Resident Evil 4 Remake (2023-videopeli)

Resident Evil 4 muutti selviytymiskauhugenren peliä, kun se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2005. Se oli peli, joka vei Resident Evil -sarjan uuteen, rohkeaan suuntaan ja pohjusti tietä sarjan tuleville osille. Nyt, yli 15 vuotta myöhemmin, Resident Evil 4 saa modernin uudistuksen Resident Evil 4 Remaken myötä.

Capcomin kehittämä Resident Evil 4 Remake on modernisoitu versio alkuperäisestä pelistä, jossa on päivitetyt grafiikat, parannettu äänisuunnittelu ja uudistetut pelimekaniikat. Peli sijoittuu Espanjan maaseutukylään, jossa päähenkilö Leon S. Kennedy lähetetään pelastamaan presidentin tytär Ashley Graham, jonka salaperäinen kultti on siepannut.

Yksi Resident Evil 4 Remaken huomattavimmista muutoksista on päivitetty grafiikka. Pelissä on uusi valaistus, tekstuurit ja hahmomallit, jotka saavat pelin näyttämään siltä kuin se olisi tehty nykyaikaisille konsoleille. Myös pelin ympäristöt hyötyvät grafiikkapäivityksistä, sillä kylä ja muut alueet näyttävät yksityiskohtaisemmilta ja tunnelmallisemmilta kuin koskaan aiemmin.

Resident Evil 4 Remaken äänisuunnittelu on myös saanut merkittäviä parannuksia. Pelin musiikkia ja äänitehosteita on muokattu uudelleen, jotta pelin yleinen tunnelma paranisi ja pelikokemuksesta tulisi entistä mukaansatempaavampi. Myös pelin ääninäyttelyä on päivitetty, ja pelin hahmot kuulostavat luonnollisemmilta ja realistisemmilta kuin alkuperäisessä pelissä.

Yksi Resident Evil 4 Remaken merkittävimmistä muutoksista on uudistettu pelimekaniikka. Pelissä on nyt parannettu tähtäämistä, uudelleenlataamista ja liikkumisen ohjausta, joiden ansiosta peli tuntuu sujuvammalta ja reagoivammalta. Myös inventaariojärjestelmä on päivitetty, ja pelaajat voivat nyt käyttää pikavalintapyörää vaihtaakseen aseiden ja esineiden välillä lennossa.

Vaikka Resident Evil 4 Remake on uskollinen päivitys alkuperäiselle pelille, se ei ole vailla kritiikkiä. Jotkut fanit ovat ilmaisseet pettymyksensä pelin joidenkin vihollisten uudelleensuunnitteluun, sillä heidän mielestään ne eivät ole yhtä pelottavia kuin alkuperäisen pelin viholliset. Lisäksi peli on hyvin lineaarinen eikä tarjoa paljoa tutkimusmatkailua, mikä saattaa tuottaa pettymyksen pelaajille, jotka etsivät avoimempaa pelimaailmaa.

Resident Evil 4 Remake läpikäynti osiot

Vaikka Resident Evil 4 Remake käsittelee samaa tarinaa, jossa Leon etsii Yhdysvaltojen presidentin kadonnutta tytärtä, se sisältää useita uusia alueita, vihollisia, keräilyesineitä ja paljon muuta. Tämä läpikäynti opastaa sinut jokaisen pääluvun läpi ja korostaa samalla keräilykohteita ja aarteita, joita voit löytää matkan varrella, sivutehtäviä, joihin voit ryhtyä, sekä vinkkejä ja niksejä, joiden avulla voit selviytyä tappavista vihollisista ja kauhistuttavista pomotaisteluista.

LukuAarteiden määräTiedostojen määräKellokoneiston linnoittajien lukumäärä
Luku 1 – Kylä544
2 luku – Laakso741
Luku 3 – Järvi681
Luku 4 – Kirkko1331
Luku 5 – Huvila561
Luku 6 – Tarkastuspiste421
7 luku – Linna741
Luku 8 – Linnan taistelukenttä621
9 luku – Suuri sali951
10 luku – Tanssisali621
Luku 11 – Kaivokset421
Luku 12 – Kellotorni741
Luku 13 – Saari941
Luku 14 – Rahtivarasto891
Lisää tulossa pian

Yhteenvetona voidaan todeta, että Resident Evil 4 Remake on erinomainen peli, joka modernisoi onnistuneesti klassisen selviytymiskauhupelin uudelle pelaajasukupolvelle. Vaikka jotkin muutokset eivät ehkä miellytä alkuperäisen pelin faneja, pelin grafiikkaan, äänisuunnitteluun ja pelimekaniikkaan tehdyt parannukset tekevät pelistä pelaamisen arvoisen sekä uusille että vanhoille sarjan faneille. Jos olet selviytymiskauhun ystävä tai vain etsit jännittävää ja mukaansatempaavaa pelikokemusta, Resident Evil 4 Remake on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.