Miten saada opiskelijakortti? – 2023

Etsit miten saada opiskelijakortti joten älä huoli, opastan sinua, että prosessi on helppoa, joten aloitetaanpa

miten saada opiskelijakortti
opiskelijakortti

Saadaksesi opiskelijakortin Suomessa sinun on noudatettava seuraavia ohjeita:

  • Ilmoittaudu suomalaiseen oppilaitokseen: Opiskelijakortin saaminen edellyttää, että olet kirjoilla suomalaisessa oppilaitoksessa, kuten yliopistossa tai korkeakoulussa.
  • Liity opiskelijakuntaan: Kun olet kirjoittautunut oppilaitokseen, sinun on liityttävä vastaavaan opiskelijakuntaan. Jokaisella oppilaitoksella on oma opiskelijakuntansa, joka edustaa opiskelijoita eri asioissa.
  • Anna tarvittavat tiedot: Kun olet liittynyt opiskelijakuntaan, sinun on annettava joitakin henkilökohtaisia tietoja, kuten nimesi, syntymäaikasi ja yhteystietosi.
  • Maksa jäsenmaksu: Sinun on myös maksettava jäsenmaksu opiskelijakunnalle. Maksu vaihtelee oppilaitoksesta riippuen, mutta on yleensä noin 100 euroa vuodessa.
  • Vastaanota opiskelijakorttisi: Kun olet antanut kaikki tarvittavat tiedot ja maksanut jäsenmaksun, saat opiskelijakorttisi. Kortilla voit saada useita alennuksia, kuten alennettuja hintoja julkisista liikennevälineistä ja erilaisista palveluista.

On tärkeää huomata, että prosessi voi vaihdella hieman oppilaitoksesta ja opiskelijakunnasta riippuen.

Opiskelijakorttietu

Suomessa opiskelijat voivat saada monia etuja opiskelijakortillaan. Joitakin näistä eduista ovat mm:

  • Alennukset julkisissa liikennevälineissä, kuten busseissa, junissa ja raitiovaunuissa.
  • Alennetut hinnat museoissa, elokuvateattereissa, teattereissa ja muissa kulttuuritapahtumissa.
  • Alennukset oppikirjoista, paperitavaroista ja muista koulutarvikkeista.
  • Pääsy opiskelijahintaisiin aterioihin yliopiston kahviloissa ja ravintoloissa.
  • Alennukset kuntosali- ja muista urheilutiloista.

Näiden etuuksien saaminen edellyttää, että olet rekisteröitynyt suomalaisen yliopiston tai korkeakoulun opiskelijaksi ja sinulla on oppilaitoksesi tai Suomen ylioppilaskunnan myöntämä voimassa oleva opiskelijakortti.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta miten saada opiskelijakortti

Kuka voi saada opiskelijakortin Suomessa?

Opiskelijakortin voi saada opiskelija, joka on kirjoilla suomalaisessa yliopistossa tai korkeakoulussa. Lisäksi myös vaihto-opiskelijat, jotka opiskelevat Suomessa vähintään kolme kuukautta, voivat olla oikeutettuja korttiin.

Miten saan opiskelijakortin Suomessa?

Useimmat yliopistot ja korkeakoulut myöntävät opiskelijakortin kirjoilla oleville opiskelijoilleen. Kortin saamiseksi sinun on yleensä toimitettava passikuva ja maksettava pieni maksu.

Mitä etuja opiskelijakorttiin liittyy Suomessa?

Opiskelijakortilla saa Suomessa monenlaisia etuja, kuten alennuksia julkisesta liikenteestä, kulttuuritapahtumista, oppikirjoista ja koulutarvikkeista, aterioista yliopistojen kahviloissa ja ravintoloissa sekä kuntosalijäsenyydestä.

Voinko käyttää opiskelijakorttiani henkilöllisyystodistuksena?

Vaikka opiskelijakortit hyväksytään Suomessa laajalti henkilöllisyystarkoituksiin, niitä ei pidetä virallisina henkilöllisyystodistuksina. On suositeltavaa, että sinulla on mukanasi myös voimassa oleva valtion myöntämä henkilötodistus.

Voinko käyttää opiskelijakorttiani Suomen ulkopuolella?

Jotkin yritykset Suomen ulkopuolella saattavat tunnustaa ja hyväksyä suomalaiset opiskelijakortit alennuksia tai muita etuja varten, mutta tämä ei ole taattua. On aina parasta tarkistaa yrityksestä etukäteen, hyväksyvätkö ne ulkomaiset opiskelijakortit.