Näkeekö pankki tilitapahtumat

Pankin kassanhoitajilla on pääsy pankki tilitapahtumat, joten he näkevät, missä olet käynyt ostoksilla ja kuinka paljon olet käyttänyt rahaa. He eivät kuitenkaan näe, mihin käytit rahasi.

Voivatko pankit nähdä pankki tilitapahtumat?

Pankit ja luotto-osuuskunnat haluavat saada tietoa taloudellisesta menneisyydestäsi ennen kuin ne avaavat tilin kanssasi. Ne tekevät tämän tekemällä sinusta pankkihistoriaraportin. Luottotietojen tarkistuksen tavoin tässä raportissa tuodaan esiin kuluttajan rahoituskäyttäytyminen, mutta luottokorttien sijasta pankkitilien osalta.

Voiko kukaan tietää pankki tapahtumahistoriani?

Voiko kuka tahansa tarkistaa pankkitiliotteeni? Ei. Pankit eivät luovuta pankkitiliotetta koskevia tietoja tuntemattomille kolmansille osapuolille ilman suostumustasi, ellet anna tilinumeroasi.

Kuinka kauan pankit säilyttävät tietoja tilitapahtumista?

Pankkien on säilytettävä tiedot kaikista yli 100 euron talletuksista vähintään viiden vuoden ajan. Pankit voivat halutessaan säilyttää näitä tietoja pidempään.

Voivatko pankin työntekijät nähdä tapahtumasi?

Pankin kassanhoitajat näkevät vain maksutapahtumiesi summat ja ostopaikkasi, joten he eivät näe, mitä ostat. Kauppiaan nimi voi kuitenkin paljastaa, mitä olet ostanut.

Voiko pankkitapahtumia piilottaa?

Ei, et voi. Kaikki luottokortilla tekemäsi ostokset näkyvät kyseisen kuukauden tiliotteessa. Turvallisuus on tärkein syy tähän – jos voisit piilottaa luottokorttiostokset, luottokorttipetoksia olisi paljon helpompi salata.

Voinko poistaa pankkitapahtumahistoriani?

Lyhyt vastaus on ei. Sääntelyyn ja sääntöjen noudattamiseen liittyvistä syistä pankkitiliotteet tallentavat kaikki luottokorttitapahtumat, jotta voit suojautua petoksilta. Tämä tarkoittaa, että niitä on mahdotonta piilottaa tai poistaa historiastasi, kun ne on käsitelty.

Miten voin piilottaa tapahtumatiedot tiliotteestani?

Napsauta Yhteystiedot.
Napsauta Tilit.
Etsi ja avaa kiinnostava tili.
Napsauta Aktiviteetti.
Napsauta hiiren kakkospainikkeella piilotettavaa toimintoa ja valitse Piilota toiminto.
Napsauta kyseistä tapahtumaa käytettävissä olevien käänteisten toimintojen luettelosta.
Napsauta OK.

Mitä pankki katsoo lainaa hakiessa?

Voiko pankinjohtaja nähdä tapahtumasi?

Kyllä, pankinjohtaja voi tietää kaikkien asiakkaiden kaikki tilitiedot ja tapahtumatiedot. Hän ei kuitenkaan pääse käsiksi luottamuksellisiin asiakastietoihin, kuten pankkiautomaatin PIN-koodiin, OTP:hen, salasanaan, MPIN-tunnukseen jne.