mitkä suomen naapurimaista eivät kuulu euroopan unioniin

Suomen on kolme naapurimaista, jotka eivät ole Euroopan unionin jäseniä:

  • Venäjä
  • Norja
  • Valko-Venäjä

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat molemmat Itsenäisten valtioiden yhteisön (IVY) jäseniä, kun taas Norja on Euroopan vapaakauppaliiton (EFTA) ja Euroopan talousalueen (ETA) jäsen. Vaikka kaikki kolme maata eivät ole EU:n jäseniä, niillä on tärkeät taloudelliset, poliittiset ja kulttuuriset siteet Suomeen.

Keitä ovat Suomen naapurit?

Suomella on yhteinen raja kolmen naapurinsa, Norjan, Ruotsin ja Venäjän, kanssa.

Eikö Suomi kuulu EU:hun?

Suomi. EU:n jäsenmaa vuodesta 1995, euroalueen jäsen vuodesta 1999, Schengen-alueen jäsen vuodesta 2001 ja lisätietoja Suomen osallistumisesta EU:hun.

Ovatko Suomi ja Venäjä naapureita?

Suomi – jolla on 1 300 kilometrin (800 mailin) pitkä yhteinen raja Venäjän kanssa ja joka vaatii viisumin – ilmoitti myös rajanylitystä yrittävien ihmisten määrän kasvusta osittaisen liikekannallepanon jälkeen.

Onko Suomi EU:n ja Naton jäsen?

Suomi on yksi kuudesta Euroopan unionin jäsenestä, jotka eivät ole Naton jäseniä. Suomella on ollut viralliset suhteet Natoon vuodesta 1994, jolloin se liittyi rauhankumppanuusohjelmaan. Maa ylläpitää myönteisiä suhteita järjestöön.

Onko Ruotsi Suomi EU:n jäsen?

EU-maat ovat: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro.

Mikä on Venäjän ja Suomen rajaviivan nimi?

Muotkavaarasta tuli jälleen kolmoispiste vuonna 1944, kun Suomi luovutti Moskovan välirauhassa Petsamon Neuvostoliitolle. Raja muuttui edelleen vuonna 1947, kun Suomi myi Jäniskosken alueen Neuvostoliitolle.

mitkä maat eivät kuulu euroopan unioniin

Website | + posts

Abhi Patel on lahjakas kirjoittaja, jolla on suuri intohimo jakaa tarkkaa ja hyvin tutkittua tietoa laajalle yleisölle. Abhi on suorittanut markkinoinnin tutkinnon arvostetussa Helsingin yliopistossa, ja hänellä on vahva akateeminen tausta, joka täydentää hänen kirjallista osaamistaan.

Hänen ensisijaisena tavoitteenaan on tarjota lukijoille luotettavaa ja ajantasaista tietoa eri aiheista, kuten tiedosta, teknologiasta ja faktoista. Tekemällä perusteellista tutkimusta Abhi varmistaa, että heidän tuottamansa sisältö on luotettavaa ja oivaltavaa. Abhi Patel on aidosti sitoutunut toimittamaan täsmällistä tietoa, ja hän pyrkii kouluttamaan ja sitouttamaan lukijoita, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän tietämykseensä ja ymmärrykseensä.