse asiassa olla suojelija. Stressi on kuitenkin osa meidän ja koiriemme jokapäiväistä elämää, joten meidän on opittava, miten sitä voi parhaiten käsitellä.

kuinka nopeasti parafiiniöljy vaikuttaa koiralla?

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta miten rauhoittaa stressaantunut koira

Mitkä ovat stressin merkkejä koirilla?

Yleisiä stressin merkkejä koirilla ovat mm:
Haukkuminen tai ulvominen, kun omistaja ei ole kotona. Hinkuminen ja käveleminen (vaikka ei olisikaan kuuma) Vapina. Juokseminen karkuun ja/tai kyyristyminen talon nurkkaan.

Miten voin lievittää koirani stressiä?

Kuten ihmisillä, liikunta voi olla hyvä stressin vähentäjä. Fyysiset aktiviteetit, kuten kävely tai noutoleikki, auttavat sekä sinua että koiraasi purkamaan jännitystä. On myös hyvä tarjota koirallesi turvallinen paikka kotona, jossa se voi paeta ahdistavia tilanteita. Kaikki nauttivat rauhallisesta vetäytymispaikasta.

Kuinka kauan koiran stressi kestää?

Kysy eläinlääkäriltäsi stressilääkkeistä.
Lääkkeiden vaikutus ahdistuneisuuteen kestää usein useista viikoista kuukausiin, ja ne vaativat usein säätöjä ja säännöllisiä verikokeita. Koirien ahdistuneisuuden vähimmäishoito kestää yleensä keskimäärin 4-6 kuukautta, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää vuosia.

Mitkä ovat kriittisiä merkkejä koirien stressistä?

Stressin merkkejä ovat esimerkiksi valasilmäisyys (kun koira paljastaa silmiensä valkuaiset), korvat kireällä, häntä kireällä, kohonnut karvapeite, huulten nuoleminen, haukottelu ja haukkuminen. Koira saattaa myös välttää katsekontaktia tai katsoa muualle.