Mitkä euroopan valtiot sijaitsevat 0 pituuspiirillä?

Se on tärkeä maantieteellinen koordinaatti, jota käytetään sijainnin määrittämiseen maapallon pinnalla. Päämeridiaani, joka on asetettu 0 pituusasteeseen, toimii vertailupisteenä pituuspiirin mittaamisessa. Tässä artikkelissa tarkastelemme Euroopan maita, jotka sijaitsevat 0 pituuspiirillä, ja kuljemme mantereita idästä länteen päämeridiaanin suuntaisesti.

mitkä euroopan valtiot sijaitsevat 0 pituuspiirillä

Yhdistynyt kuningaskunta:

Neljästä maasta – Englannista, Skotlannista, Walesista ja Pohjois-Irlannista – koostuva Yhdistynyt kuningaskunta on ensimmäinen Euroopan maa, johon törmätään, kun kuljetaan päämeridiaanista itään. Lontoon Greenwichissä sijaitseva kuninkaallinen observatorio on maailmanlaajuisesti tunnustettu päämeridiaanin sijaintipaikka, jonne on virallisesti merkitty 0 pituusastetta. Näin ollen Englannin itäosa, mukaan lukien pääkaupunki Lontoo, sijaitsee päämeridiaanin varrella.

Ranska:

Kun siirrymme edelleen itään päämeridiaanista, seuraava kohtaamamme Euroopan maa on Ranska. Ranskan itäosa, mukaan lukien Pariisin kaupunki, sijaitsee 0 pituusastetta pitkin. Päämeridiaani kulkee Pariisin itäisen laitakaupungin läpi, lähellä Saint-Denisin basilikaa, joka on merkittävä historiallinen ja kulttuurinen maamerkki Ranskassa.

Espanja:

Jatkamme matkaamme päämeridiaanilla ja saavumme Espanjaan. Espanjan itäosa, mukaan lukien Barcelonan ja Valencian kaupungit, sijaitsee 0 pituusasteella. Päämeridiaani kulkee Espanjan itärannikon halki ja leikkaa Välimeren.

Andorra:

Andorra, pieni sisämaavaltio Pyreneiden vuoristossa Ranskan ja Espanjan välissä, sijaitsee myös päämeridiaanin varrella. Vaikka Andorra on pieni maa, sen itäosa sijaitsee 0 pituusasteella, joten se on yksi päämeridiaanin varrella sijaitsevista Euroopan maista.

Guineanlahti:

Kun siirrymme Andorrasta itään, päämeridiaani kulkee Guineanlahden läpi, joka on suuri syvennys Länsi-Afrikan rannikolla. Vaikka Guineanlahti ei olekaan maa, se on tärkeä maantieteellinen piirre päämeridiaanin varrella ja toimii merenkulun vertailupisteenä.

Johtopäätökset:

Päätelmänä voidaan todeta, että päämeridiaani, joka on asetettu 0 pituusasteeseen, kulkee useiden Euroopan maiden, kuten Yhdistyneen kuningaskunnan, Ranskan, Espanjan ja Andorran, kautta. On syytä huomata, että päämeridiaanin tarkka sijainti voi vaihdella yleissopimusten ja kartoitusstandardien mukaan. Päämeridiaanin varrella sijaitsevien maiden ja maantieteellisten piirteiden ymmärtäminen voi kuitenkin antaa tietoa maailman maantieteellisistä koordinaateista ja auttaa meitä ymmärtämään paremmin planeettamme maantiedettä.

mitkä euroopan valtiot sijaitsevat 0-pituuspiirillä?

Historiallinen Greenwichin pituuspiiri kulkee Englannin lisäksi Euroopan Ranskan ja Espanjan, Afrikan Algerian, Malin, Burkina Fason, Togon ja Ghanan sekä Etelämantereen etelänavan kautta.

Mitkä Euroopan maat sijaitsevat 0 pituusasteen linjalla?

Se kulkee noin 102,5 metriä (noin 336 jalkaa) eli 0°0′5,3″ Airyn pituuspiiristä itään. Historiallinen Greenwichin pituuspiiri kulkee Englannin lisäksi myös Euroopan Ranskan ja Espanjan, Afrikan Algerian, Malin, Burkina Fason, Togon ja Ghanan sekä Etelämantereen etelänavan kautta.

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.