Resident Evil 4 Remake arvostelu | Hieno uusintaversio

Resident Evil 4:n uusintaversiota ovat sarjan fanit odottaneet innokkaasti jo vuosia. Vaikka Capcom on viime vuosina tehnyt ahkerasti uusintaversioita, on kiistatonta, että Resident Evil 4 on RE/Biohazard-sarjan rakastetuin osa. Tarina Leon Kennedyn ahdistavista seikkailuista Espanjassa on puhuttanut yleisöä syvästi.

Capcom suunnitteli alkuperäisen pelin valloittaakseen fanikuntansa sen synkällä ja pelottavalla tarinalla. Itse en ollut Resident Evil -sarjan suuri fani, kun alkuperäinen peli julkaistiin. Tämän vuoksi pystyin suhtautumaan Resident Evil 4:n uusintaversioon avoimin mielin ja ilman ennakkokäsityksiä siitä, miten asioiden pitäisi olla.

Vaikka pelasin jonkin verran alkuperäistä peliä sekä Gamecube- että PC-versiossa, en ollut henkilökohtaisesti kiinnostunut siitä. Resident Evil 4:n uusintaversio kuitenkin vakuutti minut vaikuttavalla grafiikallaan, vaikuttavalla pelattavuudellaan ja elämänlaadun parannuksillaan.

Resident Evil 4:n uusintaversio tuo klassisen selviytymiskauhupelin uudelle sukupolvelle.

Resident Evil 4:n tarina on jo tuttu sarjan faneille, eikä tuleva uusintaversio tule poikkeamaan liian paljon alkuperäisestä tarinasta. Kehittäjät ovat kuitenkin tehneet tarinaan hienovaraisia päivityksiä ja laajennuksia, jotka parantavat pelaajan kokemusta antamatta kuitenkaan mitään suuria spoilereita. Tarinan eteneminen on sujuvaa ja rakentaa jännitystä koko pelin ajan.

Vaikka kontrollit ovat parantuneet huomattavasti edellisen pelin tankkityylisistä kontrolleista alkuperäisessä RE4:ssä, en silti ollut vaikuttunut sen kömpelöstä ja vanhentuneesta tunnusta. Resident Evil 4:n uusintaversion modernisoidut kontrollit sen sijaan ovat yksi pelin suosikkiasioistani. Mahdollisuus juosta ja vaihtaa aseiden välillä helposti on merkittävä parannus.

Huomasin kuitenkin, että juokseminen on tietyissä tilanteissa hieman heikkoa, sillä Leon Kennedy ei ole erityisen nopea. Tästä huolimatta uudistettu aseidenvaihtojärjestelmä on suuri siunaus. Kun aseiden välillä voi vaihtaa nopeasti ja ladata ne uudelleen muutamalla napin painalluksella, karmivien kultistien kaatamisesta tuli paljon suoraviivaisempaa.

Resident Evil 4:n uusintaversio on tehnyt hiippailusta paljon elinkelpoisempaa, vaikka koko peliä ei olekaan mahdollista pelata loppuun tällä tavalla. Lisäksi pelin elämänlaatuun tehdyt parannukset, kuten mahdollisuus lajitella salkkusi automaattisesti ja Ashleyn parempi tekoäly, lisäävät pelin yleistä nautittavuutta. Liikkuminen on sujuvaa, muutokset ovat loogisia ja parannukset muuttavat peliä.

Millainen on Resident Evil 4 -remaken maailma?

Resident Evil 4:n uusintaversio noudattaa samanlaista juonta kuin alkuperäinen, mutta siihen on lisätty joitakin lisäyksiä, jotka parantavat Leon ja Ashleyn matkan tarinankerrontaa.

Vaikka en pelannut alkuperäistä peliä loppuun, minulla oli perusymmärrys siitä uusintaversiota tehdessäni. Jokaisen alueen synkkä ilmapiiri, jonka läpi Leon kulkee, on fanien mieleen, mutta peliin tehdyt muutokset saavat sen tuntumaan tuoreelta.

Pelin arvoituksia on muutettu, mutta paljastamatta yksityiskohtia ne ovat haastavia mutta palkitsevia. Vaikka jotkut niistä saattavat aiheuttaa turhautumista, oli lopulta oikea päätös tehdä arvoituksista vaikeampia ratkaista.

Pyyntitehtävien, kuten Golden Egg Requestin, lisääminen on tervetullut ominaisuus. Se antaa pelaajille syyn tutkia ja suorittaa sivutehtäviä, mikä tuo peliin lisää syvyyttä.

Maailman ulkoasua on kritisoitu jonkin verran, sillä keltainen maali osoittaa kiipeileviä ja särkyviä esineitä. Vaikka se ei olekaan välttämätöntä pelissä, se auttaa pelaajia navigoimaan pelissä rajallisten ammusten kanssa.

Ainoa muutos, jonka olisin tehnyt, on minimapin lisääminen. Pelin nopeasti latautuvat ruudut tekevät kartan ja salkun avaamisesta kuitenkin nopeaa ja helppoa.

Yhteenvetona

Tämä saattaa olla paras pelaamani Resident Evil -remake. Resident Evil 4:n uusintaversiossa rahan ja ammusten kanssa aiheuttamani ongelmat olivat itse aiheuttamiani demoneja. Pelattavuus oli yleisesti ottaen melko sujuvaa, vaikka oli yksi tai kaksi hetkeä, jolloin Ashleyn pelastaminen pahan voimilta oli mahdotonta.

Myös Leon Kennedy hahmona on parantunut alkuperäisestä pelistä. Hän on vakavampi ja velvollisuudentuntoisempi mies, jolla on välillä nokkela yksioikoinen repliikki.

+ posts

Hei minun itse Sanna Väisänen, joka on ammatillinen lääkäri, mutta olen intohimoisesti sisällön kirjoittaminen ja minulla on kokemusta tästä, joten päätin tehdä aloittaa urani kirjoittaa ja aloin jakaa tietoa opas ihmisille kiitos teille.
Minun intohimoni kirjoittaa teknologian ja tieteen, joten olen aina lukea paljon pois kirjoja ja resursseja jakaa hyvää sisältöä käyttäjän kanssa.
onderwijs - Aalto Universiteit